KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Tek yürek olmayı başaracağız

Bingöl’deki son açıklamasında çözüm sürecini değerlendiren Vali Taşyapan: “Beraberce yaşamayı önceleri çok iyi biliyorduk ama sonraları bu hasretlerimizi biraz kaybettik. Beraberce tek yürek olmayı tekrar başarabildiğimiz zaman ki İnşallah başaracağız. Bunda muvaffak olacağız zaman, bizlere, bakarak ellerini ovuşturanların elleri böğürlerinde kalacaktır” dedi.

Tek yürek olmayı başaracağız
04 MART 2015 ÇARŞAMBA 22:24
0
1807
0
AA aa

 Son Valiler Kararnamesi ile Van'a atanan Vali İbrahim Taşyapan, onuruna veda yemeği düzenlendi.

Önceki akşam düzenlenen ve siyasiler, bürokratlar, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda konuşan Vali Taşyapan, ilk göz ağrısının Bingöl olduğunu söyledi.

Bingöl'de daha çalışkan, daha değerli valilerin görev almasını temenni eden Taşyapan: “İnşallah bizden daha kıymetli, daha değerli, daha çalışkan insanlar buraya gelir ve buranın güzel, mert insanlarına güzel hizmetlerde bulunurlar. Memleketimizin her köşesinde yaşayan insanlar bizim için değerlidir. Onların sorunu bilmek, sevinçleriyle sevinmeli, hüzünleriyle hüzünlenmeliyiz. İnsan kâinata hükmeden bir varlıktır. Allah kainatı onun emrine vermiştir onun şekillendirmesine amede kılmıştır” dedi.

BERABERLİK VURGUSU

Konuşmasında çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunarak, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Taşyapan, şunları söyledi: “Bizler beraberce yaşamayı önceleri çok iyi biliyorduk ama sonraları bu hasretlerimizi biraz kaybettik. Beraberce yaşamayı, beraberce tek yürek olmayı tekrar becerebildiğimiz zaman ki İnşallah becereceğiz ve İnşallah bunda muvaffak olacağız. O zaman ülkemiz daha yükseklere, daha ileriye gidecektir. Kardeşliğimiz daha da perçinleşecektir. Bizlere, bakarak ellerini ovuşturanların İnşallah elleri böğürlerinde kalacaktır. Bizim dağılmamızı, birbirimize düşmemizi, dostluğumuzu, kardeşliğimizi kaybetmemizi bekleyenlere, bu fırsatı ülkemizin doğulusu, batılısı; Türk'ü, Kürdü, Zazası ve diğer etnik kökenli insanlarla beraber boşa çıkaracağız İnşallah. Bunun ufuktaki ışıltılarını görür gibi oluyoruz. İnşallah daha da aydınlık halde, büyük güneş doğacaktır diye düşünüyorum.”

Görev süresince hep istişare içerisinde olduğunu kaydeden Vali Taşyapan, şunları söyledi: “Bingöl'de hizmet üretebildiysek hep beraber ürettik. Çalışma arkadaşlarıma değer vermek prensibimdir. Onlara bir arkadaş gibi danışarak, istişareye önem vererek hizmet etmeye çalıştık bu ilin insanlarına. İstişarede her zaman rahmet vardır. Akıl, akıldan üstündür bizler Vali olduk diye en akıllınız olmadık her şeyi bilen olmadık. STK'lar, ticaret odaları, esnaf ve vatandaşların fikirlerine her zaman saygı duydum dinledim ve kararı da hep beraberce verdik. Bingöl'ün ufku açıktır İnşallah gelecekte daha güzel hizmetler alacaktır. Bingöl'de acı tatlı olaylar yaşadık, şehitler verdik, sıkıntılı anlarımız oldu. Cenab-ı Hak bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. El ele, gönül gönülle verirsek, birbirimize sahip çıkıp, seversek zorlar kolay olur, uzaklar yakın olur ve her şey yoluna girer. İnsanlarımıza böyle yaklaşalım. ‘İnsanların en faydalısı, insanlara faydalı olandır' diye buyuruyor Peygamber efendimiz. Biz buradaki görev süremiz içerisinde insanların zorunu kolay yapabildiysek, onlara fayda temin edebildiysek, onların yüreğine dokunabildiysek, bizim için en büyük mutluluk budur. Yoksa yapılan hizmetler övünmek bizim şahsen âdetim değildir. Çünkü onlar devletimizin verdiği imkânlarla yapmamız gereken hizmetlerdir zaten. Devletimiz, kaynak tahsis ediyor, programa alıyor ve yatırım yapıyor. Bunlar insanların hayatını kolaylaştır ama biz bunları görev olarak zaten yapıyoruz.”

“BİNGÖL'ÜN GÖNLÜMDEKİ YERİ AYRIDIR”

Bingöl'ün gönlündeki yerinin ayrı olduğunu kaydeden Vali Taşyapan, şöyle devam etti: “Çalıştığımız yerlerde 2,3 yıl görev yapınca artık orada dostlarımız ve hatıralarımız oluyor ve görevden ayrılırken de buraları unutmak mümkün olmuyor. Onun için Bingöl'ün gönlümüzdeki yeri ayrı olacak. Buranın sevinçleriyle sevineceğiz, üzüntüleriyle de üzüleceğiz. Ama İnşallah diliyorum ki Bingöl'ün hep sevinçli haberlerini duyarız, iyi haberler alırız. Buranın insanını memnun eden her şey bizi de memnun, üzen her olay da bizi de üzecektir. Gönlümüzün bir kısmı da burada kalacaktır. Bölgeden çok uzağa gitmiyorum, Van'a gidiyorum. Orada bir işi olan, oraya yolu düşen herkesin, utanmadan sıkılmadan bizi aramalarını, bize ulaşmalarını, misafir olmalarını diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mutlu Akyol tarafından Vali Taşyapan'a Bingöl Valiliği adına teşekkür plaketi; Solhan Kaymakamı Şeref Aydın tarafından Solhan kilimi; Bingöl Halk Oyunları Araştırma Derneği Derneği Ahmet Caf ve Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Yaşar Devran tarafından da teşekkür plaketi takdim edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın