KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Rant kapısı bingöl!

Hizmet konusundaki eksiklikleri iliklerine kadar yaşayan Bingöl, birçok konuda rant kapısına döndü. ‘kaliteli asfalt’ vaatleriyle yapılan yollar bir senede bozuldu, köylere yapılan hizmetler kısa zamanda patlaklar verdi… Hastaneler şirket mantığıyla işletildi, ‘hizmet’ kelimesi sadece cümleler arasında geçti… Tüm ‘sözde’ girişimlere rağmen kalkınamayan kentte, devletin kaynakları yıllarca heba edildi.

Rant kapısı bingöl!
03 TEMMUZ 2015 CUMA 01:20
0
6032
5
AA aa

Ulaşım, sağlık, eğitim, göç, işsizlik ve daha birçok sorunla boğuşan Bingöl, il olduğu yıldan beri sömürülüyor.

Birçok noktada dışa bağımlı hale getirilen ve son 13 yılda iktidar partisine verdiği rekor oylara rağmen karşılığını alamayan Bingöl, adeta cezalandırılıyor.

DEVLETİN KAYNAKLARI HEBA EDİLDİ

42 yılını meslek kuruluşuna başkanlık ederek geçiren, Bingöl'ün siyasi ve bürokrasi geçmişine tanıklık eden Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Ali Bayram, hem geri kalmışlığa sitem etti hem de siyasi ve bürokrasiye uyarılarda bulundu.

2002 yılında yollar ve temel birkaç konuyla ilgili basına beyanat verdiğini belirten Bayram, “O zaman ileri de bunların siyasi yönden bedellerinin ağır olacağını söylemiştim. Bunca zaman geçti, bir kısım yollarımız yapıldı, bir kısımda hala aynı. Yapılan yollar da, çatladı, bozuldu, tekrar tekrar ihale edilerek, devletin kaynakları heba edildi” dedi.

“ŞEHİR DEMEYE İÇİM EL VERMİYOR!”

1936 yılında il olduktan sonra Türkiye'nin en geri kalmış illeri arasında yer alan Bingöl, temel sorunları bir türlü aşamadı. Doğu ve Güneydoğu'daki iller gelişmişlik düzeyini tamamlayarak refah seviyesini yükseltirken, Bingöl halen çöp, su, yol, çevre düzeni gibi basit meselelerle uğraşıyor.

Kentin içinde bulunduğu durumu ‘Bingöl'e şehir demeye için el vermiyor' sözleriyle özetleyen Bayram, “Çünkü şehir değil. Bingöl, şu anki haliyle köylerden yeter. Köylerin düzeni de, yaşantısı da bizden çok daha iyi. Bizde yol, tarım, sağlık, havaalanı, istihdam vs. tüm konularda geri kalmışız” dedi.

“NE YAPTIYSA ESKİDEN YAPILDI”

Siyasi vali, bürokrasi, meslek kuruluşları ve STK'ların eskiden bir araya gelerek yatırım konularında değerlendirmelerde bulunduğunu kaydeden Bayram, şunları söyledi: “Ben 42 senemi bitirdim. Biz daha önce siyasi ve valilerle her ay muhakkak yatırımlar üzerine toplantılar yapardık. Konuşur, tartışır, çözüm önerileri sunardık. Şimdilerde eskiden bir şey yapılmadığını söylüyorlar, aslında ne yapıldıysa eskiden yapıldı. Şimdi yapılan hizmetler yarım yamalak bırakılıyor.

“RANT KAPISI OLARAK GÖRENLERİN BURNUNDAN GELİR”

Bu böyle devam ederse, ilerdeki seçimlerin bedelleri daha da ağır olacak. Yeni seçilmişlere benim lafım olmaz, yeni hükümette kurulsun bizim hükümetten de beklentilerimiz olacak. Geçmiş dönemlerde Bingöl'e hizmet edenleri, uğraş verenleri tebrik ettik, vermeyenlerinde süresi dolduğunda iyi ki gitti dedik. Bingöl'ü hep rant kapısı olarak gördüler ama bir şeyi unuttular, bu yapılanlar kimsenin yanına kalmaz, insanın burnundan gelir.

Tüm siyasi ve bürokrasiler, vatandaşın vergisinden maaş alıyor. Kimse bize babasının hayrına hizmet etmiyor. Bunlar vatandaşın sırtından maaş alıyorlarsa, ya hizmet etsinler yâda bıraksınlar.”

“HİNDİSTAN'IN İNEK TRAFİĞİ BİZDEN İYİ”

Kentte her geçen gün büyüyen trafik karmaşası içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Bir hafta yanan, bir hafta yanmayan trafik ışıkları, araç park sorunu, yön levhalarının yokluğu ve daha birçok sorunla acil çözüm bekleyen trafik sorunu, kentin kangrenleşen sorunları arasındaki yerini koruyor. Belediyenin trafik ve temizlik konusundaki eksikliklerine dikkat çeken Bayram, “Bingöl'ün her tarafı pislik, 71 depreminden kalan pisliklerin üzerine bir de 2003 depreminin pislikleri eklendi. Bingöl Belediyesi 13 yıldır AK Parti iktidarda ama hiç bir şey yapılmıyor Hindistan'daki ineklerin trafiği, Bingöl'deki şehir trafiğinden daha iyi. Her taraf Çöp, pislik, toz toprak. Böyle giderse, ileride ki belediye seçimlerine de göreceğiz” dedi.

Siyasi ve bürokrasilere uyarıda bulunan Bayram, “Bunlar böyle devam etsin, sonunun ne olacağını göreceğiz. Hizmet edenleri ‘Allah razı olsun' duaları kurtaracak, etmeyenleri de, rant peşinde koşanları da hiç kimse kurtaramayacak.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mustafa (@Misafir_19044)
04 Temmuz 2015 Cumartesi 15:05
bakanda çıkradık bi işe yaramadı bu memleketin makus talihi galiba.ne bi bürokratımız var ne taş ustune taş kondu.bi sütaştı oda fos oldu.su sorunu yollar aynen devam.
mustafa (@Misafir_19043)
04 Temmuz 2015 Cumartesi 15:01
Ali bey gibi adamlar gerek bu memlekete oysa siyasilerin işine gelmez onların istediği kimse eleştirmesin konuşmasın sadece koyun gibi oy versinler bizde meclisten çıkmayalım.bingöl ne olmuş çokta önemli değil kendi çıkarımız yeterli.köprü ne alemde yollar dökülüyor hastane bitmedide gitti.millet hastaneler kampüsü kuryor biz 250 yataklı bitiremedik.
çapakçur lu (@Misafir_19040)
03 Temmuz 2015 Cuma 16:17
Herkez olmuş koltuk sevdalısı koşan koşana koltuk için onun bunun peşinden kimsenin derdi hizmet deil memleket deil. Bunu eleştirmiyorumda biz millet olarak hak ediyoruz bunu ali bayram gibi adamlar çogalıp bu ili yonetmeli siyasetten uzak duran temiz adamlarada yazıklar olsun siz yonetmezseniz bizi hırsızlar yonetir. ALİ BAYRAMADA SİTEMİM OLSUN BU SEN ADAY OLMAZSAN BİZ DE HIRSIZLARA KALIRIZ BOYLE İŞTE
ibrahim (@Misafir_19038)
03 Temmuz 2015 Cuma 12:17
Bu şehir kaderine terkedilmiş siyaset bu ilin kaderini bağlamış baş belası olmuş 1971 bingölu şu anki durumdan daha güzel yapılan hiç bir şey yok beklemeye devam edin siyasiler belki birgün el uzatır o güzelim şehiri mahveden mütahit bozuntuları rantçılar yakında sıra size gelecek rantlar kesildi para suyunu çekti bundan sonra ne yapacaksınız
sedat sedat (@Misafir_19037)
03 Temmuz 2015 Cuma 10:53
Bu sorunlar yıllardan beri süregelip ve böyle giden şeyler olacak gibi görünüyor eğer biz elimizi taşın altına atmazsak..
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın