KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
16 °C Güneşli

Sözün bittiği yerdeyiz!

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktadayız! Bingöl Devlet Hastanesi’nden 3 yıl sonra başlayan 3. Boğaz Köprüsü’nün bitimine 247 metre kaldı… Vaatler, sözler ve peşi sıra alınan uzatmalarla utanç kaynağına dönüşen hastane inşaatı 5 yılını geride bıraktı.

Sözün bittiği yerdeyiz!
07 ŞUBAT 2016 PAZAR 22:58
0
2733
5
AA aa

 Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde iki yakanın birleşmesine 247 metre kaldı. Bingöl Devlet Hastanesi'nden 3 yıl sonra başlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, Temmuz veya Ağustos ayı içerisinde hizmete sokulması planlanıyor.

HERKES SUS PUS!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılan ihaleyi 32 milyon 905 bin lira bedelle kazanan Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş'nin 2013 yılında teslim etmesi gereken Bingöl Devlet Hastanesi, yapımıyla yılan hikâyesine döndü. 5 yılını geride bırakan hastane inşaatı yüzde 88 tamamlandı. Son olarak AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun geçici kabulüne yönelik tarih verdiği ve akabinde 13 Mayıs 2016 yılına kadar tekrar uzatma aldığı ortaya çıkan hastane inşaatı, bitirilmek bilmiyor.

Ocak ayı itibariyle fiziki gerçekleşmesi yüzde 88.65 oranında tamamlanan hastane için alınan tomografi cihazı, anjiyo cihaz ve malzemeleri, iki adet röntgen cihazı, kalp ve akciğer pompaları, ameliyat masalar vb. medikal cihazları ila meşrubatlar depoya kaldırıldı.

Hastane inşaatı için art arda alınan uzatmalar, kamuoyunda tepkilere neden olurken, ilin siyasileri ve ilgili birimler dut yemiş bülbüle döndü. Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere sağlık kuruluşları başkanlarınca verilen sözler, talimatlar boşa çıkarken, TOKİ'nin firmaya yönelik yaptırımda bulunmaması dikkatlerden kaçmıyor.

MUŞ HASTANESİ 2 YIL ÖNCE BİTTİ

TOKİ tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'yle birlikte ihale edilen 300 yataklı Muş Devlet Hastanesi, 2014 yılında tamamlandı. 2 yıl önce teslim edilen Muş Devlet Hastanesi'nde 5 yataklı Yanık Ünitesi ve 9 yataklı 3. Düzey Anestezi Reanimasyon Yoğun Bakım ünitesi geçen yıl törenle hizmete açılırken, Bingöl Devlet Hastanesi'nin geçici kabulü dahi yapılamıyor.

HALK ŞİFAYI DIŞARIDA ARIYOR

Kamuoyu, Mayıs ayında geçici kabulü yapılması beklenilen hastane inşaatından ümitsiz olurken, yıllarca çevre illere mahkûm edilen vatandaşlar, 5 yıla rağmen teslim edilemeyen hastane inşaatına sitem ediyor.

Mevcut hastanedeki kapasite yetersizliği, cihazlardaki sıkıntılar ve doktor eksikliğiyle yıllarca çevre illerde şifa arayan halk, “Bingöllüler özellikle sağlık alanında cezalandırılıyor. Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da dışa bağımlı bir kentiz. Sadece kurumsal anlamda değil, insani olarak dışa bağımlı bir il haline geldik. Hastalar yıllarca şifayı başka illerde ararken, 3 yıl önce teslim edilmesi gereken hastane inşaatı bir türlü bitirilemiyor. İlin siyasileri başta olmak üzere, ilgili kesimler, TOKİ ve sağlık kuruluşları firmaya diş geçiremiyor!” siteminde bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sait faik (@Misafir_19408)
08 Şubat 2016 Pazartesi 14:12
AKP' ye oy vermiş biri olarak vicdanım rahat. Bugün seçim olsa yine ak partiye oy veririm. Burda partizanlık yapan arkadaşım Ak partiye değilde amerikanın, cia'nın, rusya'nın uşaklığını yapan hdp mi chp mi mhp mi. Ak parti en büyük hizmetleri diyarbakıra mardine hakkariye yaptı. neden bunları görmezden geliyorsunuz. Burda hizmet olmuyorsa bi dönün kendinize kendi akrabalarınıza bakın kim göz yumuyor bunlara hep akp mi. Menfaat olunca sesiniz çıkmaz akp demezsiniz. kurum müdürleri akp li mi.kaçı akp'ye oy veriyor.Gözünü kapayan kendine gece eder
em kurdım ez zazaw (@Misafir_19407)
08 Şubat 2016 Pazartesi 12:38
AKP ye oy verenler vicdanınız rahat mı en çok akp ye oy verenler dinden imandan söz ediyor bi bakın nasıl haksızlık var vicdanınız kurusun
ZAZA BEG (@Misafir_19406)
08 Şubat 2016 Pazartesi 10:34
a haber canlı yayına sabah akşam bizim sözde kanaat önderlerimiz çıkıyor allah aşkına onlar niye bir kez olsun bu konuyu gündeme getirmiyorlar...kardeşim herkes halinden memnun demek ki
GURBETÇİ (@Misafir_19405)
08 Şubat 2016 Pazartesi 08:53
Muşta da biter tuncelide de bizde bitmemesinin sebebi Bakanımızın olması yazıklar olsun 270 bin nüfuslu küçük bir ilde hizmetlerden mahrum bırakılan il uyuma basın uyuma ALLAH Hesabını sorar şüpheniz olmasın hakkımı haram ediyorum
sait faik (@Misafir_19403)
08 Şubat 2016 Pazartesi 08:29
Ak partinin sözde tv kanallarına çıkıp demokrasiyi, insan haklarını ve devletin sözcülüğünü yaptırdığı kişi vicadanın sızlamıyor mu, umurunda değil mi?Ey ak partililer ey biz doğruyuz diyen kişiler: bu kadar insanın ahını alıyorsunuz ,fakir fukaranın hakıknı bu adama veriyorsunuz, Allah büyüktür. Ve ayrıca Hemen hemen her gün çeşitli tv kanallarına çıkıp muhalefet denen güruhla insan haklarıyla ilgili atışma yapan sözde mütaahhit Galip Ensarioğluna bir güne bir gün tarafınızca Bingöl Devlet Hastanesiyle ilgili bir eleştiri geldiğini duymadık.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
16.04.2024
13:08
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Kupaları takdim edilen kulüpler, önümüzdeki aylarda yapılacak grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
16.04.2024
13:07
Zikte Sürkap`tan zekâ testi tepkisi!
Zikte Sürkap'tan zekâ testi tepkisi!
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın