KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
13 °C Parçalı bulutlu

Revizyon planı askıya çıktı

Bingöl’ün gelecek 20 yıllık imar sorununun çözümü için ilk adım atıldı. Yıllardır devam eden mülkiyet, kat, yeşil alan ve yol sorunları ile ulaşım aksaklıklarını kapsayan geniş kapsamlı imar revizyon planı askıya çıktı.

Revizyon planı askıya çıktı
18 OCAK 2015 PAZAR 21:51
0
2207
0
AA aa

Bingöl'ün 1936 yılında il olması ve yıllar içerisinde artan nüfus, imar konusunda ciddi sorunların yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 80 yıl önce il statüsüne kavuşan kentin nüfusu 2015 yılı itibariyle 100 bine dayanması, geniş kapsamlı bir imar revizyonuna ihtiyaç olduğunun ilk işareti oldu.

Kentin giderek büyümesi, yıllardır devam eden kat, mülkiyet, yeni konut ihtiyacı, yeşil alan ve ulaşım sorunlarını ikiye katladı. Söz konusu sorunları enine boyuna masaya yatıran belediye yönetimi, Bingöl'ün bugüne kadar yapılan en geniş imar revizyonu kararını aldı. Belediye yönetimi, şehrin önünü açacak imar revizyon planını hazırladı. Özellikle Yenimahalle, Mirzan, Yeşilyurt ve Bahçelievler'de arka sokaklarda mülkiyet sahibi olup kat artırım kriterine takılan mülk sahiplerini sevindirecek olan söz konusu revizyon, Belediye Meclisi'nde gündeme geldi.

Bingöl Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısında, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Meclis Başkanlığına sunulan ve İmar Komisyonunca tetkik edilen Revizyon İmar Planı hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda; İlin mücavir alan sınırları içerisinde bulunan mevcut imar planlarının tamamında gerekli incelemeler yapılarak Revizyon İmar planı hazırlandığı belirtildi.

Ocak Ayı Meclis Toplantısında görüşülen Revizyon İmar Planı için Meclis kararında şu ifadelere yer verildi: “İmar Komisyonunca tetkik edilen Revizyon İmar Planı hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda; 01.07.2014 ile 31.12.2014 tarihleri arası imar komisyon raporu ile uygun görülen, Milet Şehir Planlama Tic. Ltd. Şti. tarafından hazırlanan, Projeksiyon yılı 2035 ve projeksiyon nüfusu 300.000 kişi olarak belirlenen, planlama alanı 2200 Hektar olarak hesaplanan, Bingöl Kenti Merkezi ne ait 1/ 5000 ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı 14.06.2014 tarih ve 29030 sayı ile Resmi gazetede yayınlanan Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ile 3194 sayılı imar kanunun 8/b. maddesi uyarınca, Belediye Meclisimizin 09.01.2015 tarih 2015/6 sayılı kararı ile oy birliği ile kabul edilerek onaylanmıştır.”

BİR AY ASKIDA KALACAK

Şehrin İmar Revizyon Planı'nın 1 ay askıda kalacağını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, plana itirazın Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yazılı olarak yapılabileceğini belirterek: “5 yıl önce yapılan (2010 yılında) ve günümüze kadar ihtiyaca göre çeşitli mevzi ve ilave imar planları ile plan güncellenmeye çalışılmış ancak şehrin artan nüfusuna karşı 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı yetersiz kalmıştır. İlimiz için büyük önem arz eden Revizyon İmar Planı 09/01/2015 tarih ve 2015/6 sayılı meclis kararı ile onaylanmış olup askı süresi (1) bir ay ile kamuoyuna açık ilan tahtasında kalacaktır” dedi.

“BİN 500 DİLEK İNCELENDİ”

İmar revizyon planının kentin gelişimine önemli katkı sağlanacağını söyleyen Başkan Barakazi: “Bingöl İlimiz Mücavir ve Belediye Alan Sınırı içerisinde kalan 2.200 hektarlık alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon+İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon+İlave Uygulama İmar Planı hazırlanmıştır. Söz konusu Revizyon+İlave planında, 3194 sayılı İmar Kanunun ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğin hükümleri göz önünde bulundurularak imar mevzuatına aykırı olmayan planda uygun görülen yerlerde yol genişlikleri yapılmış olup şehrin ihtiyacına yönelik uygun olan bölgelerde otopark alanları oluşturulmuştur. Ayrıca vatandaşlarımız tarafından Bingöl Belediye Başkanlığına verilen yaklaşık 1500 ( Binbeşyüz) dilekçe titizlikle incelenmiş olup kanun ve yönetmelik kapsamında uygun olan taleplerin değerlendirilmesi noktasında azami, mağduriyetlerin ise asgari seviyede tutularak planlama yapılmıştır. Şehrin ihtiyacı olan yerlerde canlılığı artırmak için ticari akslar oluşturulmuştur. Bingöl-Muş karayolu ile şehrin prestijini artırmak ve büyük yatırımlar noktasında cazip hale getirmek için sağlı sollu ticari alanlar oluşturulmuştur. Ayrıca şehrin önceki planında ayrılan ancak fiziki şartlar nedeniyle uygulama zorluğu görülen sosyal donatı alanların yeni planda yürüme mesafesinde daha uygun noktalarda oluşturulmuştur. Şehirde küçük yapılaşmaların önüne geçebilmek ve site formunda daha yaşanabilir konut alanların oluşturulması adına plan notlarına “…2000 m2 ve üstü olan parseller veya tevhit sonrası oluşacak 2000 m2 ve üstü parsellerde 5 kat yapılabilir” plan notu getirilmiştir. Böylece Kentimizde daha ferah konut alanların oluşturulması amaçlanmıştır” şeklinde konuştu.

Söz konusu imar revizyon planının Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde askıya çıktığı belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın