KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Muradımız ve inandığımız için erdoğan'layız

Olpak, Recep Tayyip Erdoğan'a 12 yılda bu ülke için çok güzel şeyler yaptığı, 2000 yılında “10 yıl sonrayı görebiliyoruz” diye iktidara yağ çekenlerin 2001 yılında herkesi sürüklediği kara delikten, milleti çıkardığı için teşekkür etti.

Muradımız ve inandığımız için erdoğan`layız
28 NİSAN 2015 SALI 04:45
0
1589
0
AA aa

 MÜSİAD'ın 23. Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 bin kişinin hazır bulunduğu ve Bingöl'den MÜSİAD Şube Başkanı Ali Akba'nın da katıldığı Kurul'un öğleden önceki bölümü basına kapalı olarak düzenlendi. Kurulun bu bölümü, Divan Kurulu'nun oluşturulmasıyla başlarken, derneğin faaliyet özeti ve bütçe sunumuyla devam etti. Ardından da yeni Yönetim Kurulu'nun teklif edildiği kurulda, üyeler oylandı.

Nail Olpak'ın başkanlığa devam ettiği Genel Kurul'da asil üyeler Olpak, Ahmet Selvi, Alipınar Tobdaş, Bekir Sami Nalbantoğlu, Burak Benşin, Esat Akbülbül, Eyüp Uğur, Fuat Tosyalı, Gökhan Murat Kalsın, Gülten Durdu, Hakan Altınay, Halim Aydın, Mahmut Asmalı, Mehmet Ünal, Melike Günyüz, Namuk Alper Esen, Nazım Özdemir, Necmettin Öztürk, Ömer Faruk Akbal, Ömer Faruk Çelik, Remzi Gür, Soner Meşe, Turgut Al, Ümit Kiler ile Yavuz Fettahoğlu'ndan oluştu.

23. Olağan Genel Kurulu'nda açılış konuşması yapan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD'a yöenlik iftira içerikli ithamlarda bulunan TÜSİAD'a yüklendi.

Başkanlığı süresince sansasyonel açıklamalar yapmadığını, başka kurumlar hakkında değerlendirmede bulunmadığını ve açıklama veya cevaplarını MÜSİAD ilkeleri üzerinden yaptığına vurgu yapan Olpak, ancak bu yöntemin her zaman doğru olmadığını gördüğünü dile getirdi.

Olpak; “Bizi hükümeti desteklemekten başka iş yapmamakla itham eden, TÜSİAD Başkan Yardımcısı'nın bilmediği çok şey var. Medya önünde Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet aleyhinde kahramanlık yapanların basına kapalı toplantılarda nasıl methiye düzdüklerinin de canlı şahidiyiz. Akif'in dediği gibi 'Şimdi Allah'a söver, sonra biraz bol para ver. Hiç utanmaz, Protestanlara zangoçluk eder' ” diye konuştu.

28 ŞUBAT'TA TÜSİAD'IN AKLINA HUKUK DEVLETİ GELDİ Mİ?

28 Şubat'ta yapılan haksızlıkları TÜSİAD'ın görmezden geldiğini belirten Olpak, “Kurucu Başkanım DGM'de yargılanıp mahkûm olurken, üyelerimin ev ve iş yerleri çilingirlerle açılırken, sermaye renklere bölünürken, yapılanlara susarak payanda olan TÜSİAD'ın aklına hiç hukuk devleti gelmiş miydi? TBMM'de 2 partinin oylarıyla, 411 milletvekilinin kabul ettiği Başörtüsü Tasarısı için 'Kaos'a kalkan 411 el' manşetleri atılırken, siz hangi evrensel demokrasiyi savunuyordunuz ki hiç sesiniz çıkmadı? Yoksa paralel evrende miydiniz? Genç kızlarımız ağızları kapatılıp üniversite amfilerinden dışarı atılırken, üyeleriniz kibirle, 'iş yerimizde başörtülü çalıştırmayız' derken, meslek liseliler ikinci sınıf genç kategorisinde dışlanırken kimin özgürlüğünü savunuyordunuz? Biz seçilmiş iktidara karşı yayınlanan 27 Nisan e-muhtırasına anında karşı çıkarken herhalde IMF reçeteleriyle meşguldünüz ki hiç sesiniz çıkmadı” dedi.

“17 Aralık darbe girişimine iş âleminde tek başına MÜSİAD karşı çıkarken, paralel devlet göremeyen TÜSİAD ne görüyordu da susuyordu, çok merak ediyorum” diyen Olpak, MÜSİAD'ın, siyasetin iş âlemi üzerinde egemenlik kurma çabalarına niçin karşı çıktıysa, iş âleminin de siyasetin egemenlik alanına tahakkümüne aynı şekildi karşı olduğunu ve karşı çıkmaya devam edeceğini kaydetti.

GÜZEL YAPILAN HER ŞEYE TEŞEKKÜR ETTİK VE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Olpak, “Hükümeti desteklemekten başka iş yapmıyormuşuz. Allah'ın kendisine şükredilmesi emrinden hareketle, güzel yapılan her şeye teşekkür ettik ve etmeye devam edeceğiz. Diğer taraftan başkan olarak ilk konuşmamda söylediğim gibi Resulullah'ın 'Dostlarınıza mazlumken yardım ettiğiniz gibi, hata yapmasını önleyerek zalimken de yardım edin' ifadesine uyarak, eksik gördüklerimizi ve önerilerimizi de hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Hem de hazırladığımız raporlara, daha sonra devran dönünce 'O rapor bizi değil, hazırlayanları bağlar' diyenlerin acziyetine düşmeden” diye konuştu. TÜSİAD'a kendilerinden önce kurulan bir STK oldukları için teşekkür ettiğini anımsatan Olpak, 3 yıl önce "Orta Gelir Tuzağı Raporu"nu yayınladıklarını, tuzaktan çıkışın da hızlı ve adil işleyen hukuk devleti ve eğitim ile olacağını söylediklerini anımsattı.

MURADIMIZ VE İNANDIĞIMIZ İÇİN ERDOĞAN'LAYIZ

‘MÜSİAD Başkanı Olpak, Recep Tayyip Erdoğan'a 12 yılda bu ülke için çok güzel şeyler yaptığı, 2000 yılında ”10 yıl sonrayı görebiliyoruz” diye iktidara yağ çekenlerin 2001 yılında herkesi sürüklediği kara delikten, milleti çıkardığı için teşekkür etti. "Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın deyimiyle 'Sizin icraatlarınıza, onların hayalleri bile yetişemiyor' diyen Olpak, kayınvalidesinin “Oğul, insan 2 şey için yaşar; biri murad için, diğeri inad için” dediğini aktararak, muratları ve inatları için Erdoğan ile olduklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN BAŞARISININ SIRRI ÜRETİMİ ARTTIRMAK, BÜYÜMEYİ DESTEKLEMEK

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar MÜSİAD çatısı altında görev yapanlara teşekkür ederek, MÜSİAD'ın, Türkiye'nin ekonomisine, üretimine, istihdamına olduğu kadar demokrasisine de çok önemli katkılar yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2003 yılının başından bugüne kadar elde ettiği başarının sırrını “Sürekli üretimi artırmak, büyümeyi desteklemek yani pastayı büyütme yönünde çalışmak” olarak açıkladı. Bunun için yanlarına iş adamlarını alıp, dünyanın dört bir yanını adeta karış karış dolaştıklarını anlatan Erdoğan, "Bu gaye ile 'Acaba Türkiye'ye ilave ne kazandırabiliriz' diye gece gündüz çalıştık. Kökenine, meşrebine bakmaksızın ülkemizin geleceği için taş üstüne taş koyan herkesi bunun için destekledik. 'Bu beyaz Türktür, bu zengin Türktür' demedik. Bu milletin vatandaşı olan her bir ferdine aynı şekilde yaklaştık. Uluslararası sermayeyi, küresel girişimcileri Türkiye'ye çekmek için bizzat uğraştık, bizzat mesai harcadık” şeklinde dile getirdi. Bu şekilde Türkiye'nin dolardaki kur artışına rağmen Gayrisafi Yurt İ0çi Hasılası'nı 230 milyar dolardan 800 miyar dolara çıkardıklarını aktaran Erdoğan, artan gelirden, ortaya çıkan zenginlikten milletin her kesiminin faydalanabilmesini sağladıklarını söyledi.

BÜROKRASİ İÇİN YANLIŞ TİPLER SEÇİLMİŞ

Girişimcinin önünü açtıklarını, yatırımları teşvik ettiklerini, ücretlilerin gelir düzeyini yükselttiklerini anlatan Erdoğan, “2002 yılında ülkemizde net asgari ücret 184 liraydı. Bu yılın ocak ayı itibarıyla bu rakam, 849 lira oldu. 5 katın üzerinde bir artış var. Ortalama memur maaşı 2002 yılında 578 lira iken bu rakam 2015 Ocak ayı itibarıyla 2 bin 481 liraya çıktı. Burada 4 kattan fazla bir atış söz konusu. 2002 yılında en düşük Emekli Sandığı emeklisi maaşı 377 liraydı. Bugün bu rakam bin 351 liraya ulaştı. 3,5 kattan fazla artış var. SSK işçi emeklilerinin en düşük emekli maaşı, 257 liradan 1072 liraya yükseldi. Hatırlayın bir zamanlar SSK'nın başında kim vardı? Kim vardı? Şimdi bol keseden atıp tutuyor. Suçlu kim? Hemen uyduruyor. 'Suçlu o zamanki siyasiler' diyor. Yani o siyasinin genel müdürü olarak beyefendinin hiç suçu yok. Siyasetçi kiminle çalışır, bürokratıyla çalışır, teknokratıyla çalışır. Demek ki yanlış yapmış. Sizler gibi eksik, yanlış adamı bulmuş ve bundan dolayı da çok ağır bedel ödemiş, iktidar kaybetmiş. Bürokratıyla siyasetçi güç kazanır. Eğer o bürokrat yanlışsa, sakatsa, eksikse iktidarlar kaybolur gider. Tabi burada da seçmede bir hata yapılmış. Böyle yanlış tipler seçilmiş” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağ-Kur'lu esnafın en düşük emekli maaşının 149 liradan 869 liraya yükseldiğini, neredeyse 6 katlık bir artışın olduğunu belirterek, “Bu rakamlara bin liranın altındaki emekli maaşlarına seyyanen 100 lira artış yapan, 1000 lira ile 1100 liranın arasındaki maaşları da 1100 liraya yükselten son düzenleme dahil değil. Temmuz ayında yürürlüğe girecek bu düzenlemeyle bilhassa düşük maaş alan emeklilerin gelirlerindeki artış oranı çok daha yüksek düzeylere ulaşır” şeklinde konuştu.

AKBANA: “MÜSİAD TÜRKİYE'NİN YENİ GÜCÜDÜR”

Genel kurul sonrası görüşleri alınan MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 23. Olağan Genel Kurul'un çok verimli geçtiğini söyledi.

“MÜSİAD Türkiye'nin yeni gücüdür” diyen Akbana; “İş dünyası için yılların birikimi ve tecrübesi sayılan MÜSİAD, yeni Türkiye'nin lokomotifidir. İş dünyasına ilişkin raporlarıyla birçok önemli çözümün temelini oluşturmakla birlikte, sadece kendini değil, ülkesini düşünen bir yapı olduğunu ortaya koymaktadır. Güçlü kurumsal yapısı, yönetimi ve sektör başkanlıklarının yoğun özverileriyle iş dünyasının dünyaya yayılması adına da önemli fırsatlar oluşturmaktadır” dedi.

TÜSİAD Başkan Yardımcısının MÜSİAD hakkındaki sözlerini de “iftira” olarak nitelendiren Akbana : “Sayın Başkanımız Nail Olpak Bey'in TÜSİAD için söyledikleri yerinde ve son derece önemlidir. İftira atarak kuruluşumuzu yıpratma amacı güdenler bilsinler ki, amaçlarına ulaşamayacaklardır”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın