KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Okul ve altyapı istiyorlar

Bingöl’ün Sancak beldesine bağlı Karapınar Mahallesi halkı, 50 yıl önce yapılan okulun yerine yeni bir okul inşa edilmesini ve köyün en büyük sorunu olan kanalizasyon sorunun aşılmasını istiyor.

Okul ve altyapı istiyorlar
20 OCAK 2015 SALI 19:48
0
2872
2
AA aa

100 haneli mahallede üçer dönem muhtarlık yapan Ali Başkara ile Hüseyin Baştu, Sancak bölgesinde geçmişi, coğrafî yapısı ve yeraltı soğuk su kaynaklarıyla meşhur Karapınar'ın ihmal edildiğini belirttiler.

Başkara, Belediyeye bağlı olduklarından dolayı seçimden seçime gelen ve taahhütlerini hiçbir zaman yerine getirmeyen belediye başkanlarından kurtulmak için mahallelinin köy statüsüne geçmek istediğini ileri sürdü.

“BELEDİYEDEN AYRILMAK İSTİYORUZ”

Yetkililere sitem eden Eski Muhtar Ali Başkara: “köyümüze bağlı Tepebaşı mezrasına sonradan muhtarlık verildi ve köy statüsüne kavuştu. Köyümüzden Tepebaşına bağlanan yolu asfaltlandı, kanalizasyonu yapıldı. Köyün içindeki yollar da yapıldı. Orada 14 hane var, burada ise 100 hane var. Burası Sancak beldesine bağlı bir mahalle olduğu için, belediye yapsın diyorlar. Belediyenin de imkânları yok. Belediye'ye bağımlı olmamız nedeniyle, seçimden seçime köy içinde akrabanın akrabaya küsmesine sebep oluyor. Bize kazandırdığı ise hiçbir şey kanalizasyon olmadığı için yaz aylarında köyün her tarafında kokudan geçilmiyor. Biz artık belediyeden hizmet istemiyoruz, ayrılmak istiyoruz ve köy kalmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“1965 YILINDA YAPILAN OKULUMUZ 3 DEPREM GÖRDÜ”

Sancak bölgesinde ilkokulun 1936 yılında Karapınar köyünde açıldığını belirten eski Muhtar Ali Başkara: “O zaman köyün içinde bir samanlık gibi bir yerde eğitim verilirdi. Okula gelen çocuklar burada eğitime başladı. Yaz aylarında da devam eden okulun yayla dönemlerinde öğretmen yaylaya gelirdi, orada da köylüler kendi aralarında bir yer yaprak orada eğitim verilirdi. Daha sonra tüm Sancak köylerinin de desteğiyle taş yapılı bir okul yapıldı. Bir süre orada eğitime devam edildi. Şu anda eğitim yapılan okul, 1965 yılında yapıldı. Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğünde bilgileri mevcuttur. İlkokulumuz üç deprem görmüştür. Zaman zaman tadilat yapılan okulun, artık köye yetersiz olduğunu defalarca yetkililere iletmemize rağmen, sesimizi duyan olmadı” dedi.

Başkara: “Köye yeni bir okulun yapılması gerekiyor. Mevcut okul yetersiz ve hem de miadını doldurmuş. Köyümüzün tam girişinde bulunan hazine arazisi üzerinde hemen futbol sahasının yanında uygun yer de gösterdik, burası köyün tam ortak malıdır. Kuzey tarafından gelen öğrencilerimiz 2 kilometre yürür. Güneyden de aynı mesafededir. Şimdi Güney tarafından altı yaşındaki çocuk, bu kar kış günü 4 kilometre yolu nasıl yürüsün? Biz defalarca söyledik ama her seferinde yaparız hallederiz sözleriyle avuttular” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sancak (@Misafir_18433)
21 Ocak 2015 Çarşamba 20:48
karapınarlı arkadaşa katılıyorum 3 dönem muhtarlık yaptınız hiç bu sorunları dile getirmediniz şimdi kalkmış o sorun bu sorun var diyorsunuz hem bu muhtarlık seciminde sectiginiz muhtar nerde siz kalkmıs sorunları dile getiriyorsunuz onu bunu gecelimde tabiki secimlerde desdeklediğiniz şahış başarılı olamayıp sancak belediyesini alamadıgınız icin şimdi kalkmış belediyeden ayrılmak istiyorsunuz eee menfaat dünyası olacagı bu sancak belediyesi gayet iyi calısıyor hiç kendinizi o yana bu yana atmayın
karapınarlı (@Misafir_18408)
21 Ocak 2015 Çarşamba 01:29
3 dönem art arda muhtarlık yapdınız neden bu sorunları gündeme getirmediniz eski muhtarlar orda da yen muhtar nerde o neden ilgilenmiyor
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın