KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Milyonluk vurgunda mağdurları duyan yok

Akademisyen kimliği ile 9 ilde 250'ye yakın eczacı ve işadamını 100 milyon TL'ye yakın dolandırdığı öne sürülen E.T.'nin yaptığı yanına kâr kaldı. Mağdurlar TBMM'ye kadar çıktı ama çözüm olmadı. Bingöl'de eczacılık yapan Zeki Erdil, hukuki süreçle sonuç alabilmek için masrafların çok olduğunu belirterek Barolar Birliği'nden yardım talep etti.

Milyonluk vurgunda mağdurları duyan yok
27 NİSAN 2015 PAZARTESİ 03:22
3
2524
0
AA aa

 Mal aldıkları ecza deposu sahibinin kendilerinden milyonlarca liralık çek ve senet toplayarak ortadan kaybolduğunu iddia eden eczacılar mağdur. Olayın üzerinden bir yıldan fazla geçmesine rağmen, mağduriyet giderilebilmiş değil.

Bingöl'de eczacılık yapan Zeki Erdil, bize ulaşarak yaşadıkları durumu anlattı. Erdil'in verdiği bilgilere göre, ağırlıklı olarak Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'de bulunan eczaneler, mal aldıkları B. Ecza Deposu'na milyonlarca liralık çek ve senet verdi. Yapılan anlaşmaya göre eczaneler verdikleri çeklere karşılık her ay ihtiyaçları olan ilaç vs. ürünleri alacaklardı. Uzun süre sorunsuz devam eden ticarette 2013 yılı Aralık ayından itibaren sorunlar yaşanmaya başladı. Aynı günlerde merkezi Erzurum'da olan şirket Ordu'ya taşınarak buradaki asliye ticaret mahkemesine iflas erteleme başvurusu yaptı. Mahkeme iflas ertelemesini kabul etti. Şirket şimdilerde kayyuma devredilmiş.

ESKİ BAKAN'IN DAMADI

Mahkemeden tedbir kararı alan şirket, iddialara göre eczacılardan aldığı çek ve senetleri üçüncü kişilere ve bankalara verdi. Mağdurlar gelen icra takipleri sonucunda durumun farkına vardı. Ecza deposu sahiplerinden E. T.'nin, eski AK Partili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yeğeni ile evli olduğunu anlatan Erdil, “Bakan Bey'e konuyu ilettik, çözeceğini söyledi ama hala bir şey yok. Öğrendiğimize göre E.T. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden kovulmuş. İstanbul Beşiktaş'ta bir lisede çalışmaya başlamış. Erzurum'da kendi akrabalarını da dolandırmış” bilgilerini verdi.

“İflas ettim. Eczanemi kapattım. İki çocuğum var. Bölgedeki eczacılar odasına gittim. 'Biz Kuran kursuna yardım ediyoruz' dediler. Yardımcı olmadılar” diyen Erdil, hukuki süreçle sonuç alabilmek için masrafların çok olduğunu belirterek Barolar Birliği'nden yardım talep etti.

250'YE YAKIN ECZACI

Erdil'in eski Bakan Akdağ'a yazdığı mektuba göre 250'ye yakın kişi mağdur edilmiş durumda. İstanbul, İzmir, Ankara'yı da kapsayan 9 ilde birçok ezacı ve işadamı aynı duruma düşürülmüş. İlaç verdiği eczacılara hediye olarak otomobil vereceğini vadeden E. T.'nin topladığı çek ve senetlerin tutarının yaklaşık 100 milyon liraya ulaştığı ifade ediliyor. Mağdurlar, şirket sahibi E.T. hakkında suç duyurusunda da bulunmuşlar. E.T.'nin üzerinde mal kaydı bulunmadığı için işlem yapılamamış.

MEHMET DOMAÇ'A GİTMİŞLER

Erzurum'da inşaat işi yapan Mennan Kılıç ile görüştüğümüzde E.T.'den alacağının 1 milyon TL'yi aşkın olduğunu söyledi. Kendisine hayvan çiftliği yaptırdığını ve parasını ödemediğini ifade eden Kılıç, ''Devletten desteği de aldı gitti. Ayrıca 450 bin liralık da kefaletim söz konusu. Girişimlerimiz sayesinde bu kişinin Erzurum Atatürk Üniversitesi ile de ilişiği kesildi. Şirketi başkasının üzerine yaptığı için de yasal olarak bir şey yapamıyoruz'' bilgisini verdi. Eski Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı ve AKP Milletvekili Mehmet Domaç ile TBMM'de 4 saat görüştüklerini anlatan Kılıç, buna rağmen çözüm üretilemediğini kaydetti.

E.T.'nin yaptığı iddia edilen ‘dolandırıcılıkla' ilgili birçok yerel gazetede haberler çıkmış. Geçen yıl Ağustos ayında Hürriyet'ten Dinçer Gökçe de konuyu kamu-oyunun gündemine taşıdığı halde herhangi bir gelişme olmamış. Aydınlık'a ulaşan mağdurlar konunun takipçisi olmamızı istediler. Kaynak: Aydınlık

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın