KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Tıbbi atıklar sterilize edilecek

Bingöl İli Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) tarafından yap-işlet-devret modeliyle geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen tıbbi atık sterilizasyon tesisinin temeli atıldı. Törende konuşan Başkan Barakazi, üreticilerin daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, evsel atık ile tıbbi atıkların karıştırmaması konusunda duyarlı olunmasını istedi.

Tıbbi atıklar sterilize edilecek
08 EKİM 2015 PERŞEMBE 22:22
0
1756
0
AA aa

 Bingöl'de tıbbi atık üretimi biraz düşük seviyede umarız bundan sonra tıbbi atık üreticileri daha duyarlı davranırlar. Bu işin bilincinde olmayan tıbbi atık üreticileri var. Özellikle hastanelerimiz döner sermayeden daha az para ödemek amacıyla tıbbi atığı evsel atıkla karıştırarak, çöp sahasına gönderiyorlar ve bu son derece sakıncalı ve tehlikeli bir durumdur.

Bingöl merkez Beyaz Toprak Köyü mevkiinde bulunan Katı Atık Düzenli Çöp Depolama Tesisi'nde gerçekleştirilen temel atma törenine, BİNÇEVBİR Başkanı ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Arakonak Belde Belediye Başkanı Mustafa Döner, Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, yüklenici firma yetkilileri ile belediye personeli katıldı.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Töreninde bir konuşma yapan BİNÇEVBİR Başkanı ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, tıbbi atıkların sterilize edilmediği halde çok tehlikeli atık türleri olduğunu belirterek, “Bingöl'de toplanan tıbbi atıklar Erzurum'a götürülerek orada sterilize ediliyordu. Bu atıklar sterilize edilmediği takdirde çok zararları olan atık türleridir. Tıbbi atıkların Erzurum'a götürülmesi yerine böyle bir tesisin şehrimize kazandırılması için girişimlerde bulunduk ve tesisin ihalesini yaparak, temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu tesisin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bingöl'ün tüm belde ve ilçelerinde üretim yapan her yerden tıbbi atık toplanacağını kaydeden Barakazi, “Bunlar toplandıktan sonra sterilize edilip, bertaraf edilerek çöp alanına zararsız bir şekilde dökülecek. Bingöl'de tıbbi atık üretimi biraz düşük seviyede umarız bundan sonra tıbbi atık üreticileri daha duyarlı davranırlar. Bu işin bilincinde olmayan tıbbi atık üreticileri var. Özellikle hastanelerimiz döner sermayeden daha az para ödemek amacıyla tıbbi atığı evsel atıkla karıştırarak, çöp sahasına gönderiyorlar ve bu son derece sakıncalı ve tehlikeli bir durumdur. Katı Atık Bertaraf Tesisi Alanı sınırları içerisinde tıbbi atık sterilizasyon tesisi işletmeciliğinin yap-işlet-devret modeliyle 10 yıl süreyle tesis işletmeciliği ihalemizi gerçekleştirdik, sözleşmemizi imzaladık. Şimdi de tesisimizin temelini attık. İhale ile birlikte tesisimizin hem kullanım ömrünü uzayacak hem de geri dönüşümden ekonomiye katkı sağlanacaktır. İhale kapsamında BİNÇEVBİR, aylık 1.800 TL gelir elde edecektir. Ayrıca tesiste iş istihdamı da sağlanacaktır. İlimize ve BİNÇEVBİR üye belediyelerimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

SAATTE 750 KİLOGRAM TIBBİ ATIK STERİLİZE EDİLECEK

Tesisin işleyişi hakkında bilgi veren Yüklenici Firma Genel Koordinatörü İsmail Metin, şunları söyledi: “Türkiye'nin çeşitli illerinde bu tesisleri kurduk işletmeciliğini yapmaktayız. Bingöl böyle duyarlılık gösterdi ama maalesef diğer illerde bu duyarlılığı göremiyoruz. Tesisimiz yaklaşık 200 metrekare bir zemin üzerine inşa edilecek. Saatte 750 kilogram tıbbi atık stersize edilip, bertaraf edilecek. Türkiye'deki tıbbi atık stersize tesisleri içerisinde yaklaşık ilk 5 sırayı alabilecek bir tesis inşa ediyoruz hayırlı olmasını diliyorum. Tesisimiz yaklaşık bir ay içerisinde faaliyete geçecek. Tıbbi atığı toplamak için aracımızda hazır.”

Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Tıbbi atıkların sterilizasyonu tesis işletmeciliğini Vertisa Çev.Teknj. İnş. Rek. Danş. İth. İrc. San. ve Tic. Ltd. Şti yap-işlet-devret modeliyle yürütecek. İhale ile Binçevbir'e aylık 1.800 TL gelir elde edecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın