KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
13 °C Parçalı bulutlu

Mazeretim olmaz!

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin; “Benim Bingöl halkına sunacak bir mazeretim yok. Eğitim alanında yapılması gerekenler hususunda mazeret ileri sürmeyeceğim. Benim mazeret hakkım olmadığı için kendi çalışanlarım da mazeretle karşıma çıkamayacak. Çünkü Bingöl’de başarılı olmamak için hiçbir neden yok” dedi.

Mazeretim olmaz!
04 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA 02:46
0
3311
0
AA aa

Bingöl İl Eğitim Müdürü Engin, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada eğitim öğretim durumuna yönelik açıklama yapan Engin, Bingöl'ün derslik başına düşen öğrenci sayısıyla, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Fiziki altyapı itibariyle eksikliklerinin kalmadığını kaydeden Engin, “Okullarımız kolej seviyesine gelmiş durumda. Bundan sonra Bingöl'de eğitimin kalitesini yükseltmek, istenilen hedeflere ulaşmak için çalışacağız. Akademik başarıyı sağlamanın yanında, değer yargılarımızı bilen önemseyen, manevi duygularını taşıyan, içinde Allah sevgisi, peygamber sevgisi olan öğrenciler yetiştirmektir. Hedeflerimize varmak için de eğitime paydaş olan kim varsa onlarla ortak hareket ederek, başarı elde etmeye çalışacağız” dedi.

“AFAKİ ÇALIŞMALAR YAPMAYACAĞIZ”

‘Başarı Ellerimizde' hakkında bilgi veren Engin, “Göreve başladığımda, ilk olarak Bingöl'ün genel durumunu ortaya çıkarmak, özellikle aksayan yönlerimizi belirmek, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi belirmek amacıyla ‘Başarı Ellerimizde' projesini hazırladım. Bu proje bizim yol haritamızı ortaya çıkarmak için çok önemli. Bütün çalışmalarımızı bilimsel temeller üzerine kuracağız, afaki çalışmalar yapmayacağız. Somut problemleri ortaya çıkararak, somut çalışmalarla bu problemleri ortadan kaldırmaya çalışacağız. Hedefimiz, Bingöl'ün geleceğini inşa etmektir. Çocuklar bizim geleceğimizdir ve biz onları çok önemsiyoruz” diye konuştu.

“MAKAMA İŞGAL ETMEK İÇİN GELMEDİM”

Eğitim alanında, her kesimin desteğini alarak istenilen seviyeye ulaşabileceklerini kaydeden Engin, şunları söyledi: “Göreve başladığımda bizleri ziyaret ederek, desteklerini sunanlarla birlikte sorumluluklarımız bir kat daha artmış oldu. İnşallah bana güvenenleri ve güvenip te buraya gönderenleri mahcup etmeyeceğim. Bingöl halkına layık bir evlat olmaya çalışacağım, temel amacım da budur. Bir makamı işgal etmek için buraya gelmedim, makamı işgal edenlere de hep mesafeli durdum. Bir kişi bir makama gelmişse o koltuğun hakkını vermesi gerekiyor. İki tip yönetici vardır, birisi oturduğu makamdan güç alır, birisi de oturduğu makama güç verir. Allah beni oturduğu makama güç verenlerden eylesin.”

“MAZERETİM OLMAZ”

Eğitim alanında yapacağı çalışmalarda mazeret ileri sürmeyeceğini vurgulayan Engin, “Özellikle şunu vurgulamak istiyorum, benim Bingöl halkına sunacak bir mazeretim yok. Eğitim alanında yapılması gerekenler hususunda mazeret ileri sürmeyeceğim. Benim mazeret hakkım olmadığı gibi kendi çalışanlarımın da bana karşı mazeretleri olamaz, hiçbir şekilde mazeret kabul etmeyeceğim. Çünkü benim mazeretim yok. Dolasıyla onların da olmaması lazım. Çünkü Bingöl'de başarılı olmamak için hiçbir neden yok. Bu konuyu çok önemsiyorum, benim ağzımdan mazeret duymayacaksınız, aksaklıklar olabilir bunları dile getirebiliriz. En nihayetinde eğitim uzun süre gerektiren bir süreçtir biraz zaman alabilir. Bu dönem yapılan çalışmaların sonuçları belki 5 veya 10 yıl sonra alınabilir ama illaki sonuçlarını gösterir. Zaman ilerledikçe hedeflerimize ulaşacağız, buraya çalışmaya geldik, Bingöl halkının vereceği destekle istediğimiz sonuçlara ulaşacağız” diye konuştu.

Toplantı, basın temsilcileriyle yapılan fikir alışverişiyle sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın