KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Ticari alan genişleyecek

Uzun süredir üzerinde durulan ve çarşı merkezinin büyük oranda rahatlamasını sağlayacak askeri alanla ilgili bilgi veren Başkan Barakazi: “Askeri alanın bize devredilmesi hakkında olumlu gelişmeler var, çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısmını ticari alan olarak kullanmak istiyoruz. Alanın arka kısmına da belediye hizmet binasını yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Ticari alan genişleyecek
15 ARALIK 2014 PAZARTESİ 08:00
0
1966
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kentteki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Üstyapı çalışmalarının yüzde 90 oranda tamamlandığını belirten Barakazi, eksik kalan çalışmaların 2015 yılında tamamlanacağını söyledi.

ASKERİ ALAN

Telekom binasının karşısında bulunan askeri alanla ilgili son gelişmelere aktaran Barakazi: “Alanın belediyeye devredilmesi ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanla ilgili fikrimiz; buranın üçgen bir yapısı var. Bir kısmını ticari alan olarak kullanmak istiyoruz. Alanın arka kısmına da belediye hizmet binasını yapmayı düşünüyoruz. Tabi kesin olarak bize geçtiğinde o zaman fikir ve projelerimiz netleşir. Askeri alanın bize devredilmesi hakkında olumlu gelişmeler var, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

ÇAPAKÇUR KÖPRÜSÜ

15 Aralık 2014 tarihinde yapım ihalesi yapılacak olan Çapakçur Köprüsü'ne ilişkin konuşan Barakazi, köprünün Düzağaç kavşağı ile birlikte ele alınmasını gerektiğini söyledi.

Konuyu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a ileceklerini ifade eden Barakazi: “Çapakçur Köprüsü, Üniversite ve Düzağaç kavşakları konularını daha önce arkadaşlarımızla bir araya gelip konuşmuştuk. Şehrimiz için bu önemli projeyi Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a ileteceğiz ve bu konuda kendisinden yardım isteyeceğiz. Çünkü bu düşüncemiz, Bingöl'ün geleceğini ilgilendiriyor ve bunun üzerinde duracağız” diye konuştu.

HAYVAN PAZARI

Kentin büyük eksiklikleri arasında yer alan canlı hayvan pazarına ilişkin konuşan Barakazi: “DAP kapsamında verdiğimiz proje kabul edildi. Yer de belirlendi. Eskiden Belediyenin çöp döktüğü yerin olduğu bölgede, yeni çevre yolunun geçtiği yerin üst tarafında bulunan hazine arazisinde canlı hayvan pazarı yapacağız. Çok amaçlı canlı hayvan kompleksi şeklinde yapılacak” dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ile mücadele konusunda hazırladıkları projenin kabul edildiğini söyleyen Barakazi: “Uyuşturucu işi yapanların içlerindeki, öncülerini ve liderlerini o ortamdan alıp mevcut projeye dâhil edeceğiz. O ortamlardan aldığınız o işin öncülerini güzel bir şekilde Islah ettiğinizde, ıslah olan liderleriyle sonraki aşamalarda uyuşturucu içindeki diğer kişilere de ulaşıp ıslah etme imkânınız olabilir. Bu durum hassas bir konudur, milyonlarca para gitse bile, eğer birini dahi kazanabiliyorsanız buna değer. Bu konuda çalışmalarımız var, Ümit varız ve çabalarımızı sonuna kadar göstereceğiz” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Barakazi: “Kentsel dönüşüm konusunda TOKİ'den bize 2-3 kez geldiler. Bu konuda hazırlıklarımız var. TOKİ Başkanı'nı Bingöl'e davet ederek fikirlerinden faydalanmak istiyoruz. Böyle bir gayretin içindeyiz. Bu işle ilgilenen teknik ekibimiz var, takibini yapacaklar. Herhangi bir gelişme olursa kamuoyuyla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm olması durumunda kira yardımı yapılacak” ifadelerini kullandı.

HALK OTOBÜSLERİ

Şehir içi taşımacılık yapan özel kooperatifin keyfi muamelelerinden dolayı şikâyetler geldiğini vurgulayan Başkan Barakazi: “Taşımacılık konusunda bize bazı şikâyetler geliyor. Şoförlerin profili ile ilgili sorunlar var. ‘Duraklara çok yaklaşmıyorlar. Çok süratli gidiyorlar. Nazik davranmıyorlar' şeklinde sıkıntılar aktarıyor. Bunlar çözülecek. Ayrıca günün en yoğun olduğu saatlerde ek seferler yapılarak meydana gelen sıkışıklık önlenecek. Şoförlerin, eğitimlerden geçilerek bir belgeye tabi tutulması gerekir. Belli bir standartta ve bir belgeye tabi tutulursa sorunlar aza iner. Belgesiz şoför çalıştırılmaması lazım” şeklinde konuştu.

İÇME SUYU

içmesuyu sıkıntısı ile ilgili yapılan çalışmaları aktaran Başkan Barakazi: “İçme suyu ile alakalı ciddi sorunlar vardı. Hem şebeke kaynaklı problemler vardı, hem de suyun yetmemesi ile ilgili sorunlar vardı. Resmi kayıtlarda bize gelen su, şehrimize yetecek kadardı. Hatta 3 kat fazla su geldiği görünüyor. Ama gerçek bu değil. Resmi kayıtlarda bize geldiği görünen suyun ancak 3/1 şehrimize gelmektedir. Yaptığımız çalışmalar neticesinde 2014 yılında saniyede 55 litre su pompalayan 3 kaynağı kamulaştırarak şehrimize gelen şebekeye ekleme yaptık. Bu da ciddi manada bizi rahatlattı. Ayrıca isale hattımız erozyona uğramıştı ve ciddi manada bir zarar görmüştü. Bunun yenilenmesi ile alakalı ihale bizden önce yapılmıştı. Çalışmalarımız devam etti. Heyelana maruz kalan 12 kilometrelik bir kısım DSİ marifetiyle beton gömlek içerisine alınarak güvenli hale getirildi. Netice itibarıyla şuan şehrimizin su sıkıntı bitmiş durumdadır. Suyu kaçak kullananlar var. Kaçak su ile mücadelemiz devam ediyor. Su faturalarını tahsil etmede sıkıntılar olduğu gibi suyu insafsızca israf etme durumu halen devam ediyor. Suyu içme dışında bahçe sulamada ve gereksiz kullanmalara dikkat edilmesi gerekiyor. Getirdiğimiz bir firmanın yaptığı çalışmalar sonucunda bayağı bir kaçağın olduğu tespit edildi ve bu kaçak kullananlar da belirlenerek kesildi. Bunun neticesinde su da büyük oranda yükselme yaşandı” şeklinde konuştu.

Bingöl şehir merkezi geneline verilen Kürük suyunun, uzun bir zamandır bazı sorunlardan dolayı Simani Mahallesine verilemediğini dile getiren Barakazi: “Simani Mahallesi'nin sakinleri devamlı bir şekilde ‘Kürük suyunu istiyoruz' bu suyun ne zaman geleceğini ve mahalle şebekesine verileceğini hep dile getiriyordu. “11 Aralık 2014 Perşembe günü itibariyle Kürüksuyu, Simani Mahallesi'nde bulunan 4 bin metreküplük depomuz üzerinden mahallenin şebekesine verildi” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın