KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Şahin: endişelerimiz var

Olağanüstü hal (OHAL) hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, “OHAL konusunda endişelerimiz var” dedi.

Şahin: endişelerimiz var
26 TEMMUZ 2016 SALI 03:19
0
1443
0
AA aa

Geçmişte Türkiye'nin OHAL tecrübelerinin kötü olduğunu ve bu yüzden endişeli olduklarını belirten Şahin, özellikle paralel yapıyla mücadelede masum kesimlerin mağdur edilmemesi için hükümetin son derecede dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Herhangi bir şüphe taşımaksızın darbe girişiminin arkasında Gülen grubunun olduğunu belirten Şahin, darbe girişiminin arkasında Amerika ve İsrail'in de olduğuna savundu.

Şahin, “Darbe girişimi Gülen Grubu öncülüğünde gerçekleşmiştir ve bunda hiçbir şüphe yoktur. Çünkü burada çıkan deliller, ilişki ağı ve talimat aldıkları yere bakıldığı zaman kafalarda hiçbir şüphe bırakmıyor. Ancak burada Gülen Grubu tek başına mı hareket etmiştir? Bu konuda da şüphe götürmeyecek bazı deliller vardır. Bununla ilgili Gülen'in yıllardır Amerika'da olması, yıllardır Amerika-İsrail işbirliği içinde hareket edişi ve İsrail'de bazı kurumlarla ilişkileri nedeniyle bu darbenin arkasında Amerika, İsrail'in ve İngiliz aklının olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu coğrafyaya yönelik yapılan darbeler sadece bu coğrafyadaki dinamiklerin, güçlerin gerçekleştirdiği darbeler değildir. Bundan önce de başarıyla sonuçlanmış darbelerin arkasında da hep dış güçler vardı” dedi.

“MEMLEKETİ AMERİKA VE İSRAİL'E TESLİM EDECEKLERDİ”

ABD destekli darbe girişiminin başarılı olması halinde AK Parti Hükümeti dışında, özellikle İslami kesime yönelik kıyımların da başlayacağına dikkat çeken Şahin, “15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'nin geleceğinden 40-50 yıl çalacaklardı. Bunu da küfür adına, Amerika ve İsrail adına çalacaktılar. Darbe gerçekleşmiş olsaydı Türkiye'yi; Amerika'ya, İsrail'e teslim edeceklerdi. Darbe sadece Erdoğan'a, AK Partinin kadrolarına yönelik olmayacaktı. Darbenin sonrasındaki operasyonlar ve kıyımlar İslam'a yönelik olacaktı. Özellikle bu ülkede ciddi manada İslami faaliyetler yapan diğer partiler ve camiaları tepeden tırnağa içine alacak şekilde kıyımdan geçirecekleri bir darbe olacaktı. Bu darbe birilerine yönelik gerçekleştirilmiş olsa da hükümeti devirmek üzerinden, aslında İslam'a, Müslümanlara ve memlekete yapılan bir darbedir. Ancak hamdolsun Allah fırsat vermedi.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE'NİN OHAL TECRÜBELERİ MAALESEF KÖTÜDÜR”

Türkiye'nin olağanüstü hal tecrübelerinin kötü tecrübeler olduğunu ve normal şartlarda OHAL'ın istenmediğini dile getiren Şahin, “Olağanüstü hal uygulamasının, normal şartlarda benimsenmeyen bir durumdur. Ancak Türkiye normal bir süreçten, normal bir zaman diliminden geçmiyor. Türkiye'nin OHAL tecrübeleri maalesef kötü tecrübelerdir. 90'lı yıllarda OHAL'ın bu ülkede uygulandığı zaman dilimi maalesef çok kötü yıllardı. Devlet eliyle toplumun terörize edildiği, devlet eliyle terörün uygulandığı yıllardı. Hiçbir kanunun tanınmadığı, hiçbir hukukun geçerli olmadığı yıllardır. AK Parti'nin bu memlekete yaptığı en güzel işlerden bir tanesi de 2002 yılında OHAL'ı kaldırması olmuştu. Çünkü toplum biraz nefes aldı, özgürlükler yaşanmaya başlandı.” diye konuştu.

Geçmişte OHAL uygulamasından dolayı birçok kesimin mağdur edildiğini hatırlatan Şahin, bu noktada hükümetin dikkatli hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, “Maalesef geldiğimiz noktada Gülen Grubu'nun da darbe teşebbüsüyle birlikte OHAL'e geçildi. Ama şu var ki bunu geçmişteki OHAL uygulamalarıyla kıyaslayamayız. Memleket olağan üstü bir süreçten geçiyor. Hükümet de bu yapıyla mücadele etmek için hızlı hareket etmek istiyor. Yani meclisten kararların geçirilmesiyle bu yapıyla mücadele etmekten ziyade, kanun hükmünde kararnamelerle bakanlıklara yetki vermek suretiyle bu yapıyla mücadeleyi hızlandırmak istiyor. Tabi bu anlaşılabilir bir durumdur. Fakat bizim burada endişelerimiz var. Devlet, bu meselelerde sabıkalı bir devlettir. OHAL tecrübesinin kötü olduğu bir devlettir. OHAL, devlet içinde uygulayıcılara çok ciddi manada istismara açık yetkiler vermektedir. İstismarın ve herhangi bir hukuksuzluğun yaşanmaması için burada çok dikkatli olunması lazımdır.” ifadelerini kullandı.

OHAL uygulamasında Paralel Yapı/FETÖ ile hiçbir şekilde ilişkisi olmayan STK'lar, kurum ve kuruluşların mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Şahin, son olarak şunları kaydetti: “Ancak burada gördüğüm kadarıyla şöyle bir sıkıntı da vardır; devletin hafızası biraz eski bir hafıza, devletin elindeki istihbarat eski istihbaratlardır. Derin devlet ve FETÖ mensupları tarafından oluşturulan malumatlarla hareket edilirse, ciddi manada takibatlar veya araştırmalar yapılmaz ise murada bazı mağduriyetler oluşabilir. Bulunduğumuz zemin hassas bir zemindir, herkesin dikkat etmesi gerekir. Önümüzde çok tehlikeli bir yapı var. Ülkeye darbe teşebbüsünde bulunmuş, gözünü kırpmadan halka silah doğrultmuş, kurşun sıkmış, etrafı bombalamış bir yapı var. Bu saldırgan yapıyla hükümet mücadele etmek için bazı düzenlemelere gidecektir. Ancak hükümet ucu açık bir şekilde bakanlıklara, kurumlara sağladığı yetkililerle hareket eder ve dikkat etmez ise mağduriyetler oluşturur. Mağduriyetler oluşursa bizim dikkat etmemiz lazım. Çok farklı mecralara çekmeden, mağduriyetlerin giderilmesi noktasında hak arayışına gidip, ilgililere ulaşıp, mağduriyetleri gidermek gerekmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
15:31
Hesarek Kayak Merkezi
Hesarek Kayak Merkezi 'Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' ilan edildi
Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın