KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Okul hazırlığı cep yakıyor!

Okulların açılmasına sayılı günler kala ailelerde alışveriş telaşı yaşanıyor. Bingöl'de bir öğrencinin kıyafet ve kırtasiye masrafı, ortalama 500 lira tutuyor.

Okul hazırlığı cep yakıyor!
13 EYLÜL 2017 ÇARŞAMBA 00:32
1
1599
1
AA aa

2017-2018 öğretim yılının 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak olması sebebiyle çocuklarına okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi alacak aileler alışveriş yapmaya başladı. Okulların belirlediği kıyafet müfredatına göre belirli yerlerden kıyafet alışverişi yapan aileler, fiyatların bu yıl arttığını ve cep yaktığını belirtti.

Öğrencilerin okul kıyafet masrafları 140 lirayı bulurken, kırtasiye masrafları ise sınıfına göre 250 ile 400 lira arasında değişiyor. Okul kitapları devlet tarafından ücretsiz olarak dağıtılırken, anne ve babalar öğretmenlerin önerdiği yardımcı kitapları para verip alacak.

Okulların açılmasına sayılı günler kala alışverişi tamamlamak isteyen veliler, okul tarafından belirlenen esnaflarda alışverişlerini yapıyor.

Ailesinde 3 kardeşine bu yıl yeni kıyafet alacağını söyleyen Ayetullah Elveren, kırtasiye masrafları ile birlikte maliyetin 500 liraya yakın olduğunu ifade ederek, “Kardeşimi okul alışverişine çıkarttım. Okul kıyafetlerinin 125 Türk Lirası tuttu. Buradan da kırtasiye alışverişine gideceğiz, bir öğrencinin bize masrafı 500 Türk lirası. İki kardeşim daha var onları da aynı şekilde giydirip kırtasiye alışverişine götüreceğim. Kıyafet ve kırtasiye masrafları pahalı bu fiyatların aşağı alınması durumunda öğrencilerimizi daha iyi şartlarda okutacağız” diye konuştu.

“KIYAFETİN ARTIŞI DOLARDAN KAYNAKLI”

Yeni öğretim yılının başlamasıyla velilerin alışverişe çıktığını, yoğunluğun olduğunu aktaran esnaf Bayram Tezel, “Okul kıyafetleri geçen yıla oranla biraz daha yükseldi bunun sebebi de yükselen dolar kurlarıdır. Bu yüzden aileler biraz sitem ediyor. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz” dedi.

“DEVLETİMİZ BİZE YARDIMCI OLSUN”

3 çocuk okuttuğunu söyleyen Ali Bedir, fiyatların pahalı olduğunu belirterek, “ Çocuğum bu yıl liseye başlayacak. Okulun bize önerdiği kıyafetleri alıyoruz fakat aldığımız yerlerde kıyafetler pahalı. Ben 3 çocuk okutuyorum. Bir öğrencinin kıyafeti 135 lira burada. Bunu 3 çocukta hesapladığımız zaman dünyanın parası ediyor ve sadece kıyafetten oluşmuyor. İstiyoruz ki devletimiz de esnafımız da bize yardımcı olsun” şeklinde konuştu.

Tahsin Bürlü ise, bu yıl iki okulun kıyafetlerini sattığını ve geçen yıla oranla 10 lira gibi bir artışın olduğunu belirterek, vatandaşa her konuda yardımcı olduklarını ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Yunus Emre (@Misafir_20385)
13 Eylül 2017 Çarşamba 09:34
şimdi haberi okuyoruz tam bir noktaya geldiğimizde esnaf diyor ki artış dolar kaynaklı.. arkadaş teknoloji ürünü mü satıyorsunuz yoksa ithal ürün mü satıyorsunuz.. kumaş kumaş ya bu ülkede üretilen ham maddesi herşeyi bu ülkede olan bir şeyde nasıl dolar kaynaklı artış olur.. okullar da zaten tek yerle anlaşıyor vurun vurabildiğiniz kadar yazık bu millete yazık...
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın