KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
13 °C Parçalı bulutlu

Tek payda kur'an ve sünnet olmalı

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan âlimler ve eğitimciler, programla ilgili izlenimlerini paylaştı.

Tek payda kur`an ve sünnet olmalı
26 NİSAN 2016 SALI 02:55
0
1686
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan âlimler ve eğitimciler ile duygularını aktaran halk, insanların tek bir paydada toplanacaklarsa, o paydanın Hz Muhammed'in sevdası ve Kur'an çizgisinde bir yol olması gerektiğini söylediler.

Bu tür etkinliklerin bir zamanlar, sadece dört duvar arasında yapıldığını ifade eden Molla Nizamettin Yaçin, “Bu etkinlilerden bahsedildiği zaman insanların aklına ilkin yemek gelirdi. İnsanlar bilinçlendikçe ve Peygamberi tanıdıkça artık dört duvar arasına sığacak bir durumdan çıkmış oldu. Bu etkinlikler, aslını ve gerçeğini daha yeni bulmaya başladı. Şu anda bu kalabalıklar meydanlara tanışındı ve Hz Peygamberin gerçek manada hayatı anlatılmaya başlandı. Dolayısıyla insanlar bilinçlenmeye ve şuurlanmaya başladı. Bu vesile ile tüm cemaatler ve camialar birleşmeye başlayacaktır. Bu vahdetin sağlanması küfrün korkulu rüyası olacaktır. Ehli küfür bu birliktelikten sonra Müslümanların ne mallarına ne canlarına ne de namuslarına karışamayacaktır. Allah'ın izni ile bu Kutlu Doğum etkinlikleri ümmete çok fayda sağlayacaktır. Yıldan yıla daha fazla katılımın olduğunu görmekteyiz. Bu yayılış ümmetin birlik ve vahdetine vesile olacaktır inşallah. Bu şekilde Müslümanlar zilletten kurtulmuş olacaklardır.” dedi.

“RESULALLAH SEVGİSİ TÜM KORKULARI BERTARAF ETTİ”

Bölgenin tanınan âlimlerinden Molla Sahap Korkutata ise şunları söyledi: “Bu etkinlik ile çok büyük bir insanı anmış olduk. İnsanlık için şefkat ve merhamet Peygamberi olarak gönderilen bir insanı andık. Buraya gelen insanlara Hz. Peygamberin her yönüyle bir rehber olduğu anlatıldı. Etkinliğe gelmek isteyenleri engelleme girişimleri oldu. İnsanları korkutamadılar. Resulallah sevgisi tüm korkuları bertaraf etti. Bizler bu etkinliklerle birliği, kardeşliği, güzelliği insanlara sunmaya gayret ediyoruz. Bunun yanında birileri de bomba patlayacak tehditleri ile insanları etkinlik alanına gelmemeye yönlendirdi. Nihayet insanlarda Hz. Peygamber sevgisi üstün geldi. Tüm tehditlere rağmen alan doldu taştı.”

“GERÇEK KARDEŞLİK ANCAK İSLAM'LA OLUR”

Etkinliğe Karlıova ilçesinden katılan Peygamber sevdalısı vatandaşlardan Kenan Harmanlı, "Buraya Hz Peygamberin Kutlu Doğum etkinliğine geldik. Bu tür etkinlikler iyi oluyor ve devamlı olmasını istiyoruz. Burada gerçek kardeşlik vardır. Hangi dilden olursan ol burada kardeşlik var. Gerçek kardeşlik ancak İslam'la olur. Bu tür etkinlikleri yapanlardan Allah razı olsun.” dedi.

Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren yaşlı amca Hacı Yusuf Eser, "Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Buraya Hz Peygamberin Kutlu Doğum programına geldik. Allah kabul etsin. Allah bizleri O'nun şefaatine nail etsin ve O'nun sancağı altında haşir olmayı bizlere nasip etsin. Bu etkinliği düzenleyen Peygamber sevdalılarından Allah razı olsun ve hayırlarını kabul etsin.  Etkinlik iyi bir ortamda geçti ve güzel bir manevi ortam vardı. Programın akışı çok güzeldi. Allah, katkısı olan herkesten razı olsun.“ ifadelerini kullandı.

“BİR PAYDADA TOPLANILACAKSA O DA HZ MUHAMMED'İN SEVDASI OLMALIDIR”

Peygamber sevdalıları platformunun yapmış olduğu etkinliğe katılan Sosyolog Vahit Eser, "Bu büyük etkinliği organize eden Peygamber sevdalıları platformuna teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bingöl'ün birliğini ve beraberliğini vahdetini ve kardeşliğini teşkil eden bir organizasyona imza atarak, Muhammedi sevda uğruna binlerce insanı Bingöl şehir stadyumunda bir araya getirdiler. Güzel bir program oldu. Katılımcılardan Allah razı olsun. Sosyal anlamda olarak şunu vurgulamak istiyorum; birliğin, beraberliğin, vahdetin ve kardeşliğin sergilendiği bir program oldu. Buraya gelen insanlar tek bir payda etrafında toplanacaksa bu da Hz Muhammed'in sevdası etrafında ve Kuran çizgisinde olmalıdır. Buna da burada bu programda şahit olduk. Binlerce insan ancak böyle bir sevda uğruna bir araya gelebilir.” şeklinde konuştu.

HZ MUHAMMED SEVDASI 'ENGEL' TANIMIYOR

Gözleri görmemesine rağmen etkinliğe katılan Saima Başarılı, yaşadığı duyguları şöyle anlattı: “Biz bu programı çok beğendik. Bunu yapanlardan Allah razı olsun ve devamını getirsin. Allah-u Teâlâ hepimize birlik ve beraber olmayı nasip etsin. Allah bizi Kur'an yolundan ayırmasın.” diye belirtti.

“ALLAH BİZLERİ İMANDAN MAHRUM ETMESİN”

Kumriye Çetkin nine ise programla ilgili yaşadığı manevi havayı gözü yaşlı bir şekilde anlatarak şunları söyledi: “Bu etkiliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Yıllarca bu tür etkinlikleri takip edip geliyorum. Allah sizleri ve bizleri kendi yolundan ayırmasın ve mutlu etsin. Yıllarca İslam için muhacir olan kızım ve damadım ve tüm Müslümanlar için dua ettim. Allah bütün Müslümanlara hayır kapılarını açsın. Allah bizleri imandan mahrum etmesin.” şeklinde konuştu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÇOK SEVİYORUM”

Kutlu Doğum etkinliğine katılan küçük kızlardan Şura Yılmaz ise "Burada yapılan Kutlu Doğum etkinliğine katıldım ve çok heyecanlıydım. İlahi söyledik. Her yıl katıldığım gibi bugün de katıldım. Programda yapılan tiyatroyu çok beğendim. Peygamber efendimizi çok seviyorum.” şeklinde yaşadığı duyguları dile getirdi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın