KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

Öğrencilerle değil, barınma sorunuyla uğraş!

Geçtiğimiz günlerde STK temsilcisiyle bir araya gelen Rektör Baydaş’ı eleştiren HDP Bingöl İl Başkanlığı; “Rektör birkaç STK temsilcisiyle buluşup günah çıkarmak gereksinimi duyuyor.” ‘Bazı öğrenciler kaydını sildirdi’ söylemlerine de cevap veren HDP, kayıtların barınma sorunundan kaynaklı olduğunu belirterek: “Baydaş ile Polis öğrencilere saldıracağına, barınma sorunuyla uğraşması daha doğru olur” dedi.

Öğrencilerle değil, barınma sorunuyla uğraş!
22 MART 2015 PAZAR 22:36
0
1673
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı yazılı basın açıklaması yaparak, üniversite ve kentte yaşanan sıkıntılara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

BARINMA SORUNU

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununa dikkat çekilen açıklamada: “Bingöl Üniversitesi öğrencileri hak arayışları sırasında hiçbir öğrenci üniversiteyi terk etmedi. Aksine Öğrenciler disiplin alma korkusuyla değil, özgür bir şekilde eğitimlerine devam etmek için haksızlığa uğrayan arkadaşlarına destek oldular. Yalnız, bazı öğrenciler kayıt esnasında barınma sorunu yaşayacakları düşüncesiyle kayıt yaptırmadı, bazıları da kayıt yaptırıp, kalacak yer bulamadığı için kaydını dondurup memleketine gitti. ÖSYM tarafında bu sömestr tatilinde devreye giren üniversite ve bölüm değiştirmenin yanında başarılı olan öğrencilere tanınan bölüm değiştirme hakkından dolayı giden ve gelen öğrenci dışında hiçbir öğrenci üniversitemizi terk edip gitmemiştir. Baydaş ile Polis Öğrencilere saldıracağına, barınma sorunuyla uğraşması daha doğru olur. Öte yandan Geçen yıl Mobbing baskı yöntemlerle kendisine alan açmak ve kendisi gibi düşünmeyen kaç akademisyeni dışlayıp uzaklaştırılmasına sebep olmuştur. Bingöl tarihi boyunca ilk kez, Rektör Baydaş kaynaklı bir ikilem ve ayrıştırmaya neden oluyor. Acaba Rektör Baydaş bu ikilem ile ayrıştırma ile ne yapmak istiyor” ifadeleri kullanıldı.

“YAPAY DERNEKLER KURDU”

Rektör Baydaş'ı ‘Zazalar Kürt değildir' tezinden dolayı eleştiren HDP, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bingöl halkı 2007 yılından beri daha fazla anadilini konuşmamaya başlamıştır. Asimilasyon göstergesi 90 yıldır devlet tarafından bütün kurumlarıyla yaptığı baskı ve asimilasyon politikasını Zaza'ların kendi anadillerini korumasına, konuşmasına engel olmuştur. Son 7-8 yıldır ‘Zazalar Kürt değildir' teziyle karşımızda duran Kürdoloji Bölüm Başkanı ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Baydaş, yapay Zaza dernekleri kurarak, adeta kendi silahlarıyla vurmaya çalışmıştır. Bu durum, Zaza halkına soysuz bir kimlik kazandırmak ve onları umutsuzluğa sevk etmiştir. Rektör Baydaş ve yandaş dernekler, Zaza dili siz ve sizin gibilere rağmen yaşayacaktır. Bingöl Üniversitesi Rektörü Baydaş Bingöl'de birkaç işadamı ve birkaç STK'lardan oluşmuyor. Bingöl'de binlerce işadamı ve yüzlerce STK var.”

STK'LARA ELEŞTİRİ

Açlık eyleminin sürdüğü günlerde rektörle bir araya gelen STK temsilcilerinin eleştirildiği açıklamada: “Araç sayısı olarak Türkiye'de sondan 3. Sırada olan Bingöl'ün 25 yıldır trafik sorununu bir iğne deliği kadar çözmeyen ve çözmek için çaba harcamayan, hiç bir adım atmayanlar bunu iyi bilmelidir ki, Bingöl trafik görüntüsü imajı olarak, Türkiye'nin sondan 3. Sıradadır. Zaza Dil Kültür ve Tarih sorgulayıcıları, neden öncelikle savunmanı Zazaca yapma ihtiyacı duymuyorsun? Kültür savunucuları, üniversite Kültürün gelişmesi için akademi çalışmalar yapılan özerk bir yapı olduğunu bilmiyor mu? Sırf İnancı için Cami'ye gidip ibadetini yerine getirenlere 10-12 yıl hapis yaşatılmasına DUR deyip karşı çıkanlar üniversite öğrencileri değil miydi? Türk Eğitim savunucuları, neden 14 yılda 13 kez müfredattın bu kadar çok değişmesine sessiz kalınıyor ve Türk Eğitimine çağdaş bir eğitim modeli kazandırmak için çalışmalar yapma ihtiyacı duyulmuyor? Bingöl'ün YGS ve LYS sınavlarında Türkiye sıralamasında sondan 3. olduğunun farkındalar mı? Sağlıkta yapılan Anketlerin yüzde 92'si iktidarın sağlık modeli ülkenin sağlık alanında çöktüğü ve sağlık sektörü birilerinin himayesi altında peşkeş çekilmesine neden sessiz kalıyorsun?” ifadeleri yer aldı.

“KÜFÜR DEVAM EDER ZULÜM DEVAM ETMEZ”

Üniversite öğrencilerinin desteklendiği, Rektör Baydaş'ın eleştirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bingöl üniversitesi rektörünün olumsuzlukları yüzünden Bingöl'e ve Bingöl üniversitesine zarar geldiğini hak yolunda hak konuşanı, Hak'ta sever doğrultusunda söylemeni, Hak gibi bizlerde olumlu buluyoruz. Güvenlik kameralarını daha sağlam seyretmeleri ve daha net olarak gördüklerini İslam anlayışı doğrultusunda gördüklerini anlatman daha faydalı olduğunu belirtmek isteriz. Eğer savaş ve şiddet dili etkili oluyor diyorsan demek akademi olarak toplumumuza hiçbir şey katmamışsındır. Madem üniversite öğrencileri suçluysa, neden dosyaları ve cezaları geri alma ihtiyacı doğdu ve madem suçsuzsan neden kendin gibi olan birkaç kişiyle toplantı alma ihtiyacı duydun? Allah'u Teâla'nın ayeti der ki; küfür devam eder zulüm devam etmez.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın