KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
17 °C Kısmen güneşli

Oyuncağı alınmış çocuk gibi...

Başkan Barakazi’nin Cem Evi’yle ilgili açıklamasına sert tepki gösteren Yıldırım: “Sayın Yücel Barakazi’nin grubumuza yönelik yapmış olduğu açıklama, tamamen mesnetsiz ve oyuncağı elinden alınmış bir çocuğun çırpınışına benzemektedir” dedi. Yıldırım ‘çekimser oy’ konusuna da açıklık getirerek, meclis toplantılarının kayıt altında tutulmasına vurgu yaptı.

Oyuncağı alınmış çocuk gibi...
19 MART 2015 PERŞEMBE 01:32
0
2201
0
AA aa

 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cihat Yıldırım, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin önceki gün yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Cem Evi yapılması kararının AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla alındığını, DBP'li meclis üyelerinin Cem Evi ve bazı mahallelerde yapılması düşünülen hizmetlere yönelik çekimser oy kullandıklarını savunan Başkan Barakazi'ye cevap veren Yıldırım, ağır eleştirilerde bulundu.

“OLUMLU HİÇ BİR ÇALIŞMAYA RED OYU KULLANMADIK”

DBP grubu olarak yapılan olumlu hiçbir çalışmaya red oyu kullanmadıklarını belirten Yıldırım: “Belediye Meclisine başladığımız günden bu güne ortaya koyduğumuz çalışmalar ve tutumumuzun tamamı toplumsal, siyasal ve ahlaki değerlerin merkezde olduğu ilkelerle yürütülmüştür. Bizler anlık ve duruma göre değişen ‘ilkeleri' olan siyasi bir hareket değiliz. Bu anlamda Bingöl kamuoyununun bu ayrımı yapabilecek düzeyde ve yeterlilikte olduğunu biliyor ve buna da inanıyoruz. Grubumuz bir yıldır yapılan olumlu hiç bir çalışmaya red oyu kullanmamıştır. Hatta elinden gelen tüm destekleyici çabayı da sarf etmiştir. Hakeza olumsuz olduğuna inandığı her çalışmayı da kabul etmemiş ve taahhüdü gereği Bingöl kamuoyu ile paylaşmıştır” dedi.

ÇEKİMSER OY KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

DBP grubundan bir üyenin şehir imar planının yeniden revize edilmesi çalışmasında yer aldığını ve zorunlu gerekçelerle bazı çalışmalara katılamadığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Çalışmalara katıldığı bölümler itibari ile grubumuza, çalışmaların olumlu olduğunu ve onay vermemizde herhangi bir sakınca olmadığını iletmiştir. Bunun sonucunda imar revizyonu, bizim de kabulümüzle oybirliği ile geçmiştir. Ancak Revizyon neticesinde halktan gelen öneri ve eleştiriler doğrultusunda grup olarak yaptığımız değerlendirmeler sonucunda aldığımız karar gereği, üyelerimizin bulunmadığı komisyon çalışmalarına, çalışmanın içeriğinden haberdar olamayacağımızdan dolayı, doğal olarak çekimser kalma kararı aldık. Revizyona, askı süresinde, yapılan itirazların incelenmesi aşamasında, üyemizin bulunmamasından dolayı gözlemci olarak başka bir üyemizin görev almıştır. Gözlemci üyemiz de bu çalışma sırasında, alevi hemşerilerimiz için Cemevi alanı tahsis edilmesi gerektiğini belirtmiş ve bu öneri, daha önceki açıklamamızda da belirttiğimiz gibi olumlu karşılanarak kabul edilmiştir.”

Belediye meclis toplantılarının sesli kayıt altına alınması noktasına vurgu yapan Yıldırım: “Meclise defalarca ve basının da bulunduğu toplantılarda, verdiğimiz "belediye meclis toplantılarının sesli kayıt altına alınmasına" yönelik önergelerimizin, tam olarak bu tarz, iftira ve çarpıtmaların önünü kesmek ve de çalışmalara şeffaflık katma amacı taşıdığı çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır” dedi.

“TEK KAYGISI ÖNCE BİZİM DİLE GETİRMEMİZDİR”

Başkan Barakazi'nin tek kaygısının çalışmayı onlardan önce kendilerinin dile getirmesi olduğunu ifade eden Yıldırım: “Ve bu çalışmanın bizim önerimizle vücut bulması ve halkımızla paylaşmamızdır. Bu durum, oyuncağı elinden alınmış bir çocuk psikolojisiyle yapılan talihsiz bir açıklamadır. Hatta Sayın Barakazi, bu önerimiz için ‘ha siz ha biz önerdik ne fark eder' bile demiştir. Bingöl kamu oyu da takdir eder ki biz muhalefet partisi olarak iktidar partisinin gizli gündem ve ajandalarına konu olan çalışma tasarılarını değil, halk yararına olan kendi gündem ve çalışmalarımızı esas almaktayız . Belediye başkanının "biz zaten bunu düşünüyorduk, yapacaktık, bu açıklamayı benim yapmam gerekiyordu” demesi, bu anlamda tam bir amatörlük göstergesidir. Biz AKP'nin belediye meclis üyeleri değiliz. Hele hele Barakazi'nin memuru hiç değiliz. Biz halktan yetki almış meşru temsilcileriz. Bizler red, kabul, el aşağı, el yukarı grubu değiliz” diye konuştu.

Başkan Barakazi'nin Türkan Kişin'e ilişkin söylemlerine de değinen Yıldırım, şöyle devam etti: “Başkan Barakazi'nin grup üyemiz Sayın Türkan Kişin'e ilişkin değerlendirmeleri tamamen mesnetsiz olup yalan ve iftiradan ibarettir. Kendisini Sayın Kişin'den ve Bingöl halkından özür dilemeye davet ediyoruz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Cem Evi ile ilgili öneri tamamen bize aittir. Çekimser kalma kararımız maksatlı olarak ve bağlamından koparılarak çarpıtılmıştır. Önerisini yaptığımız ve kabul ettiğimiz çalışmalara, kabul edilemez çalışmaları aynı torbaya koyup geçirme kurnazlığına kanmadığımız için, daha önce aldığımız ilke kararımız gereği çekimser kaldık. Bize ait olan bir öneriye ve çalışmaya duyarsız kaldığımızı düşünmek ve iddia etmek ve bu bağlamda açıklama yapmak tamamen had bilmezliktir. Aksini iddia edenlerle her platforma tartışmaya ve konuşmaya hazır olduğumuzu Bingöl kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın