KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Şehit eşi sessizliğe mahkum oldu

Bingöl'de, Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in PKK’lıların bombalı saldırısıyla şehit olması, acının ve gözyaşının yanı sıra, eşi Bilgen Köse Dirik için ayrı bir drama dönüştü.

Şehit eşi sessizliğe mahkum oldu
06 EKİM 2015 SALI 00:25
0
2064
0
AA aa

 Her iki kulağında da önceden işitme kaybı yaşayan, duyabilmesi için tek çare biyonik kulak olan Bilgen Köse Dirik, eşinin şehit haberini almasıyla duyma yeteneğini tamamen kaybetti.

Geçen 15 Ağustos'ta, Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Hacılar Mevkisi'nde, PKK'lıların karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatmasıyla, 2 silah arkadaşıyla birlikte 40 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik şehit oldu.

EŞİNİN ŞEHİT ACISI, DUYMA YETENEĞİNİ TAMAMEN YOK ETTİ

Cenaze töreninde kolundaki ‘Kemal Atatürk' dövmesiyle de dikkat çeken Bilgen Köse Dirik, eşinin şehit olmasıyla büyük acı yaşadı. Ancak yaşadığı bu acı, ondaki bir rahatsızlığı da artırdı. Birkaç yıl önce, sabah uykudan uyandığında iki kulağının duyma yeteneğinde de azalma olan Bilgen Köse Dirik'in, eski sağlığına kavuşması için tek çaresi biyonik kulak takılmasıydı. Ancak şehit eşin ardından yaşanan acıyla gelen üzüntü sonrasında, kulağındaki duyma yeteneğini tamamen kaybetti. GATA'daki kontrollerde 'biyonik kulağın da artık yeterli olmayacağı, duymasının mümkün olmadığı' açıklandı. Üzüntüden sessizliğe mahkum olan Bilgen Köse Dirik, tekrar çocuklarıyla yaşayacağı Adapazarı'ndaki baba evine döndü. Dirik'in, yaşanan şok gelişme üzerine üzüntü yaşasa da çocukları için ayakta kalacağını, bundan sonraki hayatını bu şekilde yaşayacağını anlattığı, yakınlarınca ifade edildi.

DOKTORLAR AMELİYATA GEREK GÖRMEDİ

Şehit Haşim Dirik'in kuzeni Sezgin Yağcı, Bilgen Köse Dirik'in eşinin şehit olmasıyla büyük üzüntü yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Kendisi zaten büyük oranda duymuyordu. Kulaklıklarla duyuyordu. Ancak o acı haberin ardından artık hiç duyamaz oldu. Bu durumun üzüntüden kaynaklandığı söylendi. İşitme yeteneğini tamamen kaybettiği için de biyonik kulağın, kafatasına yerleştirilmesine gerek görülmedi. Çünkü o cihazla bile duymasının mümkün olmadığı söylenmiş. Şimdi babasının yanında. Hiç duymadığı için, hayatını güçlüklü sürdürüyor, 7 kilo verdi. Bu nedenle burada ilgilenecek birileri olmadığı için eşinin 40'ıncı ölüm günüdeki mevlide bile gelemedi. Bir mucize bekliyoruz, tek beklentimiz o oldu.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın