KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

‘POLİSLER FİŞLENDİ’ İDDİASI

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polislerin isimleri, Facebook’ta ‘Polis Memurları Dayanışma Grubu’ adlı grupta yayınlanan ‘fişleme’ listelerinde yer aldı. Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin tarafından hazırlandığı iddia edilen listelerde, amir ve polis memurlarının isimlerinin karşısında yaklaşım durumları da yer aldı.

‘POLİSLER FİŞLENDİ’ İDDİASI
04 MART 2015 ÇARŞAMBA 22:29
0
3661
0
AA aa

 Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme listesinin, Bingöl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde bulunan bir bilgisayardan alındığı ve listede 200 polis memuruyla ilgili bilgilerin yer aldığı belirtiliyor.

30 Nisan 2014 tarihinde Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa eden Ercan Taştekin tarafından hazırlandığı iddia edilen listelerde, amir ve polis memurlarının isimlerinin karşısında, ‘uzaklaştırılmalı', ‘aktif katılımı var', ‘kazanılır', ‘alkol alır', ‘ihraç edilmeli', ‘rütbesi yükseltilmeli', ‘yurt dışı bizden referanslı', ‘himmeti tam', ‘bize yakın, kazanılmalı' gibi ifadeler yer alıyor.

“VALİ POLİSLERİ KORUDU”

Sosyal medyada açılan ‘Polis Memurları Dayanışma Grubu' yöneticisi, fişleme listelerinin altına Vali İbrahim Taşyapan'ın cemaate yakın polisleri koruduğunu ileri sürdü.

Listelerin altında yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bingöl Emniyetinde eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in bizzat kendisi tarafından hazırlattırıldığı ve 17 Aralık sonrası imha ettirdiği iddia olunan fişleme belgelerine ulaştık… İşin ilginç yani ise hala Bingöl Emniyetinde bu listeye göre cemaate hizmet edenlerin aktif şubelerde görev yapmaya devam ediyor olmaları. Bir diğer dikkat çeken durum ise, ihaneti tescillenen Ercan Taştekin'in istifa etmesinden sonra İl Valisinin törenle Emniyet Müdürüne başarı belgesi ve hediye vermesi. Bu durumda gösteriyor ki il valisi paralel yapıyı Bingöl'de koruyup kollamış ama halen Van Valisi olarak görev yapmakta ve halen bu yapı etkin bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir. Fişleme listesine bakıldığında halen istihbarat başta olmak üzere önemli birimlerde aktif olarak görevine devam edenler var… İsimler gizlenmeden verilmiştir. İsmi olan arkadaşlarımızı adli ve idari makamlara gerekli müracaatını yapabilir”

SUÇLANAN MÜDÜR İDDİALARI YALANLADI

Söz konusu fişleme belgelerinin yer aldığı sosyal paylaşım sitesinde yorum yapanlar arasında bulunan ve bu fişlemeleri İstihbarat Şube Müdürü ile birlikte yapmakla suçlanan eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin: “Bingöl Emniyet Müdürlüğüm döneminde yukarıda belirtilen şekilde asla bir fişleme olmamıştır. Belirtilen belgeler sahtedir. Bu nedenle bu konuda suç işleyen herkes hakkında cezai, hukuki ve tazminat vb. suç duyurularında bulunacağımın bilinmesini paylaşırım. Personeli bu şekilde fişlemek ve bu şekilde fişleme olmadığı halde varmış gibi sahte belge üretmek en aşağılık insanlık suçudur” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın