KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Model uçaklar semalarda

Bingöl Üniversitesi Dağcılık Havacılık Kulübü ile Türk Hava Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği radyo kontrollü model uçak eğitiminden sonra yapılan model uçaklar, Bingöl semalarında uçuruldu.

Model uçaklar semalarda
28 NİSAN 2016 PERŞEMBE 02:38
0
2049
0
AA aa

 Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen radyo kontrollü model uçak imalat kursuna katılan öğrenciler, başladıkları model uçak imalatının meyvelerini almaya başladı.

Simülasyon çalışmaları, aerodinamik dersleri ve teorik dersler sonrası başlayan uçuş eğitimleri, Bingöl Merkez Ilıcalar Beldesi yolunda gerçekleştirildi.

Ilıcalar yolunda oluşturulan pistte uçuş eğitimi gören kursiyerler, 13. kilometredeki geçici uçuş pistinde uçakları havalandırdı. Gerçekleştirilen uçuşa üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Genç MYO Müdürü Prof. Dr. Alaaddin Yüksel, Üniversitemiz Genel Sekreteri Saim Aydın, Türk Hava Kurumu Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay, Model Uçak Öğretmeni Aydın Aydeniz ve kursiyerler katıldı.

Çapak, “Üniversitemiz Dağcılık Havacılık Kulübü ile Türk Hava Kurumu'nun ortaklaşa düzenlediği kurs ve uçuş eğitimlerinden sonra gerçekleştirilen uçuşlar çok güzeldi. Keyif vericiydi. Buna benzer etkinliklerin Bingöl'de gerçekleştirilmesi ve sürekli hale getirilmesi gerekir. Bingöl Üniversitesi olarak bizler de bunun öncülüğünü yapıp her zaman destek vereceğiz” dedi.

Eğitim için Bingöl'e gelen Model Uçak Öğretmeni Aydın Aydeniz ve THK Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay, beklenenin üzerinde gerçekleşen katılımla uçuş eğitimlerinin bir hayli neşeli geçtiğini ifade ettiler.

Yaptıkları açıklamada THK tarafından yıllardır amatör sportif havacılık faaliyetleri ile ilgili yoğun eğitimler verildiğini ve bu eğitimlerin ücretsiz olarak devam ettiğini belirten Kıtay ve Aydeniz, “Model uçağın yanı sıra paraşüt, yamaç paraşütü, planör, yelken, kanat planör eğitimlerinin de verildiğini söyledi. Kısa süre içinde üniversite yerleşkesinde yapımının bitirilmesi planlanan model uçak pisti ise bu eğitimleri alan ya da alacak vatandaşlar için ayrı bir mutluluk. Birçok şehirde başlayıp popüler hale gelen model uçakçılık yakın zamanda Bingöl'de de drone,  fpv ya da havadan görsel çekim yapabilecek meslek alanı anlamı dışında hobi faaliyeti olarak da ilgi göreceğe benziyor” şeklinde görüşlerini dile getirdiler. THK olarak Bingöl'e yamaç paraşütü kurslarını açmak için de çalışma yürüttüklerini belirten THK Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay, “Yamaç paraşütüne uygun arazi bulabilirsek ilimizde bunun için kurs açmayı düşünüyoruz. Amacımız gençlerimizi kötü ortamlardan soyutlayarak, ülkemize kazandırmak ve onlara havacılığı sevdirmektir. Söz konusu projeye büyük desteklerinden dolayı başta Bingöl Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Çapak olmak üzere Proje Danışmanı ve Genç MYO Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Alaaddin Yüksel ile Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın