KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Rehber öğretmenlere zeka oyunları eğitimi

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlere yönelik Zekâ Oyunları Eğitici Eğitimi verildi.

Rehber öğretmenlere zeka oyunları eğitimi
23 OCAK 2015 CUMA 06:30
0
1598
0
AA aa

Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlere dönük Zekâ Oyunları Eğitici Eğitimi yapıldı. Fırat Kalkınma Ajansı destekli, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Mahsum Avcı koordinasyonunda iki gün boyunca gerçekleşen eğitime, 18 rehber öğretmen katıldı.

Eğitim sonunda yapılan açıklamada, zeka oyunları eğitimiyle, çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat – konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişiminin sağladığı, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışlarının geliştirildiği belirtildi.

Zekâ oyunlarının kinestetik alanda uygulamaya imkân sağlayan oyunlar olduğu kaydedilen açıklamada, “Bu nedenle zekâ oyunları eğitiminde çocuklarda bu gelişimi sağlayan zekâ oyunlarının eğiticisi ve uygulayıcısı olacak eğitmen-öğretmenlerin, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine hâkim olmaları hedeflenmektedir. Eğitimlerde zekâ ve akıl oyunlarının uygulamasında zenginlik katarak sıra dışı düşünme becerisi etkinliklerine de yer verilerek örnek etkinlikler paylaşıldı” denildi.

Açıklamada, eğitim yapılma amacı şöyle sıralandı: Oyunun çocuğun dünyasındaki yerine dikkat çekmek. Çocuğu Zekâ-Akıl Oyunları dünyasıyla tanıştırmak. Çocuğa Zekâ ve Akıl Oyunları'nın temel kavramlarını anlatmak. Zekâ Oyunları'nın geliştirdiği alanları tanıtmak. Geliştirdiği alanlara göre Zekâ Oyunlarını uygulamalı olarak göstermek ve tanıtmak. Zekâ Oyunları ile ilgili kaynakları sağlamak. Farklı yas seviyelerinde uygulanabilecek zekâ oyunlarını tavsiye etmek. Çocuklarda sıra dışıdüşünme becerilerini geliştirmek. Eğitim sonrasında eğitim alan kişiler. Zekâ ve bileşenleri hakkında fikir beyan edebilme. Zekâ Oyunları'nı öğretebilme. Zekâ Oyunları hakkında, genel kavramlar üzerinde açıklamalar yapabilme. Zekâ Oyunları'nın geliştirdiği alanlar hakkında bilgi verme ve bu alanların önemini bilme. Çözüm yöntemlerini uygulayabilme ve anlatabilme. Belirli bir müfredat aralığı (kurs, atölye, kulüp, okul dönemi) boyunca 40 civarında zekâ oyunuyla eğitimini planlayabilme ve uygulayabilme. Zekâ oyunları turnuvalarını organize edebilme. Bireysel ve grupla oynanan oyunları organize edebilme. Verilen kaynakları kullanabilme. Çalışmalar sonrasında raporlama yapabilme ve velilere dönüt verebilme. Çocuklara yönelik sıradışı düşünme becerisi etkinlikleri yapabilme becerisi kazanmış oldular.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın