KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2024 Çarşamba
15 °C Açık

Siyer-i nebi'yi çok iyi bilmeliyiz

‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Seyit Ali Topal: “Siyer-i Nebi’yi çok iyi bilmemiz gerekmektedir. Siyer-i Nebi’yi ne kadar iyi bilir ve anlarsak, Kur’an’ı Kerim’i de o ölçüde bilir ve anlarız” dedi.

Siyer-i nebi`yi çok iyi bilmeliyiz
20 NİSAN 2015 PAZARTESİ 02:37
0
1548
0
AA aa

 Bingöl İl Müftülüğü, ‘Kutlu Doğum' haftası kapsamında ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu konferans düzenledi.

Hafta sonu Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ve İl Müftüsü Mecit Can'ın selamlama konuşmasıyla başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Seyit Ali Topal'ın “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Birlikte Yaşamayı Güçleştiren Unsurlar” konulu konferansıyla devam etti.

Hz. Muhammed'in (A.S) her alanda çok iyi bilmemiz gerektiğine vurgu yapan Topal: “Bir hayatın bütün yönlerini kuşatan siret de dediğimiz Siyer-i Nebi'yi çok iyi bilmemiz gerekmektedir. Siyeri Nebiyi ne kadar iyi bilir ve anlarsak, Kuran ı Kerim'i de o ölçüde bilir ve anlarız. Ahlakı Kur'an-ı Kerim olan Hz. Peygamberi çok iyi tanımalıyız. Araştırmalar gösteriyor ki dünyada en çok okunan kitap Kur'an ve bugün bizler Müslümanlar olarak O Kerim kitabı okuyoruz. Ne yazık ki Kur'an-ı Kerim mükemmel bir kitap lakin onu okuyup ondan ders alması gereken bizler mükemmel bir toplum değiliz, demek ki, aksayan doğru gitmeyen bir şeyler var. Bizim aksayanları düzelterek makul mümin ve Müslim bir insan olmaya ihtiyacımız vardır. Birlikte yaşamanın olmazsa olmazı sevgidir ve kardeşliktir. Mekke'den Medine'ye hicretten sonra Peygamberimiz ilk iş olarak Medine de kardeşlik toplantısı gerçekleştirdi ve Ensar'la Muhacir'i henüz bu konuda ayet inmediği halde dünyada emsali olmayan bir kardeşlikle kardeş ilan etti” dedi.

Muhaddis Said El-Hudri'in ‘Peygamber (A.S) Bir gün bir hutbesinde Allah-u Teala bir kulunu dünyada kalmak ile ahiret arasında muhayyer bıraktı ve o kulda ahiret nimetlerini tercih etti' sözünü anımsatan Topal, şunları söyledi: “Bunu söyleyince Ebu Bekir'in ağlamaya başladığını gördüm. Neden ağlıyor diye hayret ederken biraz sonra anladım ki Ebu Bekir bizim en akıllımız çünkü Peygamber (a.s) ın bahsettiği kul kendisiymiş. İşte bu Hz. Ebu Bekir in peygambere düşkünlüğünü gösterir. Ey Ebu Bekir neden ağlıyorsun? Maddi ve manevi yardıma koşan sensin, bana en düşkün sensin, mağara arkadaşımsın eğer ümmetimden bir kişiyi dost ve kardeş edinecek olsam ben seni kardeş edinirdim ama etmedim zira İslam sebebi ile meydana gelen kardeşlik her şeyin üstündedir. ”Peygamber efendimiz Hz. Ebu Bekir'i o kadar sevmesine rağmen bütün müminleri aynı ölçüde severdi. Bu nedenledir ki sahabenin her birisi Peygamber bu toplumda en çok beni seviyor diye zannediyordu çünkü Peygamber efendimiz gerçek ve yürekten seviyordu asla kimseyi kayırmıyor ve ayrımcılık yapmıyordu. Ne yazık ki biz bu kardeşliği farklı kardeşliklere indirgedik. Biz Müslümanlar başka kardeşlikleri din kardeşliğine tercih edersek ahirette mesul olanlardan oluruz. İslam kardeşliği ilahi bir nimettir bu kardeşlikle birlikte yaşamanın bir takım olmazsa olmaz kuralları vardır en önemlisi sulh içerisinde olmaktır. Tartışmaları kavgaya dönüştürmeden sonlandırmaktır. Zira Peygamber Efendimiz “Ey müminler bir birinizle ilgi ve alakayı kesmeyin, basit sebeplerle dostluklarınıza son vermeyin, bir birinize sırt çevirmeyin, birbirinize kin tutmayın, bir birinize haset etmeyin, ey Allah'ın kulları kardeş olun diye” buyuruyor. Müminlerin toplum olarak huzura erebilmesi için önce ailesinde birlikte yaşama usulünü bilmelidir. Eğer ailede beraber yaşamanın olmazsa olmaz kuralları bilinmiyorsa o toplumda birlikte yaşama ahlakından bahsetmemiz uygun olmayacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
16.04.2024
13:08
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Kupaları takdim edilen kulüpler, önümüzdeki aylarda yapılacak grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
16.04.2024
13:07
Zikte Sürkap`tan zekâ testi tepkisi!
Zikte Sürkap'tan zekâ testi tepkisi!
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın