KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Siyasi müdahaleye protesto

Bingöl’de bir ilköğretim okulundaki 48 öğretmen, okul müdür yardımcılığı görevine okulda 8 yıl görev yapan ve gırtlak kanseri tedavisi gören bir öğretmenin getirilmesi talep etti. Okul Müdürü ve Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde olumlu karşılanan karar, siyasi ve sendikal baskısıyla değiştirilince, okuldaki tüm öğretmenler kollarına siyah kurdele taktılar, web sitesine de şu mesajı eklediler: “Yeni nesil sendika ve siyasetçilerin eseri olmasın...”

Siyasi müdahaleye protesto
13 ARALIK 2014 CUMARTESİ 07:49
0
2321
2
AA aa

Kaleönü İlkokul ve Ortaokulu'nda 8 yıl görev yapan ve gırtlak kanserine yakalanan S.A. isimli öğretmen, cerrahi operasyon geçirince ses tonunu büyük oranda kaybetti. Öğrencilere ders anlatırken zorlanan öğretmenin durumunu fark eden okuldaki diğer öğretmenler, S.A.'nın okul müdür yardımcısı olması için girişimlerde bulundu.

SİYASET VE SENDİKA GÖLGESİNDE ATAMA

Okulda görev yapan 48 öğretmen, hemfikir olarak taleplerini gerekçesiyle birlikte okul müdürüne bildirdi. Burada olumlu karşılanan karar, daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi. Öğretmenin durumunu göz önünde bulunduran Milli Eğitim Müdürlüğü'nün atamaya olumlu baktığı fakat siyasi ve sendikal baskıdan dolayı okul müdür yardımcılığı görevine başka bir isim atandığı belirtildi.

Siyaset ve sendika gölgesinde atama yapıldığını ileri süren okuldaki öğretmenler, atamaları protesto etmek için kollarına siyah kurdeleler takarak derslere giriyor.

SİTEM ETTİLER

Okuldaki öğretmenler, yaptıkları başarılı çalışmalarla iki yıl içinde dört SODES projesi yaptı. İki AB projesi teklifi veren öğretmenler, eğittikleri öğrencilerle TEOG sınavında 67 okul içerisinde 7'inci sırada yer buldular.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği atamaya tepki gösteren öğretmenler, sitemlerini şu sözlerle dile getirdiler:

“Bizler, kırsalın tüm dezavantajlarını barındıran ama merkez okul diye zikredilen bir okulda yani Kaleönü'nde görevli öğretmenleriz. Her yıl tayin hakkımız olmasına rağmen büyük bir çoğunluğumuz kendi isteğimizle kaldık. Bir aile gibi 8 yıldır beraberiz. Bizler bu ailenin başarılı olduğunu düşünüyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz, gerek yerel, gerekse ulusal basında yer alan uygulamalarımız hasebiyle sözlü ve belgeli defalarca takdir edilmiş bir okuluz. Bu ailenin bireylerinden biri gırtlak kanseri nedeniyle ameliyat oldu. Bu hastalığının tedavisi sonucunda sesini büyük oranda kaybetti bu meslekte sesin ne kadar önemli olduğunu ve durumun zorluğunu siz düşünün. Aylarca devam eden bu durumdan sonra idarecilik atamaları yapılacağını duyduk. İçimizde idareci olmak isteyen onca öğretmenin birçoğu arkadaşımız için hakkından feragat etti bir kısmı da başka okullarda idarecilik başvurusunda bulundu. Bu başarılı arkadaşımız hem idarecilikte biraz daha rahat edecekti, hem de 8 yıldır görev yaptığı okulu çok iyi tanıması bizim için büyük avantaj olacaktı. Bu ailenin tüm fertleri bu konu da hemfikir olarak arkadaşımızın ismini Milli Eğitim Müdürlüğüne teklif edilmesi konusunda okul idaremize sunduk, bu kadar insani bir konun bize bildirilmeden siyasi ve sendikal baskılarla farklı bir isim üzerinde karar kılınması bizleri derinden yaralamıştır” şeklinde dile getirdi.

SİYAH KURDELELİ PROTESTO!

Milli Eğitimin atama kararına tepki gösteren öğretmenler, yine hemfikir olarak kollarına taktıkları siyah kurdelelerle atama kararını protesto etti.

Bir hafta boyunca derslere siyah kurdelelerle gireceklerini ifade eden öğretmen: “Bizler Kaleönü Okulu öğretmenleri olarak eğitim öğretime kaldığımız yerden devam edeceğiz ama kollarımızda siyah kurdelelerimizle. Ataması yapılan idareci arkadaşımıza hayırlı olsun diyoruz bu tavrımız siyaset ve sendika yoluyla eğitim kurumlarının kararlarını hiçe sayanlaradır” şeklinde konuştu.

Okulun ‘http://imkbkaleonu.k12.tr/' adlı web sayfasını da kapatan öğretmenler, ekrana siyah bir kurdele yerleştirip, dipnot olarak şu cümleyi düştü; “Yeni nesil sendika ve siyasetçilerin eseri olmasın...” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
AHMET CAN (@Misafir_18138)
13 Aralık 2014 Cumartesi 20:29
sendika dediğin yunus kava dır siyaset dediğin eşrefle yusuftur keşke insanları zan altında bırakmadan yazaydı öğretmenlerimiz
sekoo12 (@Misafir_18137)
13 Aralık 2014 Cumartesi 18:29
emin olun eğitim birsen üyesi olsaydı çoktan müdür olmuştu o ben bir eğitimci değilim ama akp nin yaptığı torpiller kaç tane eğitimbirsen üyesi müdür oldu kaç tane eğitimsen oladu ve türk eğitimsen oldu sayıya bakarsanız en çok akpnin sarı sendika eğitim bir sen üyesi
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın