KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Proje ekibi oluşturun

Bingöl’de düzenlenen ‘Ak Parti 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuşan Bakan Yılmaz, belediye başkanlarına tavsiyelerde bulundu; “Her belediye orta vadeli strateji planını yapsın ve önceliklerini belirlesin. Bu öncelikler tespit edildikten sonra da proje ekipleri oluşturulmalı. Fikirler, projelere dönüştürüp daha sonra da fon mekanizmalarına başvurmak gerekiyor.”

Proje ekibi oluşturun
26 ARALIK 2014 CUMA 21:32
0
1476
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti 6. Bölge Belediye Başkanları toplantısı'na Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Can Timur, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları ve Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki belediye başkanları katıldı.

Program, İstiklal Marşı'nın okunması ve İl Başkanı Yusuf Coşkun tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıda kürsüye çıkan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, katılımcıları Zazaca ve Kürtçe selamladıktan sonra 9 ay içerisinde yapılan hizmetleri anlattı.

GÜL: “DİLLER ALLAH'IN VARLIĞININ VE BİRLİĞİNİN İSPATIDIR”

Barakazi'den sonra bir konuşma yapan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, çözüm sürecinin kardeşlik projesi olduğunu söyledi. Başkan Barakazi'nin yaptığı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamlamanın dikkatini çektiğini belirten Gül: “Diller Allah'ın varlığının ve birliğinin ispatıdır. Kürdün de, Türkün de, Zaza'nın da Laz'ın da rabbi Allah'tır. Âlemlerin rabbi Allah bütün kâinatı birbirimizle tanışıp kaynaşalım diye yaratmıştır. Âlemlerin rabbi Allah bütün kainatı birbirimizle tanışıp kaynaşalım diye yaratmıştır” dedi.

Şeyh Said'i, Ahmede Hani'yi ve Mevlana'yı zenginlik olarak gördüklerini kaydeden Gül, şunları söyledi: “Fırat ve Dicle ne kadar bizim ise Sakarya ve Kızılırmak'ta bizim için o kadar anlamlıdır. Fırat'ı Meriç'ten, Dicle'yi Kızılırmak'tan ayırmak isteyenlere inat bizleri Türkiye'de Türküyle, Kürdüyle bir aradayız ve kıyamete kadar da birlikte yaşayacağız. Bunu sağlayacak projenin adı da çözüm projesidir, inşallah bu proje ile kardeşliğimiz daha da perçinleşir.”

Geçmişte dili, dini ve kimliğinden dolayı insanların ötelendiğini belirten Gül: “Bu millet bu bölge de iki defa acıya ve baskıya maruz kalmıştır. Birincisi kendi kimliği Kürt kimliğinden dolayı ikincisi ise dinar kimliğinden dolayı ötelenmiştir. Ak Parti eski Türkiye'deki bu ötekileştirme alışkanlıklarını yerle bir eden partidir. Ak Parti dili, dini ve kimliğinden dolayı ötelenen insanları merkezine alan bir siyasetin partisidir. Bu gün TBMM'de 4 başörtülü arkadaşımız faaliyet yürütüyor. Ama eski Türkiye'de başörtülü milletvekili Merve Kavakçı için ‘bu kadına haddini bildirin' diyenleri Bingöl, Muş, Van halkı haddini bildirmiş ve tarihin çöp tenekesine göndermiştir” şeklinde konuştu.

“MEDENİYETİN ÖZÜ ŞEHİRLERDİR”

Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz ise, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparak, medeniyetin özünün şehirler olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin topluma en fazla değen, günlük hayatı en fazla etkileyen kurumlar olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz: “Bu çerçevede de yerel yönetimler çok önemli. Çünkü medeniyetin özü şehirlerdir. Medeniyet kavramının kendisini bile Medine'den gelen bir kavramdır. Bir şehir, manevi ile fiziki boyutuyla ve bütün atmosferiyle birlikte yaşanabilir şehirler kurmak, medeniyetin özünü oluşturur. Bugünkü dünya diliyle de söyleyecek olursak, şehirler artık dünyada kalkınmanın odakları haline gelmiş durumda. Dünyada ülkeler artık, ülke olarak yarışmanın ötesinde şehirlerarasında bir yarış olduğunu görüyoruz” dedi.

“YAŞANABİLİR ŞEHİRLER OLUŞTURMAMIZ LAZIM”

Şehir hadisesinin çok önemli olduğunu ve yaşanabilir şehirler oluşturulması gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Hem yaşam ortamı hem iş ortamı anlamında, şehirler kritik faktörlerdir. Kalkınma yarışında, gelişme yarışında şehirlerin önemi geçmişe göre bir kat daha artış vaziyette. Bizde iddialı bir ülkeyiz. 2023 hedeflerimiz var böyle alelade bir ülke değiliz, alelade bir coğrafyada da yaşamıyoruz. Tarihimizle, coğrafyamızla iddialı bir ülkeyiz. İşte bu iddiamızı ortaya koyacağımız en önemli alanlardan biri şehirciliktir. Belediyecilikte bana göre önümüzde dönem kaba inşaatı bitirdiğimiz, ince işçilik dönemine girdiğimiz bir dönem olacak.”

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin kalkınmasında etkili olan DAP ve GAP eylem planlarına da değinen Bakan Yılmaz, “Yine bu bölge için konuşacak olursak, DAP ve GAP Kalkınma Bölge idarelerimiz var. Bu iki idarenin de eylem planlarını değiştiriyoruz. Bunu ileri tarihte paylaşacağız. Her ikisinde de şehirciliğe büyük vurgu yapıyoruz. Şehircilik ana bir eksen olarak, bölgesel kalkınmada da yerini alıyor. Çünkü yerel kalkınma olmadan genel kalkınma olmaz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TAVSİYELER

Konuşmasında belediye başkanlarına yönelik tavsiyelerde bulunan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “ Belediye başkanlarına tavsiyem var. Lütfen iyi ekipler oluşturun. Proje ekipleri oluşturun. Bugünkü dünyada para aslında problem değil. Şöyle veya böyle para bulunuyor yeter ki akılcı bir şekilde proje geliştirelim. Ben iki şeyi tavsiye ediyorum. Birincisi, her belediyemiz kendisi için orta vadeli bir strateji yapsın. Önceliklerimizi iyi tahin edelim. Hangi konunun öncelikli olduğunu iyi tahin edelim. Burada esas alacağımız şey şudur, halkın önceliği. AK Parti neden başaralı oldu? 2012 yılından bu yana nasıl oyunu artırarak devam etti inanın bunun sırrı şu, AK Parti devletin veya yönetimin gözüyle millete bakmıyor, milletin gözüyle devlete bakıyor. İkincisi, bu öncelikleri tespit ettikten sonra, proje ekipleri oluşturmamız lazım. Fikirleri projelere dönüştürüp daha sonra da fon mekanizmalarına başvurmak gerekiyor.”

KAHRAMAN BAŞKANLAR

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde görev yapan belediye başkanlarını ‘Kahraman' olarak nitelendiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Özellikle bu bölgede görev yapan, vatandaşla iç içe görev yapan bütün belediye başkanlarımız birer kahraman, birer genel lider. Dolayısıyla bizimde görevimiz sizlere elimizden gelen bütün desteği sunmak. Bu bölgelerde özellikle AK Parti belediyelerine yapılan saldırıları biliyoruz. Hem propaganda anlamında yapılan saldırıları biliyoruz, hem de geçtiğimiz Ekim ayında fiziki saldırıları da gördük. Bunu yapanlar boş yere saldırmıyor. Şunun farkındalar, AK Parti'nin farkını sahada gösteren AK Parti belediyeciliğidir ve onlarda buna saldırıyor. Vatandaşın bu farklı hizmeti almasını istemiyorlar buna karşı ellerinden gelen bütün propaganda ve fiziki güçlerini kullanmaya çalışıyorlar. Fakat biz onlara karşı dimdik duracağız ve vatandaşa daha fazla hizmet etmeye devam edeceğiz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın