KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Stratejik yatırıma büyük destek

20 yıl vergiden muaf olacak, elektriğe 10 yıl zam yok, kredi faizini devlet ödeyecek, ürüne alım-satım garantisi de yine devletten...

Stratejik yatırıma büyük destek
16 AĞUSTOS 2016 SALI 23:37
0
1445
0
AA aa

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yatırımcıların önünü açmak için ne gerekiyorsa yapılmalı" çağrısının ardından, yatırımların cazibesinin artırılması için yeni teşvik mekanizması devreye giriyor. Yatırım destek paketiyle beraber Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik kapsamlı paket de bu hafta açıklanacak. Pakette, üretim tesislerine taşınma desteği, kurumlar vergisi muafiyeti, çağrı merkezlerinin bölgede kurulması için teşvik, genç girişimci merkezi kurulması, danışmanlık destekleri gibi birçok başlık yer alıyor. Yeni teşvik paketi ile Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki ekip yatırımcıları karşısına alarak, yapacağı yatırımın türüne, yatırımı yapacağı bölgeye göre özel teşvikler verecek. Vergi ve benzeri yüklerin azaltılması, yatırım izin sürelerinin kısaltılması, işgücü piyasasının rekabetçi hale getirilmesi, ticari uyuşmazlıkların hızlı şekilde çözülmesi, finansmana erişimin kolay ve güvenli hale getirilmesi konusunda bir dizi yeni adım atılacak.

TEŞVİK ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni teşvik sisteminin ayrıntılarını SABAH'a anlattı. Zeybekci, teşvik sisteminde yeni bir anlayışın yaşama geçirileceğini belirterek, "Paket Çankaya'da biraz daha detaylandırıldı. Yeni birçok düzenleme içeriyor. Seçtiğimiz bu firmaların ihtiyacı her neyse, arazi, enerjide garanti, liman, yol altyapısı ne gerekiyorsa devlet olarak vereceğiz. Bakanlar Kurulu kararıyla şirkete özel bir kereye mahsus teşvik vereceğiz. Bu şirketin yerli ya da yabancı olması da fark etmeyecek. Kim yatırım yapıyorsa ona vereceğiz" diye konuştu.

HEDEF STRATEJİK YATIRIMLAR

Ekonomi Bakanlığı'nca yürütülen stratejik alanlara yönelik çalışma da yıl sonunda tamamlanacak. Belirli kapasitedeki şirketler davet edilerek Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında pazarlık yapılacak. Onların talebi, ihtiyaçları göz önünde tutularak teşvikler verilecek. Stratejik sektörlerin başında savunma, sağlık, petrokimya ve elektronik geliyor.

NORMALLEŞME ZAMANI GELDİ

Bakan Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hayatı normalleştirmenin önemine dikkat çekerek, "Sağa sola bakmanın zamanı geçti. Şimdi önümüze bakma zamanı. 24 merkezde başlattığımız kampanyaya ek olarak yeni adımlar da atılıyor. Türkiye'de olup bitenleri tüm gerçekliği ile anlatan belgeseller hazırlanıyor" dedi.

DEVLET ALIM GARANTİSİ VERECEK

Yeni paketin içeriğine ilişkin bilgi veren Bakan Zeybekci, "Örneğin stratejik öneme sahip bir liman yapılacak. 'Gel sen bu fabrikayı yap. Kredinin faizini biz vereceğiz. Sana 20 yıl vergi muafiyeti' diyeceğiz, 10 yıl elektrikte sabit fiyat uygulanacak. Devlet oradan üretilen ürüne de alıcı olacak. Belli bir süre boyunca devlet alım yapmayı sürdürecek" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın