KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Suç duyurusuyla işin seyri değişti

CHP Konya Milletvekili Kart: “Mustafa Kurban, CHP Mersin Milletvekili Atıcı ile birlikte Palu-Genç-Muş demiryolu hattının inşa edilmesiyle ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sözleşmedeki ilişki seyri değişti” dedi.

Suç duyurusuyla işin seyri değişti
30 EYLÜL 2014 SALI 21:54
0
2035
1
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın açıklaması düzenledi.

Kart, Bingöl merkezde bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli sulama kanalı inşaatı şantiyesinin üçüncü kişilere kiraya verilmesi konusunda 49. İç Güvenlik Tugay Komutanlığı ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğü arasında 26 Şubat 1999 tarihinde protokol düzenlendiğini, protokol uyarınca Bakanlık ile özel firmalar arasında sözleşme yapıldığını söyledi.

Şantiyenin aynı zamanda CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban'ın hissedarı olduğu Kurban Madencilik İnşaat Limited Şirketi tarafından işletildiğini, yükümlülüklerini ve ödemelerini aksatmadığı için sözleşme ilişkisinin aralıksız devam ettiğini ve herhangi bir ihtilafın söz konusu olmadığını dile getiren Kart, ancak Kurban'ın CHP Mersin Milletvekili Atıcı ile birlikte Palu-Genç-Muş demiryolu hattının inşa edilmesiyle ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sözleşme ilişkisinin seyrinin değiştiğini belirtti.

Suç duyurusunda, Murat Nehri üzerinde yapılmakta olan HES nedeniyle su altında kalacak olan demiryolu güzergâhının değiştirilmesi giderlerinin işi üstlenen firmalar tarafından karşılanması gerekirken, bunun devlet tarafından karşılandığı ve kamunun bu yolla 800 milyon lira civarında zarara uğratıldığının yer aldığını anlatan Kart, ihaleyi alanların 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun aktörleri arasında yer aldığını ifade etti.

“HÜKÜMET, HANGİ TAKDİRİ YETKİYLE GASP ANLAMINA GELEN BU GİRİŞİMDE BULUNMUŞTUR?”

Kart, Bakanlık ile Bingöl Valiliği'nin birlikte hareket ederek, taşınmazın bulunduğu alandaki işletmeye ve iş makinelerine 6 Ağustos 2014 tarihinde fiilen el konulduğunu ifade ederek: “17 Aralık aktörlerinin Hükümet üzerindeki nüfuzlarını kullanarak bu süreci başlattıkları, Hükümet'in ise kanunsuz emir ve talimat yoluyla Genelkurmay üzerinden taşınmaza ve işletmeye fiilen el koyduğu görülmektedir. 26 Eylül'de oraya gittiğimizde şantiyenin bir ana askeri yasak bölgeye dönüştüğünü gördük. Ortaya çıkan fotoğrafın özeti şudur; 17 Aralık'ın aktörleri kamu ihalelerini yönetir hale gelmiştir. Hukuk, Anayasa ve yasalar bu kişi ve firmalar için geçerli değildir ve askıya alınabilmektedir. Hükümet, hangi yasal yetkiyle anayasal teminat altında olan mülkiyet hakkı ve girişim özgürlüğünü ihlal etmiştir? Hangi takdiri yetkiyle gasp anlamına gelen bu girişimde bulunmuştur?” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da Bingöl'ün “gönüllü milletvekili” olduğunu belirterek, kentte birçok yolsuzluk ve hukuksuzluğu ortaya çıkardıklarını, dokunulmazlığından dolayı kendisine diş geçiremeyenlerin CHP örgütüne saldırdığını savunarak, bedeli ne olursa olsun kimsenin kendilerini yıldıramayacağını söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
DERMAN (@Misafir_17857)
01 Ekim 2014 Çarşamba 09:58
Anlaşılan Sayın Atilla Kart'da 17 Aralık sendromuna tutulmuş.Demek ki paralel çok etkilemiş kendisini. O da maklubenin etkisinde kalmış.CHP ne örgütüdür ki kendisine diş geçiremeyenlerin saldırısına uğramış.Yoksa IŞID le mi karıştırdı Sayın Kart.Bu ucuz politikalardan fayda gelmez.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın