KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Öğretmenlere çevre eğitimi verildi

MEB ve ÇEKÜD iş birliğiyle 81 ilde eş zamanlı “çevre” konulu eğitici eğitimler düzenlendi. Bu kapsamında Bingöl’de düzenlenen seminere değişik branşlarda görev yapan 17 öğretmen katıldı. Eğitimlerde öğretmenlerin, çevre bilinci ve sorunları hakkında donanımlı hale getirilerek bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması hedefleniyor.

Öğretmenlere çevre eğitimi verildi
13 EYLÜL 2014 CUMARTESİ 07:35
0
1537
1
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) işbirliğiyle öğretmenlere yönelik 81'de eş zamanlı çevre konulu hizmetiçi eğitim kursu düzenlendi.

Bingöl'deki eğitim semineri ÇEKÜD İl Temsilciliği koordinatörlüğünde, Bingöl İl Milli eğitim Müdürlüğü, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü katkılarıyla ilde değişik branşlarda görev yapan 17 öğretmenin katılımıyla Serkan Akyazı Ortaokulu'nda düzenlendi.

Program çerçevesinde; çevre ve ahlak, ormanların önemi, ormanların faydaları, Türkiye'nin orman alanları, doğa koruma ve biyolojik çeşitlilik, ekoloji, çevre kirliliği ve etkileri, çevre kirliliğini önlemek için alınacak önlemler, küresel ısınma, iklim değişikliği, atıklar ve geri dönüşüm, yenilenemez enerji kaynakları, yenilenebilir enerji kaynakları, enerji kirliliği, enerji verimliliği gibi çevre konuları öğretmenlere özlü biçimde aktarıldı.

Seminerin ardından ÇEKÜD İl Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada: “Çevre konulu hizmetiçi eğitimde; teknolojik ürünlerin, aşırı tüketim alışkanlıklarının, israf ve gösterişe dayalı ben merkezli yaşam felsefesinin, endüstriyel kirlenme ile başlayan çevre sorunlarını olan etkileri ele alınmıştır. Öğretmen-öğrenci arasındaki etkili eğitim-öğretim yöntemi araç olarak kullanılıp, çevre bilinci ve sorunları hakkında öğretmenlerin bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması ile çevrenin korunması ve geliştirilmesi, çevre sorunlarının çözümlenmesi konularında örgün ve yaygın eğitim kurumlarının katılımları ile geniş bir fayda sağlamak amaçlanmıştır” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_17779)
13 Eylül 2014 Cumartesi 09:21
Bu konuda en son eğitim alması gerekenler öğretmenlerdir.İlk başta kimler almalı derseniz orman yangınlarını uzaktan seyreden orman işletme müdürlüğü ve belediyeler......Gerisi laf olsun ...
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın