KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Odaların 'özel'liği kalmadı!

Yapımı 4 yıldır devam eden ve bir türlü tamamlanamayan Bingöl Devlet Hastanesi Ek Binası’nda Bakanlık uygulamasının hiçe sayılarak tek kişilik odalarda yatak sayısının artırıldığını söyleyen CHP Milletvekili Bulut, yüklenici firma sahibinin AK Partili milletvekili olduğunu anımsattı ve ekledi; “Bir ilin sağlık sorunlarının siyasi malzeme haline getirilmesinin anlamı yoktur” dedi. Bulut, Bakan Yılmaz’a yönelik de eleştirilerde bulundu.

Odaların `özel`liği kalmadı!
24 KASIM 2014 PAZARTESİ 05:29
0
3165
0
AA aa

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca 32 milyon 905 bin lira bedelle ihalesi yapılıp, 2010 yılında yapımına başlanan ve 2013 yılında tamamlanması planlanan ancak Mayıs 2015'e kadar ek süre istenen yeni Bingöl Devlet Hastanesi ek binası, CHP heyeti tarafından da gündeme getirildi.

Bingöl'de 3 gün boyunca incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Arif Bulut ve Parti Meclis üyesi Av. Şenal Saruhan, hafta sonu il başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek, gözlemlerini paylaştılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, Murat Vadisi üzerinde yapılan demiryolunu bir ‘soygun' olarak nitelendirdi ve bunu ortaya çıkardığı için işyerinin kapatılarak cezalandırılmaya çalışıldığını söyledi.

Kurban: “Soygunu 15 ay önce Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdim. Bu yolsuzluğun rakamı 1,5 milyondur. Aradan geçen 15 aya rağmen Cumhuriyet Savcılığı'ndan alamadığım cevabı Bingöl Valiliği ve Garnizon Komutanlığı'ndan aldım. Bunun bedeli de işyerimin 4 aydır hukuksuz olarak kapatılmasıdır. Bu konuda hukuk mücadelemiz devam ediyor” dedi.

“YARGI İKTİDARIN HİZMETİNE VERİLMEK İSTENİYOR”

Toplantıda konuşan CHP Parti Meclis üyesi Av. Şenal Saruhan ise iktidar partisinin yargı üzerinde darbe gerçekleştirdiğini ileri sürerek: “Yargının AKP tarafından teslim alınmak istendiğini AKP'nin hizmetine verilmek istendiğini görüyor ve biliyoruz. Ancak burada gördüğümüz örnekler, bu görüntünün Anadolu'nun içlerinde de ne kadar ağır sonuçlar yarattığını bize gösterdi” dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Kurban'ın demiryolu yapım işine dair iddiaları yargıya taşımasıyla birlikte işyerinin kapatıldığını ifade eden Saruhan: “Bu yapılan, işlenen usulsüzlüğün hiç kimseden gizlenmek istenmediğini de ortaya koyuyor. Şimdi biz soruyoruz; hukuka uymayan bir iktidarın sandıktan çıkmış olması onu meşru kılar mı? Eğer siz sandıktan çıkar ama çıktığınız sandığı meşru amaçlar için size oy verenlere meşru bir yolla hizmet etmek için değerlendirmezseniz orada hukuksuzluk başlar, orada karmaşa başlar” diye konuştu.

BAKAN YILMAZ'A ELEŞTİRİ!

Bingöl'de uyuşturucu kullanımı ve kadına şiddet olaylarında artış olduğunu ifade eden Saruhan, Kiğı, Adaklı ve Sancak'ta incelemelerde bulunduklarını kaydederek: “Burada gördüğümüz, bir Kalkınma Bakanı yetiştirmiş olan topraklar üzerinde asfalt sorununun hala çözülememiş olduğu gerçeğiyle karşılaştık. Yine doğalgazla ilgili sorunun çözülemediğini, kırsal kalkınma projesinden Bingöl'ün yoksun bırakıldığını gördük. Yaptığımız incelemelerde gördüğümüz tablo umutsuz bir tablo” ifadelerini kullandı.

“HASTANEDE BAKANLIĞIN UYGULAMASI YOK SAYILDI”

Son olarak konuşan CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut ise, yapımı devam eden yeni devlet hastanesindeki izlenimlerini paylaştı. Yeni hastane binası olarak söylenen binanın, ek hastane binası olduğunu belirten Bulut: “200 yataklı binanın metre karesi arttırılmadan odadaki yatak sayısı yükselterek 250'e çıkarılmış. Sağlık Bakanlığı'nın uygulamalarında bütün odalar özel oda niteliğinde olacaktır ama bunlar, hasta yatak sayısını artırabilmek için bir kişilik odaların bazılarını iki kişilik oda haline getirmişler” dedi.

Yüklenici firma sahibinin AK Parti milletvekillerinden Garip Ensarioğlu olduğunu anımsatan Bulut, şöyle devam etti: “Biz kendi çapımızda bu arkadaşımızla irtibat kurup, bitirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Çünkü bir ilin sağlık sorunlarının siyasi malzeme haline getirilmesinin anlamı yoktur. Sağlık temel bir ihtiyaçtır, sağlık parayla alınıp satılan değil, devletin karşılıksız olarak ve tam donanımlı hastanelerde vermesi gereken bir hizmettir.”

“İTİBARLI FİRMALARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

Bingöl İlinden geçen Murat Nehri üzerine Kale 1, Kale2, Beyhan1 ve Beyhan 2 isimlerinde dört adet hidroelektrik santral (HES) inşaatının devam ettiğini ifade eden Bulut, firma tarafından yapılması gereken deplase çalışmalarının devlet kaynaklarıyla yapılarak firmaya 1,5 milyon TL peşkeş çekildiğini ileri sürdü.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun barajlar yapılırken, baraj sahası altında kalan altyapıların, üstlenici firmalar tarafından bir bedel karşılığı talep edilmeden yapılması gerektiğini bildirdiğini kaydeden Bulut: “ Bingöl'de yapılan baraj sahası altında kalan demiryolu, karayolu ve bütün ne varsa yüklenici firma tarafından yenilenmesi gerekirken, gördük ki bu işlerin yapılması için firmaya haksız yere 1,5 milyon lira ödenmiş. İl örgütümüz bunu hukuka taşıdı ama hukuk buna gereken ilgiyi göstermemektedir. Bu tür istismarlar bu tür yandaş kayırmaları hatta rüşvetler, yolsuzluklar, hırsızlıklar dünyanın bütün ülkelerinde olur. Ama bizim ülkemizde olmayan bunlara uygulanacak olan cezai müeyyidelerin olmayışıdır. Bu ülkede rüşvet söz konusu olduğu zaman buna karşılık hukukun çalışmamasıdır ayıp olan. Rüşvet olmayan ülke mi var? Bakanı yolsuzluk yapmayan ülkemi var. Ama bizim gibi dört tane bakanı yaptığı yolsuzlukları yok sayan başka ülke var mı? Ayıp olan, düzeltilmesi gereken konular budur” şeklinde konuştu.

BAKANIN ADI KORSAN TAŞIMACILIĞA KARIŞTI!

Üç günlük incelemeler esnasında Bingöl'de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların kendileriyle görüştüğünü ifade eden Bulut, D1 belgesi bulunmayan bazı şirketlerin A1 ve D2 belgeleriyle şehirlerarası yolcu taşıdığını ve bu kişilerin Bakan Yılmaz ile yakınlığıyla bilindiğinden dolayı dokunulmaz olduklarını ileri sürdü.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getireceğini ifade eden Bulut, bazı firmaların ‘bakanın yeğeniyim' diye şirketler kurduğunu söyledi. Bu şirketlerin D1 taşıma belgesine sahip olmadığını ifade eden Bulut, şunları söyledi:

“Taşımacılık yapan arkadaşlarla görüştük. D1 belgesi olan şehirlerarası yolcu taşıma işi yapan 4 tane şirket varmış Bingöl'de. Ama birisi çıkıyor geliyor bakanın yeğeniyim diye şirket kuruyor ve D1 belgesi yok. Elindeki A1 ve D2 belgesi. Bu belgeler daha küçük kapasiteli taşımacılık yapanlar için geçerli. Bunlarla şehirlerarası toplu yolcu taşıma yapılamayan belgeler. Bingöl'de D1 belgesi olanların yerine A1 ve D2 belgesi olanlar müşterileri alıp, Elazığ ve Erzurum'a taşımaya başlıyorlar. Bunları yapanlarda ‘bizler bakanın yakınıyız bizlere kimse dokunamaz' diyorlar. Bizde diyoruz ki, her şeyin başı hukuk, hukuk olmazsa olmaz. Hakkaniyetle işlerin yürütülmesi gerekir ben bu konuyla ilgili meclise soru önergesi vereceğim. Ya korsan çalışan firmalar, bedellerini ödeyip taşıma belgesi alacak ya da bu belgelerle çalışanların haklarını gasp etmeyecekler. Burada haksız kazanç var. Bu insanların haklarına tecavüzdür. Bakanın adını kullanarak bu tür işleri yapanların hukuken yakasına yapışılması gerekir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın