KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Meclis'te tesis polemiği!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Bingöl eski İl Başkanı Mustafa Kurban’ın askeri alandaki tesisine el konulması ile ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile polemiğe girdi. Atıcı, tesislere hukuksuzluk bir şekilde el konulduğunu ileri sürerken, Bakan Yılmaz, kararın yargı tarafından verileceğine vurguladı.

Meclis`te tesis polemiği!
24 OCAK 2015 CUMARTESİ 06:22
0
1564
0
AA aa

Kurban'ın Bingöl'de Demiryolu ihalesindeki yolsuzluğu ortaya çıkardığı için cezalandırıldığını savunan Atıcı: “Bingöl'de yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiğimiz için işletmesine el konulan Bingöl CHP İl Başkanımıza yapılan bu hukuksuz uygulama acilen düzeltilmelidir” dedi.

“HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE EL KONULDU”

Tesise hukuksuz bir şekilde el konulduğunu ileri süren Atıcı: “Sayın Bakan, Bingöl ilinde Millî Emlak'e ait olan bir arazi size yani Millî Savunma Bakanlığına tahsis ediliyor ve bu arazi bir kişiye kiralanıyor. Bu kişi bizim Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl İl Başkanımız. Yirmi yıl buranın ecrimisilini, kirasını, her şeyini ödeyerek faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak, biz Bingöl'de bazı yolsuzluk iddialarını ortaya atar atmaz birisi düğmeye basıyor ve Bingöl İl Başkanımızın yirmi yıldır parasını ödeyerek kiracı konumundaki işletmesine el koyuyor, askerî bölge ilan ettiriliyor ve buradan apar topar atılıyor. Şimdi, Sayın Bakan, burada çok ciddi bir hukuksuzluk var. Bu hukuksuzluğun mutlaka ortadan kaldırılması gerekiyor, kamu vicdanı burada yaralanıyor ve sanki bu insan orada işgalci konumuna düşürülüyor. Bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Bu konuya da el atıp eğer gereğini yaparsanız da memnun olacağız” diye konuştu.

BAKAN YILMAZ: KARARI YARGI VERECEK

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise arazinin Millî Emlak tahsis edildiğini daha sonra da bu tahsisin iptal edildiğini belirterek: “Dolayısıyla burada bir hukuka aykırılık olduğunu ifade ediyor. Tabii, biz detayını Millî Emlak Genel Müdüründen yazılı olarak sorarız, alırız, birinci husus bu. İkincisi: İdarenin her türlü eylem ve işlemleri yargı denetimine tabi; doğru, yanlış bir işlem yapılırsa yargıya gidilir. Yargı da doğru veya yanlış karar verir ama hukukun üstünlüğü veya hukuk devleti, yargının vermiş olduğu kararı doğru olarak kabul edip neticesine göre hükmetmek, gereğini yerine getirmeyi gerektirir” dedi.

ATICI: 30 KİŞİ BU ŞANTİYEDEN GEÇİNİYOR

Yargıya güvendiklerini söyleyen Atıcı, “Yargı kararını verecektir; ancak yargı bu kararı verene kadar geçecek olan yıllar içerisinde, Bingöl gibi bir yerde, 30'dan fazla işçi çalıştıran ve katma değer elde eden bu şirket şu anda kapatılmıştır. Hiçbir gerekçe yokken, sırf biz Bingöl'e gittik, bazı konuları gündeme getirdik diye böyle bir işlemin yapılmasını bir, etik bulmayız, iki, hukuk eğer tecelli edecekse bu zamana kadar da bu işletme yok olup gidecektir. E, hukuk tecelli ettikten sonra da yani bunun bir anlamı kalmamış olacaktır. İstirhamımız, lütfen bir talimat verin ve size gerekli bütün bilgileri getirsinler. Uygun görürseniz ilgili kişiyle de beş dakika siz veya uygun göreceğiniz birisi görüşürse bu sorun çözülmeyecek bir sorun değil efendim” dedi.

Bakan Yılmaz ise konu ile ilgileneceğini belirterek, “Efendim, bu konuyla ilgili Sayın Atıcı'dan gerekli bilgileri alın, gerekiyorsa ilgili kişiyle görüşün. Bu konuyla ilgili gereken bilgileri alacağım. Yani, gereği ne kadar yapılabilir o konuda kararı veririm” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın