KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Türkiye çapında bir takım yapacağız

Erdoğmuş; genç yibo spor kulübü olarak basketbol branşında genç ilçemizi türkiye'de profesyonel dalda temsil edecek bir takım yapacağız dedi.

Türkiye çapında bir takım yapacağız
10 EKİM 2017 SALI 03:57
0
1877
0
AA aa

Genç YİBO Spor Kulübü, 7 yıllık futbol serüvenin ardından salon sporuna atıldı. Bundan sonra Basketbol branşında mücadele edeceklerini ifade eden Kulüp Başkanı Selahattin Erdoğmuş, kulüp ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kurulduğu 2007'den 2014 yılına kadar Futbol branşında çalışma yürüten Genç YİBO Spor Kulübü, futbolun maliyetinin fazla olması nedeniyle 2014 yılında Basketbol branşına yöneldi. Salon sporu maliyetinin futbola oranla daha az olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Erdoğmuş; “Yönetim Kurulu olarak 2014 yılında aldığımız bir kararla bünyemizde Basketbol Kulübü'nü oluşturarak salon sporuna yöneldik. Burada istediğimiz yardımları alırsak Genç YİBO Spor Kulübü'nü Basketbol dalında Genç ilçemizi, Türkiye'de profesyonel dalda temsil edecek bir takım yapacağız” dedi.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte çalışmalara start veren Genç YİBO Spor Kulübü, ilk toplantısını geçtiğimiz hafta Genç Öğretmen Evi'nde yaptı. Kulübün yönetim kurulu ve sporcularının katıldığı toplantıda takımın bu seneki hedefleri üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. 2014 yılında Basketbol Kulübü'nü Kurdukları gibi aynı yıl Batman'da U17 Gençler liginde bölgesel şampiyona'ya katılarak dikkatleri üzerine çekmişti. Bingöl'de salon sporların yeterli olmadığı için sürekli antrenman yapamayan kulüp, çalışmalarından vazgeçmeyerek 2016 yılında Elazığ'da düzenlenen U19 Genç ligine de katıldı. 13 ilden ve aralarında Büyükşehir Belediyelerin Basketbol takımlarının da yer aldığı bölgesel şampiyonada kıt imkânlarıyla büyük takımlara kafa tutarak ilk 4'te kalıp yarı finalde elendi.

“GENÇ YİBO MEZUNLARI BU KULÜB SİZİN, SAHİP ÇIKSIN”

Bu seneki çalışma ve hedeflerini gazetemize değerlendiren Kulüp Başkanı Erdoğmuş, Genç YİBO'da okuyup mezun olanlara bir çağrıda bulunmak istediğini ifade etti. Bu çağrının özelikle onlara ulaşmasını dilediğini belirten Erdoğmuş, bu kulüp istenildiği gibi giderse Genç ilçesinin, okuduğunuz Genç YİBO okulunun Türkiye'de adınıza bir gurur kaynağı olacağını söyledi.

Yardımda bulunmak isteyenler sosyal medya ve telefon üzerinden kendilerine ulaşabileceğini ifade eden Erdoğmuş; “Genç YİBO Spor Kulübü, kurduğumuz günden bu yana sporda kendine bir hedef koymuş ve bu hedefleri üzerinde çalışmalarını yapıyor. Bizler 2007'de kulübü ilk kurduğumuzda ilkin futbol branşında çalışmalarına başladık. 7 yıl kesintisiz bu branşa yoğunlaştık. Lakin futbolun maliyeti çok. Sürekli yardımların, sponsorların olması lazım. Baktık bu çok zor bir iş, bizde salon sporuna yöneldik. 2014 yılında kulüp bünyesinde Basketbol Kulübü'nü oluşturduk. Üç yıllık süreçte azda olsa yol kat ettik. U17 ve U19 Genç ligi bölgesel Şampiyonaya katıldık. Artık oturmuş bir kulübümüz olmuş. Bundan sonra büyük hedeflerin peşine düşeceğiz. Bu seneki hedefimiz elemeleri geçip ikinci lige çıkmak. Tabi bu çok zor, hayali bir hedef değil.  Yeter ki sponsorlarımız olsun, istediğimiz yardımları alabilelim. Ben buradan özelikle Genç YİBO mezunlarına seslenmek istiyorum. Bu kulüp sizin, her başarısı sizin gurunuz olacak. Sahiplenin. Basketbol çok masraf gerektirecek bir spor dalı değildir. Bakın Solhan'da Voleybol takımı şuan bölgede hata abartı olmasın Türkiye'de nam salmış. Belki bu sene Voleybol 1'inci ligine de çıkacak. Solhanlılar sahip çıkıyor. Tüm Solhanlılar yardımda bulunuyor. Bizde dedik ki Genç ilçemizde de salon sporu oynayan bir spor kulübümüz olsun. Gençliler hafta sonunu ailece maça gitsin. İlçemiz sporla da anılsın. Genç ilçemiz Türkiye'de gururla temsil edilsin. Sözümü şöyle bitireyim yani bir müjde ile. Yaptığımız ilk girişimde Genç YİBO mezun olan İzmir'de tekstil üzerinde işletmeleri olan Gençli hemşerimiz İş Adamı Yadin Ataş, bize kulüp adına 22 adet basketbol formasını bastıracağını sözünü verdi. Ölçülerimizi verdik. Formalarımız gelecek. Aynı şekilde diğer iş adamlarımızdan, arkadaşlarımızdan da yardımlarımızı bekliyoruz ” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın