KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Taşyapan: bu topraklara beraberce sahip çıkalım

Bingöl’de görev süresini doldurarak, emekli olan geçici köy korucularına düzenlenen törenle üstün hizmet belgesi verildi. Törende konuşan Vali Taşyapan birlik vurgusu yaparak: “Bu topraklar hepimizi doyuracak toprakladır. Yeter ki, kardeşliğimizi bir arada tutalım, bu topraklara beraberce sahip çıkalım” dedi.

Taşyapan: bu topraklara beraberce sahip çıkalım
20 KASIM 2014 PERŞEMBE 23:32
0
1740
0
AA aa

 Bingöl'de emekli olan 780 köy korucusu için tören düzenlendi. Çarşı merkezinde bulunan bir restoranda düzenlenen törene; Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Bingöl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Bingöl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin, Vali Yardımcıları, ilçe Kaymakamları katıldı.

SÖZEN: BURADA YAŞAMAK ZORUNDAYIZ

Çok sayıda köy korucusunun katıldığı programda bir konuşma yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, en düşük emekli maaşının 750; en yüksek ise bin 50 TL olduğunu söyledi.

Özerklik düşünenlerin asla amaçlarına ulaşamayacağını ifade eden Sözen, şunları söyledi: “Bunun temellide garantisi sizlersiniz. Sizler bu bölgenin şahdamarısınız devlet büyüklerimiz bundan sonra sizlere daha fazla şefkat, sevgi göstermeliler. Bunun için bizler bir sivil toplum örgütü olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.”

Konuşmasında birlik vurgusu yapan Sözen: “Bizler Türkü'yle, Çerkez'iyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla, Laz'ıyla biriz beraberiz kardeşiz. Trabzonlusu İstanbullusu İzmirlisi ne kadar Türk'se bizlerde o kadar Türk'üz. Diyarbakırlısı Hakkârilisi Bingöllüsü ne kadar Kürt'se, Zaza'ysa bizlerde o kadar Kürt'üz, Türk'üz, Zaza'yız. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi.

“ASKER İLE ET VE TIRNAK GİBİ HAREKET ETTİNİZ”

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin, koruyucuların güvenlik güçlerinin en büyük yardımcıları, destekçileri ve ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade ederek: “Asker ile et ve tırnak gibi hareket ederek, ülkenin birlik ve bütünlüğünü parçalamaya çalışan ve ülkenin en önemli sorunu haline gelen hain terör örgütüne karşı kendinize verilen her türlü görevi canınız pahasına yerine getirerek milletin takdirini kazandınız” dedi.

“LEGAL BİRİMLERSİNİZ”

Törende son olarak bir konuşma yapan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, koruyucuların, devletin legal yasal bir güvenlik birimi olduğunu söyledi. Türkiye'de 1924 tarihinden bu yana koruyuculuk sisteminin olduğunu ifade eden Taşyapan: “Ülkemizde 30 yıla yakındır koruculuk hizmeti veriliyor. 1924'ten beri köy koruculuğu var. Ama sizin yaptığınız görev anlamında 1985 yılından buyana görev almaktasınız ve ilimizde de bu süre içerisinde 780 kardeşimiz emeklilik hakkını kazandı ve emekli oldu. Tabiî ki bu süre zarfında şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu, çok büyük acılar yaşadınız, yanınızdaki arkadaşlarınız şehit oldu, yaralandı gazi oldu. Ama siz vatanınız için, topraklarınız için, mukaddesatınız için, birlik ve beraberliğimiz için yılmadınız, Allah ömür verdi ve emekliliği tattınız” dedi.

BİRLİK VURGUSU

Konuşmasında birlik vurgusu yapan Vali Taşyapan, şöyle devam etti: “Hepimiz biriz, kardeşiz, Müslüman'ız. Millet olarak Türk'üz. Bunun içeresinde her türlü unsur olabilir ama milletimizin adı Türk Milleti, devletimizin adı da Türkiye Cumhuriyetidir. Bu topraklar hepimizi doyuracak toprakladır. Yeter ki kardeşliğimizi bir arada tutalım, bu topraklara beraberce sahip çıkalım. Etle tırnak olmuş milletleri ayırmanın imkânı var mı? Bingöl'de Zaza'yı, Kurmancı, Alevi'sini, Sünni'sini birbirinden ayırmanın imkanı var mıdır? Ben Kayseriliyim ve ben Kayseri'nin ne kadar sahibiysem, sizde o kadar sahibisiniz, Ben ne kadar Bingöl'ün sahibiysem sizde o kadar sahibisiniz. Bunları laf olsun diye söylemiyorum, hakikat olduğu için söylüyorum. Dolayısıyla hepimiz kardeşiz, bu kardeşliğimizi bozmak hainliktir, bu kardeşliği bozmaya kalkmak bu vatanda ihanettir. Biz, bu topraklarda birbirimize güvenerek yaşamak zorundayız. Memleketimiz üzerinde oynanan oyunları az çok hepimiz biliyor ve görüyoruz. Sizler her şeyin farkında olan insanlarsınız ve memleketimizin asli unsurlarısınız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 30 emekli köy koruyucusuna temsilen üstün hizmet belgeleri, Vali Taşyapan, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Bingöl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından takdim edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın