KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Ne söz verdiysek yaparız

TRT Haber televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Yılmaz, “Seçimlerde ne söz verdiysek onu yaparız. Yani seçim beyannamemizi alırız bunu bir hükümet programına dönüştürürüz, daha sonra hükümet programımızdan da eylem planları ortaya çıkar, uygulamayı yaparız, bunu takip ederiz; bu sefer de farklı olmayacak inşallah” dedi.

Ne söz verdiysek yaparız
24 KASIM 2015 SALI 04:04
0
1819
0
AA aa

 TRT Haber televizyonunda gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Önümüzdeki dönem hükümetinin aynı zamanda bir reform hükümeti olacağını söyledi.

Yılmaz, “Türkiye'nin çeşitli alanlarda meseleleri var, kritik bir eşiğe gelmiş durumdayız. Son 13 yılda alt orta gelir grubundan üst orta gelir grubuna yükseldi Türkiye, önemli bir noktaya geldi, ekonomik büyüklükte, kişi başına gelirde vesaire. Şimdi bu eşiği de aşıp yüksek gelirli ülkeler ligine Türkiye'nin terfi etmesi lazım, bunun için de reformlara ihtiyacımız var ve bu hükümet bunu yapabilecek durumda, tecrübeli bir hükümet, geniş kadroları olan bir parti. Dolayısıyla bu tecrübemiz de, bu hazırlığımız da inşallah önümüzdeki dönemi birçok kritik alanda reformlarla değerlendireceğiz ve ülkemizi farklı bir lige bir anlamda, daha üst bir lige taşımanın gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

“VAATLERİMİZE YOĞUNLAŞACAĞIZ”

“Öncelikle ilk 3 ayda bu somut vaatlerimizle ilgili çalışmalara yoğunlaşacağız” diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Yani bunları bir an önce hayata geçirmek için. Nedir? İşte emekliliklere ilgili hususlar, asgari ücret, esnafımıza dönük taahhütlerimiz, çiftçimize dönük taahhütlerimiz, en son vatandaşa dönük ne söylediysek, gençlere dönük, diğer ilgili kesimlere dönük taahhütlerimiz. Bunlarla ilgili atılması gereken adımları bir bir peşi sıra atacağız inşallah. Tabii Meclisle ilgili kısım biraz Meclisin gündemiyle ilgili, hükümetlerin orada bir yere kadar gücü var tabii. Meclisimizin gündemini en iyi şekilde değerlendirip bu çerçevede bunları hızlı bir şekilde bunları gerçekleştireceğiz. Bir kısmı Meclis çalışması değil, dediğim gibi idari çalışma gerektiren hususlar, oralarda daha rahatız, ama Meclisle ilgili hususları da Meclisimizin takdirine arz edeceğiz tabii ki.”

“TÜRKİYE POZİTİF YÖNDE AYRIŞMALI”

AK Parti'nin ekonomi politikalarına ilişkin soruyu da cevap veren Yılmaz, değişen şartlar ve ihtiyaçlar çerçevesinde ekonomi politikasının sürekli güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Dünya ekonomisinin halen çok iyi bir durumda olmadığını vurgulayan Yılmaz, bu ortam içinde Türkiye'nin pozitif yönde ayrışması gerektiğini belirtti.

Bunun için siyasi istikrar ve reformların iki anahtar unsur olduğunu belirten Yılmaz, “Bu (siyasi istikrar ve güven) çok şükür artık temin edildi, 1 Kasım'dan sonra artık Türkiye siyasi istikrarı ortaya koyan, belirsizliği azaltmış bir ülke. Dünyanın bu ortamında bu bizim bulunmaz bir imkan gerçekten, Cenabı Allah'ın bir nimeti, gerçekten öyle, bunun kıymetini bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“PARİS'TEKİ TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

Terör saldırılarına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Yılmaz, “Elbette ki Paris'teki terörü lanetliyoruz, elbette ki oradaki terör hadisesinde Fransız halkıyla dayanışmamızı ortaya koyuyoruz ama bir taraftan da şunu da söylemeden geçemeyeceğim doğrusu, gelişmekte olan ülkeler, Türkiye gibi ülkeler bu olayları yaşarken aynı duyarlılığı, aynı tepkiyi, heyecanı dünyada göremedik uzun yıllardır. İnşallah bundan sonra daha fazla görürüz, uluslararası platformlarda bu terör hadisesi konusunda daha fazla işbirliğini görmeyi ümit ediyoruz. Nitekim G-20'de de müstakil bir bildirge yayınladık Paris ve Ankara saldırılarına referans yaparak, burada uluslararası işbirliğinin artması gerektiğini söyledik” şeklinde konuştu.

Yılmaz, bir taraftan da Türkiye'nin kendi içinde milli birlik ve kardeşliği güçlendirmesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Enerjimizi kendi içimizde israf etmek yerine, birbirimizle çekişerek, kavga ederek, boş yere enerjimizi harcamak yerine, bir birlik, beraberlik içinde dünyayla daha fazla rekabet eder bir hale geleceğiz. Bunu istemeyenler var, bunu engellemeye çalışanlar var ama inşallah başaramayacaklar. Bir taraftan terörle kararlı bir şekilde mücadelemize devam ederken, orada da hiçbir şekilde bir boşluk bırakmazken, bir taraftan da milli birliğimizi, kardeşliğimizi ve çözüm irademizi de devam ettireceğiz ve inşallah bu meseleleri belli bir zaman zarfı içinde geride bırakacağız.”

“MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yılmaz, Suriyeli mülteciler ile ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti: “Bu arada tabii Türkmen kardeşlerimizle gönülden dayanışmamızı da ifade etmek istiyorum. Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla, diğer ilgili kurumlarımız kanalıyla gerekli her türlü girişimde bulunuyoruz, sınırdaki kurumlarımız üzerine düşen her türlü görevi yapıyorlar. Tabii büyük üzüntüyle takip ediyoruz. Biz Türkiye olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin, Türkmen, Arap, Kürt, Müslüman, gayrimüslim, kim mazlumsa, kim zulme uğruyorsa hep yanında olmaya devam edeceğiz inşallah.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın