KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Toplumun ahlakını bozuyorlar

Halkın tepkisine neden olan evlilik programlarıyla ilgili değerlendirmekte bulunan Müftü İşliyen, toplumun ahlakını bozmaya sebep olan programların izlenilmemesi gerektiğini belirtti.

Toplumun ahlakını bozuyorlar
24 ŞUBAT 2017 CUMA 05:48
0
1606
0
AA aa

Bazı televizyon kanallarında yayımlanan evlilik programlarının toplum üzerindeki zararlı etkilerini değerlendiren Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, insanları olumsuz etkileyen TV programların yayınlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, 'aile saati' oluşturmayı tavsiye etti.

İşliyen, toplum değerleriyle örtüşmeyen TV programlarının izlenilmemesi gerektiğini belirterek, televizyonları bir süreliğine kapatıp 'aile saati' oluşturmalarını bu saatte de Kur'an-ı Kerim ve Hz Muhammed'in hayatını okunmasını tavsiye etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Cuma Hutbelerinde evlilik programlarının gündeme geldiğini hatırlatan İşliyen, toplumun ahlakını, örfünü, inancını hedef alan programların izlenilmemesi gerektiğini söyledi.

İşliyen, "Biz ülke olarak çok televizyon izleyen ve internette çok zaman geçiren bir toplumuz.  Az okuyup çok izleyen bir toplum olduğumuzdan dolayı izlediklerimiz, dinlediklerimiz, takip ettiklerimiz konusunda çok seçici olmamız gerekiyor. Bu meselenin programı yapanlar ve izleyenler bakımdan iki ayağı vardır. TV programı yapanlar her şeyden önce toplumun ahlakını, inancını, geleneğini, âdetini, örfünü ve toplumun gitmek istediği yeri dikkate alarak programları geliştirmelidirler." dedi. 

"CİNSELLİĞİ, ŞİDDETİ ÖNCELEYEN FİLM VE DİZİLER YAPILMAMALIDIR"

İşliyen, "Evlilik programları, cinselliği ön plana çıkaran programlar, şiddeti önceleyen film ve diziler kesinlikle yapılmamalıdır. Bu tür programların izlenmemesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bazen bu toplum mühendisliği olarak da yapılıyor. Bir dönem ‘Şaban' ismini konu alan filmler çok yapılırdı. Daha çok alay edilen, toplumda 'geri zekâlı' şeklinde canlandırılan bir karakter tarafından bu isimi kullananlar çok olmuştu. Her şeyden önce insanımızın bu tür programları izlememeli, itibar etmemelidir. İzlenmediği zamanda bunlar gündemden kalkacaktır diye umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Herkesin TV programlar konusunda üzerine düşen sorumluluğun yerine getirmesi gerektiğini belirten İşliyen, kanunla bu programları yasaklama imkanına sahip olmadıklarını söyledi.

İşliyen, "Artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ki 'global dünya' diyorlar. Her şeyi yasaklarsanız bile internet aracılığıyla bastığımız bir tuşla ‘en mahrem' bilgiye bile ulaşma imkânına sahipsiniz. Elbette kamuoyunu doğru ve ahlaklıya yönlendirmek gerekir. Yaygın olarak izlenilen televizyon kanallarındaki ahlaksızlığın, yanlışın ve insanları kötü etkileyen programların yayınlanmaması için gerekli tedbirlerin almak lazım." şeklinde konuştu.

"EVLERDE 'AİLE SAATİ' OLUŞTURMAK LAZIM"

Aile reislerine de tavsiyelerde bulunan İşliyen, evlerde 'aile saati' oluşturmak için tavsiyede bulundu. İşliyen, "Eşimiz konuştuğu zaman, bazen hoşlanmıyoruz, onun dizinin ve evlilik programları başında sessizce oturması bizim hoşumuza gidiyor. Sorumluluk üstlenmek lazım, birazcık da yorulmak gerekir. Birbirimizle konuşmak için daha çok zaman ayırmak gerekir. Evlerde 'aile saati' oluşturmak, kısa bir sürede olsa hep beraber bir araya gelmek gerekir. Bu aile saatlerinde Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyup müzakereler etmeliyiz. Hadis-i Şerifler okuyup üzerinden düşünmeliyiz. Tarih, sahabe hayatı, güzel kıssalar, hikâyeler okumalıyız. Çocuklarımızla oyun oynamalıyız ki çocuklarımız, eşimiz ve biz, televizyon, internet insafına kalmayalım." dedi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın