KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Suikast araştırılması reddedildi!

HDP, Bingöl’de Emniyet Müdürü ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırının aydınlatılması için meclis araştırması istedi. Öneri, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Kurulda konuşan Baluken, HÜDA PAR üyelerine yönelik düzenlenen silahlı saldırıları kınadı.

Suikast araştırılması reddedildi!
25 EKİM 2014 CUMARTESİ 01:23
0
1711
1
AA aa

TBMM Genel Kurulu'nun 7. Birleşiminde HDP grubunun, Bingöl'de meydana gelen saldırı ve çatışma olaylarının araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü, ancak AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Kurulda bir konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Genç ilçesi girişinde öldürülenlerin, suikast ile ilgisi olmadığını söyledi.

“KARLIOVA OLAYLARI PROVOKASYON”

Genç Köprüsünde 4 kişinin yargısız bir şekilde infaz edildiğini ifade eden Baluken, Karlıova ilçesinde HÜDA PAR üyelerine yönelik düzenlenen saldırıları provokasyon olarak değerlendirdi. Olayları kınadığını ifade eden Baluken: “Burada özellikle Bingöl'ün geçmişine de hepinizin dikkatini çekmek istiyorum. Bingöl geçmişten beri bu derin yapıların ve karanlık merkezlerin iş başında olduğu bir coğrafya olarak görülmelidir. Geçmişte de bölgede devreye konulan pek çok karanlık planlamalar, pek çok gladio tarzı örgütlenmeler ve özellikle çözüme yaklaşıldığı dönemde devreye konan pek çok karanlık hadisenin merkezi olarak Bingöl'ün ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini düşündüğümü ifade etmek istiyorum” dedi.

“BİNGÖL MERKEZ OLARAK SEÇİLDİ”

Bingöl'ün merkez olarak seçildiğine dikkat çeken Baluken: “Bu merkezden çok karanlık tezgâhlar devreye konmak isteniyor ve bu karanlık merkezlerin devreye koymak istediği tezgâhlarla da başta çözüm süreci olmak üzere ülkenin demokratik geleceğiyle ilgili pek çok planlamanın sabote edilmek istendiğini buradan tekrar vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

90'lı yıllardaki kanlı hesapların Karlıova'dan devreye konmak istendiğini belirten Baluken, şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili Kürt hareketinin bütün bileşenleriyle yapmış olduğumuz toplantılarda HÜDA PAR ya da çevresine yönelik herhangi bir çatışma zemini asla istemediklerini, böyle bir strateji içerisinde olmadıklarını, HÜDA PAR çevresini sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olarak görmek istediklerini net olarak bize ifade ettiklerini buradan aktarmak istiyorum. Yine, aynı görüşler doğrultusunda, HÜDA PAR merkez yöneticileriyle arkadaşlarımızın yapmış olduğu görüşmelerde de merkez yöneticilerin HÜDA PAR'ın böyle bir çatışma zeminini istemediğini, yeniden 90'lı yıllara gidecek bir kanlı hesaplaşmanın herkese zarar vereceğini ifade ettiğini yine buradan sizin bilgilerinize sunuyorum.”

ÇELİŞKİLİ İFADELERİ AKTARDI

Konuşmasını Bingöl saldırısına yönelik devam ettiren Baluken, şöyle devam etti: “Bakın, bu Bingöl olayıyla ilgili bazı çelişkileri size ifade edeyim. İlk gün bize söylenen şuydu; ‘Emniyet müdürüne suikast yapan araç ile Genç'te yargısız infazın yapıldığı araç aynıdır' Yalan çıktı, bu iki aracın birbiriyle ilgisi olmadığı görüldü. ‘Emniyet Müdürü o saate camları kırılmış esnafları ziyaret ediyor' denildi Valilik açıklamasında, İçişleri Bakanlığı açıklamasında o sokakta tek bir olayın olmadığı, tek bir camı kırılan esnafın olmadığı, âdeta, Emniyet Müdürünün bilinçli bir şekilde o saatte oraya götürüldüğüyle ilgili pek çok yerel veri ortaya çıktı. Silahların aynı silahlar olduğu, Genç'te ele geçirilen silahlar ile suikastta kullanılan silahların aynı silahlar olduğu ifade edildi, balistik incelemeler tamamen bu silahların ayrı olduğunu ortaya çıkardı. Bingöl Valiliğinden, yaşamını yitirdiği söylenen 4 insanın kimlik bilgilerinin tamamı yanlış çıktı. Bu araçta vurulanlardan Ali Bozan'ın ailesi - Ali Bozan ki Millî Eğitim Müdürlüğünde çalışan sivil bir memurdu. Emniyet Müdürüne suikast olayından 45 sonra Ali Bozan'ın kendileriyle telefonla görüştüğünü ve bu olayla herhangi bir ilgisinin olmadığı kanaatinin zaten ailede mevcut olduğu bilgisini bizimle paylaştılar.”

“BİNGÖL'DE HUKUKSUZLUK ÖRNEĞİ SERGİLENDİ”

Bingöl'de üç gün boyunca hukuksuzluk örneği sergilendiğini belirten Baluken: “Gözaltına alınanların tamamına yoğun işkenceler yapıldı. Bu işkenceler sonucunda bazı gözaltına alınan partili arkadaşlarımız ameliyat edilmek zorunda kaldılar. Ameliyat edilen işkence altındaki bu insanların hiçbirisi avukatlarıyla, aileleriyle görüştürülmedi. Bu olay o insanların üzerine yığılmak istendi. Hâlâ bu insanların, 2 tutuklama var, bu 2 tutuklamada mevcut olan arkadaşlarımızın aileleriyle ve avukatlarıyla görüşmelerine bile doğru dürüst izin verilmiyor. Bütün bunları ifade etmemize rağmen ne Adalet Bakanlığı ne İçişleri Bakanlığı bu konuları soruşturmak üzere bir heyeti Bingöl'e göndermemiştir. Olayların arka planını açığa çıkarmak için bir gayret içerisinde olmamıştır. Dolayısıyla, bu konuda Hükûmetin yapmadığını bu Meclis yapmak durumdadır. Meclis, Bingöl'de yaşanan bütün bu olayların arka planını çıkarmak üzere bir komisyonu derhâl görevlendirip Bingöl'e göndermek zorundadır.” Şeklinde konuştu.

Öneri, yapılan konuşmaların ardından AK Parti ve MHP'nin oy çokluğuyla reddedildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
serdest (@Misafir_17981)
26 Ekim 2014 Pazar 11:14
eyyyy baluken!!!!!! biraz ...yetin ...varsa istifa et ....yapma elleriniz kana bulanmis
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın