KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Ruhsatlı hayvan pazarı kurulacak

Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen ÜNİDAP çalıştayında konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvancılığa bir canlılık getirilmesi amacıyla ruhsatlı canlı hayvan pazarı kurmayı planladıklarını söyledi. Demir, çiftçilik, hayvancılık, meyvecilik sanayinin geliştirilmesi konusunda da desteklerin olacağını belirtti.

Ruhsatlı hayvan pazarı kurulacak
23 MAYIS 2015 CUMARTESİ 00:45
0
1374
0
AA aa

 DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 4. Çalıştayı, Bingöl Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya 15 bölge üniversitesinin temsilcileri ile DAP üyeleri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan üniversite Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, 2014-2015 yıllarında Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan iller için 21 milyar 16 milyon TL'lik bir bütçe ayrıldığını belirterek; bölge için ayrılan bu bütçenin çok ciddi bir bütçe olduğunu dile getirdi.

Bölgede gerçekleştirilecek yatırımların, üniversiteler öncülüğünde gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Baydaş, “Bu yatırımlar üniversiteler öncülüğünde ve uygun projelerle yapılırsa başarılı olacağını belirtmek istiyorum. Bu nedenle bu çalıştayı önemsiyorum” dedi.

Üniversitelerin bölge için çok önemli olduğunu ifade eden Baydaş, “Üniversiteler, bulundukları bölgelerin kalkınması için yapılacak çalışmalarda öncülük yapması lazım. Bunu yapmaları için üniversitelerin kendi illerinin potansiyellerini bilmesi gerekiyor. Hazırlanan raporlar çerçevesinde neler yapılabileceği belirlenip bu hususta çalışmalar yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

“BU YIL 500 MİLYON CİVARINDA BİR DESTEK VERECEĞİZ”

Rektörümüzün ardından kürsüye çıkan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, “Eylem planında acil ve müdahale edilmesi gereken bir program, bir proje varsa, bunu bir şekilde bakanlığa sunarak, her zaman bir program geliştirme imkânımız var. DAP idaresi olarak hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvancılığa bir canlılık getirilmesi amacıyla ruhsatlı canlı hayvan pazarını kurmayı planlıyoruz. DAP İdaresindeki üniversitelerin Ziraat ve Veterinerlik Fakültelerinin fiziki altyapılarının geliştirilmesi için bir takım desteklerimiz var. 2015 yılı içinde gerekli protokoller hazırlandı ve bu yıl 500 milyon civarında bir destek vereceğiz. Çiftçilik, hayvancılık, meyvecilik, sanayinin geliştirilmesi konusunda desteklerimiz olacak” diye ifade etti.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İÇİN 21 MİLYARLIK YATIRIM BÜTÇESİNİ AYRILDI

DAP eylem planı ve DAP projesinin hedef olarak Doğu Anadolu Bölgesini bütün yönleriyle kalkındırmayı hedeflediğini vurgulayan ÜNİDAP Başkanı Prof. Dr. Peyami Battal, “Kalkınma düzeyini bütün ülke sathında birbirine yakın eşit düzeye getirdiğimiz zaman insanların huzuru, mutluluğu ve güveni daha da artacaktır. Bununla birlikte ülkemizin kalkınma süreci daha da hızlanacaktır. Hükümetimiz Doğu Anadolu Bölgesi için 21 milyarlık bir yatırım bütçesini ayırdı.21 Milyarlık bu bütçe çok büyük bir bütçedir. Bu bütçe topluma, bölge illerine yayılırken yatırımların üniversiteler öncülüğünde daha etkin yapılabileceğine inanıyoruz. Örneğin geçmişte hayvancılıkla ilgili alınan birçok teşvikte sadece işadamının kendi becerisiyle bu yatırımı devam ettirmeye çalışması, beli bir zaman sonra o yatırımın çökmesine, iflas etmesine neden oldu. Bu yatırımlar, çiftçimiz tarafından, sanayicimiz tarafından gerçekleştirilirken, üniversitelerle işbirliği içerisinde olursa, daha başarılı olacağına inanıyoruz. O nedenle hükümetimiz Doğu Anadolu Bölgesine 21 milyarlık yatırımı planlarken, yatırımın mahfisize edilmesini istiyor. İşte tam da burada üniversitelerin devreye girmesi gerekiyor. Bu nedenle DAP Üniversiteler Birliğinin çalışması çok büyük bir önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Konferans salonundaki açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay, tarım, sanayi, turizm, enerji ve eğitim gibi farklı kategoride hazırlanan üniversitelerin çalışma gruplarının sunuları ile devam etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın