KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Sistemli olarak çalışın

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının tamamlanması ve hafta sonu yapılacak LYS’den dolayı mesaj yayımlayan Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Başarıya ulaşmada en önemli unsur düzenli ve sistemli çalışmaktır” dedi.

Sistemli olarak çalışın
17 HAZİRAN 2016 CUMA 02:02
0
1670
0
AA aa

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacağını anımsatan Engin, “Sınav heyecanınızı yürekten paylaşıyorum. Başarıya ulaşmada en önemli unsur düzenli ve sistemli çalışmaktır. Telaşlanmanıza gerek yok, unutmayın; siz bu sınava çok iyi hazırlandınız, rahat olun. Sınav öncesi sizi kaygılandıracak konuşmalardan ve ortamlardan uzak durun. Özellikle bilmediğiniz soruları işaretlemekten imtina etmeniz başarınızın artmasına vesile olacaktır. Kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın. Biz size inanıyor ve güveniyoruz, şimdiden başarılar diliyoruz” dedi.

Mesajında veli ve öğretmenlere de seslenen Engin, şunları söyledi; “Milyonlarca çocuğumuz ve gencimiz önümüzdeki günlerde, hayatları için önemli birer dönüm noktası sayılabilecek sınavlara gireceklerdir. Çocuğunuzun ne denli zor bir dönem yaşadığının farkındasınız. Ona olan sevginizin belli koşullara bağlı olmadığını, her durum ve koşulda sevip destekleyeceğinizi davranışlarınızla ve sözlerinizle belli etmelisiniz. Değerli yönetici ve öğretmen arkadaşlarım ‘Bilgelik Mesleği' olarak kabul gören bir mesleğin mensupları olarak öğrencilerinize hedef ve gaye aşılayarak, takdir ve teşvik ederek, özgüven kazandırarak, sorumluluk bilinciyle onları yeteneklerine göre yönlendirerek hayata hazırladınız. Çocuklarımızı, 2016 YGS ve LYS'ye hazırlayan bütün Yönetici, Öğretmen ve Velilerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

59 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞAYACAK

2015-2016 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla 3 Bin 906 öğretmen ve 59 Bin 643 öğrencinin yılı tamamlamış olacağını belirten Engin, “Bugün alınan karneler öğrencilerimizin bir dönem boyunca gösterdikleri performansın değerlendirmesi olacaktır. Başarılı bir Eğitim-Öğretim yılını daha güzel anılarla geride bıraktık. Okullarımız çeşitli alanlarda çok önemli başarılar elde ettiler; Tüm bu başarılarda emeği geçen İdareci, Öğretmen, Öğrenci ve Velilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Öğrencilerin başarısının aynı zamanda velilerin başarısı olduğunu kaydeden Engin, öğrenci velilere yönelik; “Sizlerin en değerli varlığınız ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızın karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken, karnenin, çocuğunuzun bir yıl boyunca derslerde gösterdiği performans ve çalışmanın sadece gösterilen bir belge olduğunu unutmayınız. Her anne ve baba, çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun saygın, başarılı ve yararlı bir ferdi olması için büyük çabalar harcayarak ve her türlü özveride bulunarak tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bugün itibariyle çocuklarımızla daha fazla ilgilenmeli, sorunları olduğunda paylaşmalı, birlikte zaman geçirmeli, birlikte kitap okumalı ve onları anlamaya çalışmalıyız. Sevgi, şefkat ve ilgiyle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. İlimizde başarıyı daha da artırmak için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kadar, sizlerin de desteği gerekmektedir. Unutmayalım! Hiçbir karne çocuklarımızdan daha değerli olamaz” ifadelerini kullandı.

Engin, mesajında öğretmen ve idarecilere yönelik ise, “Bilgiden bilgi üreten, düşünen, sorgulayan, eleştiren nesil yetiştirme görevinizi bir öğretim yılında da en iyi yaptığınız kanaatindeyim. Eğitimde feda edilecek tek bir çocuğumuzun dahi olmadığı, her çocuğumuzun farklı özelliklere sahip olduğu bilinci içerisinde, çocuklarımızın bireysel farklılıklarını dikkate alarak, yetiştirmek için gösterdiğiniz çabanın hiçbir değerle ölçülemeyeceği aşikârdır. Bir çocuğun dahi feda edilemeyeceği inancıyla yürüttüğünüz bu kutsal çabadan dolayı sizlere teşekkür ediyor, tatilinizi sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmenizi diliyorum” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın