KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Stk'lardan erdoğan'a destek

Bingöl'de faaliyet gösteren 18 sivil toplum örgütü, ortak basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirdi.

Stk`lardan erdoğan`a destek
16 TEMMUZ 2014 ÇARŞAMBA 23:03
0
1768
0
AA aa

Bingöl'deki 18 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı destekleyeceklerini söyledi.

Milletin ilk kez doğrudan kendi iradesiyle cumhurbaşkanını seçeceğini ifade eden Çelik, siyasal tarihin akışına etki edecek bir sürecinin yaşandığını belirterek: “12.Cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasını, vesayeti tasfiye sürecinde son aşamaya gelindiğinin tescili olarak görüyoruz. İnşa ve ihyası için mücadele ettiğimiz medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, 12. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine çok daha büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi de zorunlu hale getiriyor” dedi.

“MAZLUMLARININ SÖZCÜSÜ OLACAK LİDER İSTİYORUZ”

Milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanının yeniden büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstleneceğini ifade eden Çelik, “Milletin oylarıyla seçilecek 12.Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir” dedi.

Halkın doğru kişiyi seçmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Çelik: “Bingöl Sivil Dayanışma Platformu olarak; Vesayetle mücadele etme kapasitesi, demokrasiyi kurumsallaştırma hedefi olacak, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranacak ve muhataplarına meydan okuyabilecek, İnsan hakları, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, demokratikleşme sürecine hız katacak ve demokrasinin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak, Sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak, Çözüm Sürecini, Devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek, Ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak vizyona sahip olacak, Kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenerek, medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturacak, Kültür-Gençlik-Eğitim ve Ahlak alanlarında hem Devlet erklerine hem de topluma öncülük yapacak, Milletin ortak talebi ve hedefi olan Sivil Anayasa'nın; eşit vatandaşlık temelli bir anlayışla yapım ve yazımına öncülük edecek, Yasama, yürütme ve yargı erklerinin işbirliği ve uyum içerisinde çalışmasını sağlayacak, Şeffaf ve hesap verebilir bir Devlet yönetimi için denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük edecek, Emek ve Sermaye kesimiyle sürekli ve etkileşime açık iletişim kuracak ve bu kesimler arasında ihtiyaç duyulduğunda uzlaşma zemini oluşturabilecek, Avrupa Birliğinin demokratik standartlarını yakalama noktasında öncülük ederek, Birliğin demokrasi ve özgürlükler konusundaki çifte standart uygulamalarını sona erdirmek için mücadele edecek, Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak ve Dünya mazlumlarının sözcüsü olacak vizyona sahip Lider Cumhurbaşkanı istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“YÖNETEBİLEN LİDER İSTİYORUZ”

Türkiye'nin siyasi ve toplumsal dengelerini bilen ve yönetebilen bir Cumhurbaşkanı istediklerini ifade eden Çelik: “Bizler, Türkiye'nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal açıdan bugün ulaştığı seviyeye bakarak; geçmişte yaşadığımız sıkıntı ve baskıları, devletin karşı karşıya kaldığı küresel operasyonları, millet-devlet arasında çıkarılan çatışmaları ve bunları çıkaranları unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Açıklamada son dönemlerde yapılan iyileştirmeleri etraflıca anlatan Çelik: “Biz bu gerçekler ışığında, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bingöl Sivil Dayanışma Platformu olarak; Türkiye'nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet Başkanına ‘one minute', çözüm sürecini sahiplenen ‘milletin adamı' Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz” dedi.

Ortak basın bildirisine katılan STK'lar şöyle; “Memursen, Müsiad, İhh, Ensar Vakfı, Hak-İş, Bihader, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Üniversite Temsilciliği, Toç-Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Büro Memursen, Bayındır Memursen, Birlik Haber-Sen, Enerji -Bir-Sen, Kültür Memursen, Genç Memursen.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın