KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Murat 'can almasın' can olsun!

Genç Belediye Başkanlığı ve TEMA Bingöl Temsilciliği, ‘Murat Can almasın Can olsun’ sloganıyla Murat Nehri köprü bölgesinde eğitim sosyal ve yaşamsal altyapı için çalışma başlattı. Bölgede yapılan incelemede, Murat Nehrinin kum ve malzeme alanına döndüğü vurgulandı.

Murat `can almasın` can olsun!
06 MAYIS 2015 ÇARŞAMBA 06:47
0
2331
0
AA aa

 Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan ve TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, ilçeye yeni sosyal ve ekonomik kazançlar sağlayacak sürdürülebilir projeler için çalışma başlattı. Başkan Topraktan, ilçenin önemli sorunlarından biri olarak Murat Nehri bölgesi rehabilitasyonu, sosyal ve yaşamsal alanların oluşturulması olduğunu vurgulayarak, bölge için planlama çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Genç için önemli bir havza olan Murat nehrinin kum alım faaliyeti dışında insana dair hiçbir yapısal fayda sunmadığını belirten Topraktan, bu alanda insanların eğitim sosyal ve yaşamsal altyapılarının oluşması için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

PROJELER DAP VE FKA'YA SUNULACAK

İlçenin su kenarında olmasına rağmen su kültürüne uygun tesislerin insan yaşamına sunulması adına yapılacak çalışmalar ile insan merkezli projelerin hazırlanarak Fırat Kalkınma Ajansı ve DAP Kalkınma idaresine hazırlık yapılacağını kaydeden Topraktan, “Bu kapsamda öğrencim olan Cuma Karaarslan ile planlı bir çalışma başlatmak üzere Murat nehrinin köprü bölgesinde sosyal tesis, eğitim tesisleri, yaşamsal iaşe alanları üretmek ve mevcut köprüyü değerlendirme sürecine katarak görsel ve mekânsal alanlar oluşturulacağız” dedi.

Proje çalışmalarına esas alan çalışmalarına katılan TEMA temsilcisi Cuma Karaarslan, “Öğretmenimin çağrısı üzerine ilçemizde murat Nehrinin koruma ve rehabilitasyonuna konu çalışmak benim için bir ayrıcalıktır” dedi.

Karaarslan, çalışma alanının uygun bir doku ve 4 mevsimi birden görselleyen bir yapı ile Murat, Genç, Lediz, Çötela kademeleri ile yaz, ilkbahar kış manzaralarının aynı anda görülebildiği tek alan olduğunu vurgulayarak: “İnsanlarımızın yaşamsal alanlarında su boyunda kurdukları medeniyetleri tüketmeden sürdürmeleri o su ve kaynakların sürdürülebilirliği ve yaşamsal alanlara katkısı ile ölçülür” dedi.

“BURASI KUM VE MALZEME ALANINA DÖNMÜŞ”

Bölgede suyun varlığının anlaşılamadığını belirten Karaarslan: “Murat Nehri ve bölgemizdeki dereler insanlar için sadece kum malzeme alanlarına dönmüş, yaşanan tahribat ile geri dönülmez faciaların ve kayıpların yaşanmasına neden olmaktadır. Bu alanların rehabilite edilerek sosyal kültürel ve eğitsel alanlara dönüştürülmesi, özellikle genç insanlarımız çocuklarımız için güvenli su sporları ve yüzme eğitimlerine dönüştürülmesi için önem arz etmektedir Son yıllarda artan boğulma soncu hayatını kaybeden çocuk genç insanlarımız bu alanların rehabilite edilerek öncelikle akım rejimini bozan kum vb faaliyetlerin bitirilmesi ve yeni alanlar ile havuz ve emniyet şeritleri oluşturularak yüzme eğitimi başta olmak üzere sosyal ve yaşamsal alanlar üreterek yerel ihtiyaçların karşılanması ve insanların bir arada birlikte yaşama kültürü oluşturulması için insan merkezli çalışmalar üretilmesi gerekmektedir

Bölgemizde yerel halkın ve yaşanan can kayıpların önlenerek faydaya dönüştürüleceği bu çalışma ile aynı zamanda turizmin geliştirilmesi, bölgede yüzme havuzları , konsept restaurant ve park alanları oluşturularak ekonomik sosyal bünyeyi kapsayan insan merkezli kalkınma sağlanmış olacaktır” dye konuştu.

Karaarslan: “Ülkemizde ilimizde okul eğitim süreçlerinde her türlü ders ve eğitim zorla ve müfredata dayatılarak verilirken yüzme başta olmak üzere insani maharet ve beceriler üzerine eğitim verilmemesini anlamadığını, bu yüzden matematik yada inkılap tarihini bilip yüzme bilmeyen çocukların bir gün bizden hesap soracağını hatırlatmak istiyorum. Bu nedenle Öğretmenimin çağrısı üzerine bu konuyu önemsediğini bilerek koşa koşa seve seve her türlü proje ve planların oluşması adım adım uygulanması için gerçekleşmesini sağlamak üzere Muradın Muradını dileğini Daraheni'ye armağan etmek büyük bir erdem ve şereftir” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın