KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Müsiad'dan 170 kişiye istihdam olanağı

Çözüm süreci ve huzur ortamının pekişmesinin ardından kapıları yatırımcılara açılan Doğu ve Güneydoğu bölgesinde arazi sıkıntısı yaşanıyor. Bingöl’de 170 kişiyi doğrudan istihdam edecek olan bir proje geliştiren MÜSİAD Bingöl Şubesi, arazi sıkıntısının aşılması dâhilinde projeyi hayata geçirecek.

Müsiad`dan 170 kişiye istihdam olanağı
03 NİSAN 2014 PERŞEMBE 22:42
0
6610
0
AA aa

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şubesi, “Tasnifleme ve paketleme ünitesi, soğuk hava depoları, civciv üretim tesisi, tavuk barındırma üniteleri, yumurta üretim tesisi, tavuk kesimhane ve şoklama tesisi, yem fabrikası, yem siloları, yem depoları”dan oluşan çok kapsamlı bir tesis kurmaya hazırlanıyor. Proje ayağı tamamlanan tesiste, arazi sorununun aşılması bekleniyor. Şube Başkanı Akbana, Bingöl Valiliği'nin arazi sorununa ilişkin ciddi çalışmalar yürüttüğünü, sorunun en kısa sürede çözülebileceğini söyledi.

HÜKÜMET DESTEĞİ TAM, SIKINTI YERELDE

Çözüm sürecinin ardından Doğu'da istihdam alanlarının oluşması, tabi kaynakların işlenmesi, turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması gibi birçok alanda yatırımcıya yüzde 60'lara varan teşvik paketleri sunan hükümet, özellikle Doğu ve Güneydoğu'nun kapılarını yatırımcılara açmak istiyor. Hükümet, bu bölgelerde yatırımcılara büyük destek verirken, yerelde sıkıntılar aşılma boyutuna getiriliyor. Bingöl'de geçmiş yıllarda orman vasfı olarak kaydedilen arazi sorununu aşmaya çalışan Bingöl Valiliği, Organize Sanayi Sitesi ve belirli yerleri yatırımcılara sunuyor.

İŞADAMLARI BİRLEŞTİ, İSTİHDAM ALANI OLUŞTURULACAK

MÜSİAD Bingöl Şubesi üyeleri bir araya gelerek, ‘Pozitif Girişim A.Ş.' adı altında şirket kurdu. Şirket üzerinden 170 kişiyi istihdam edebilecek proje geliştiren işadamları, istihdam alanlarının oluşmasının yanı sıra, çiftçiyi de büyük ölçüde destekleyecek. Proje hakkında bilgi veren MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, proje amacının kırsal kalkınmayı özelde desteklemek olduğunu söyledi.

Projeyi bu yıl hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Akbana, 2016 yılının 10'uncu ayında doğrudan 170 kişinin istihdam edilebileceğini söyledi.

Akbana: “Tasnifleme ve paketleme ünitesi, soğuk hava depoları, civciv üretim tesisi, tavuk barındırma üniteleri, yumurta üretim tesisi, tavuk kesimhane ve şoklama tesisi, yem fabrikası, yem siloları, yem depoları'dan oluşan çok kapsamlı bir tesis kurmayı planlıyoruz. Kurulacak tesis ile, çiftçilerimiz tarafından yem imalatında kullanılacak olan mısır, soya fasulyesi, arpa, ayçiçeği tohumlarını hibe ederek, üretime teşvik edeceğiz” dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK

Bölgede, tarım ve hayvansal üretimlerde sıkıntı yaşayan çiftçiler, proje ile desteklenecek. Ürettiğini Pazar yokluğu gibi nedenlerle tüketiciye satamayan çiftçiler, mahsulleri tesise satabilecek.

Çiftçiye, üretilen mahsulün alım garantisi vereceklerini belirten Akbana: “Çiftçi ürettiği mahsulleri bize getirecek. Böylece hem çiftçi kazanmış olacak hem kalkınması sağlanacak. Köylülerimize civciv hibe edilerek yem desteği verilecek, büyütülen tavukların alımlarını sağlanacak. Bingöl'ümüzün kalkınması ve tanınmasında aktif rol alıp, istihdama katkı sağlayacağız. İlimizin ihracat grafiğini yükseltmek temel amaçlarımızdan biridir. 2016 yılının 10. Ayında günlük iki milyon yumurta üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Aynı yıl içerisinde şirket bünyesinde doğrudan 170 kişi istihdam edilmiş olacak” şeklinde konuştu.

ARAZİ SORUNU AŞILIYOR

Bingöl'de işadamlarının da içerisinde bulunduğu, Kalkınma Platformuyla arazi sorunun aşılacağını kaydeden Akbana: “BİNTSO bünyesinde kurulan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği, ilgili kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı Bingöl Kalkınma Platformu ilk toplantısının ana gündem maddesi yatırımcıların arazi sorunun çözülmesine yönelikti. Toplantıda bazı kararlar alınmış, ilgili kurumlar ile irtibata geçildi. Bu tarihten sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın desteğiyle ilgili kurumlar, arazi sorununun aşılması için çalışmalar başlattı. İlgili kurumlar 21 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan toplantıyla çözüm önerilerini sunacak” dedi.

“HÜKÜMET, CİDDİ ANLAMDA DESTEKLER SUNUYOR”

Çözüm sürenin ardından hükümetin Doğu ve Güneydoğu'ya pozitif ayrımcılık uyguladığını kaydeden Akbana: “Hükümet, bu bölgelerin kalkınması, gelişmesi ve özellikle istihdam alanlarının oluşması için ciddi anlamda destekler sunuyor. Çözüm süreciyle birlikte pekişen huzur ortamında, yatırımcılar hükümetin sunduğu bu teşviklerden yararlanarak, bireysel veya kolektif yapılanmalara gidebilir. Bingöl'de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yatırımcıların kente gelmesi için ilgili çalışmaları itinayla yürütüyor. Bölgeye gelecek yatırımcı, maddi manevi anlamda destek bulabilir. Bizimde temennimiz bu yönde yatırımcıların Bingöl'e gelmesi, kente yatırım yapmasıdır.” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın