KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Stk'lardan idam kararına tepki

Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 106 Müslümana idam cezası verilmesini kınayan STK’lar, yapılan hukuksuzluğa sert tepki gösterdi.

Stk`lardan idam kararına tepki
20 MAYIS 2015 ÇARŞAMBA 00:15
0
1749
0
AA aa

 Sağlık-Sen Bingöl İl Başkanı Bilal Aslan, Müslümanların uyanmasını gerektiğini belirterek, “Bir halkın seçtiği bir liderin şahadete gidiş serüvenini seyrediyoruz. 21. asırda Müslümanların artık kendi özgür iradeleriyle bile seçtiği insanların, nasıl görmezden gelindiğini herkesin görmesi gerekiyor. Dolayısıyla Müslümanların uyanması gerektiğini söylüyoruz. 90 yıldır yaşananlar, bugün Mısır'da yaşanmaktadır. Mısır bugün kendi Menderes'ini idam etmektedir. Bu yüzden Mısır uyanmalıdır, tüm İslam alemi buna bir ‘dur' demelidir” dedi.

“Mısır'da olan zulme karşı, Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız "diyen Eğitim-Bir-Sen Bingöl eski il Başkanı Yunus Kava, “Müslümanların bir deyişi vardır; ‘Eğer bir zulme engel olamıyorsanız, en azından onu duyurun. diye. Biz de sesimizi yükseltmeliyiz. Bugün dünyadaki bütün Müslümanlar tarafından ses çıkartılması gerektiğini söylüyoruz. ABD- İsrail Mısır'da darbe yaptılar, halkın oylarıyla seçilen Muhammed Mursi'yi işbirliği yaparak idam ediyorlar. Bütün Müslümanların bu tür konularda hassas olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Genç Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Haluk Kaçan da, “Bizler ümmet olarak, emperyalistlerin vermiş olduğu bu kararları kabul etmediğimizi göstermek için toplandık. Bundan sonra da cuntacı rejimin verdiği ve vereceği kararları kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Buradan tüm İslam ümmetinin gençliğini, bu tür olaylara ve kararlara ses çıkartmaya davet ediyoruz” dedi.

İdam kararlarını nefretle kınadıklarını ifade eden Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gilli ise, “Yüzde 52 oy ile halk tarafından seçilen meşru bir cumhurbaşkanı, cunta rejimi tarafından idama mahkûm edilmektedir. Bir de dünya İslam Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Kardavi gibi bir insan için idam kararları veriliyor. Halk tarafından seçilen bir meşru Cumhurbaşkanı idam ile yargılanıyor. Buna sessiz kalan bütün Müslümanları kınıyoruz. Bu tür çirkin kararları verenleri buradan lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın