KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Üretim ve istihdam için ne gerekiyorsa yapacağız

Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, “Üretimi sürdürebilir tutmak ve istihdamı arttırmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Üretim ve istihdam için ne gerekiyorsa yapacağız
24 ŞUBAT 2017 CUMA 05:50
0
1494
0
AA aa

Hakkari'de incelemelerinin ardından Bitlis'e geçen Bakan Yardımcısı Coşkun, Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Cazibe Merkezleri Yatırım Programı” toplantısına katıldı.

Katılımcılara 23 ili kapsayan “Cazibe Merkezleri Yatırım Programı” hakkında bilgiler veren Coşkun, “Aynı kaderi paylaşan, aynı coğrafyanın çocukları olarak birbirimizin problemlerini biliyoruz. Memleketimizin sıkıntıları ortada, sizler de bizler de aynı şekilde meseleleri çözmek için bir aradayız. Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte Bitlis'te, bölgede ve Türkiye'de çok daha refaha ve huzura kavuşacağız. Cazibe Merkezleri Programı, hepimiz biliyoruz. Sayın Başbakanımız 4 Eylül'de Diyarbakır'da, içinde Bitlis'in de olduğu 23 ili kapsayan bir program açıkladı. 4 Eylül'den bugüne kadar iş adamlarımızla, STK'larla kamu kurum ve kuruluşlarımızla çok ciddi istişare toplantıları yapıldı. Bu bölgeye bugüne kadar çok çeşitli dönemsel paketler hazırlanmıştı. Pratikte onlardan yaşanan sıkıntılar da göz önüne alınarak çok ciddi bir çalışma sonucunda bu Cazibe Merkezleri Programı Kalkınma Bakanlığımızca hazırlandı. Usul, esaslar belirlendi ve talepler alınmaya başlandı” diye konuştu.

“ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İLE BÖLGEDE BİR KALKINMA SEFERBERLİĞİ HAZIRLIYORUZ”

Türkiye'de bilindiği üzere gelişmesini tamamlamış, ama bölgesel olarak gelişmesini tam olarak istenilen noktada göremedikleri iller olduğunu kaydeden Coşkun, “Bu aradaki makası hızlı bir şekilde kapatabilmek için bu bölgeye biraz da pozitif ayrımcılık yapmak üzere bugüne kadar denenmiş bütün paketlerden öte yepyeni ve özel sektörün desteği ile bir seferberlik programı başlattık. Devlet olarak özel sektör işbirliği ile bölgede bir kalkınma seferberliği hazırlıyoruz. Bu çerçevede ana hatlar hazırlandı, içi dolduruldu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte inşallah sizlerin de katkılarıyla bunu hayata geçireceğiz. Bingöl'de, Bitlis'te, Hakkari'de, Şırnak'ta ve diğer bölge illerimiz makus tarihini kıracaktır. Allah'ın izniyle yıllardır terörden, ondan bundan çektiğimiz bu beladan öte geri kalan, eksik kalan ne varsa inşallah bertaraf edeceğiz. Diğer illerde de olduğu gibi Bitlisliyi de Bitlis'te doyurmak suretiyle kentin bütün imkanlarını seferber ederek, burada yatırımı daha kalıcı hale getirmek, üretimi sürdürebilir tutmak ve istihdamı arttırmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bitlis'teki yatırımların yanı sıra kültürel ve tarihi zenginlikleri de hak ettiği yere taşıyacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Allah'ın izniyle buradaki gençlerimize kendi kapılarında iş bulmak suretiyle aynı şekilde tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bu ilimizi hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız. Tabi sadece bu devletin imkanları ile olmaz, biliyorsunuz bugün ülkedeki yatırımların 4'te 3'ü yapılmaktadır. 15 yıl öncesine kadar Bitlis'te, Bingöl'de, Van'daki ve diğer bölge illerimizdeki yatırımları biliyoruz. İnsanlar o zamanlar buralara yatırım yapmak için bin bir mazeret buluyorlardı, ancak şimdi bulacakları hiçbir mazeretleri yok. Allah'a şükürler olsun, son dönemlerde bu bölgelere bütün altyapı yatırımları tamamlandı. Devlet bu konuda yapması gerekeni yaptı. Eksik kalan bir şey var, o da özel sektör yatırımlarını hayata geçirmektir. Bununda zamanı geldi artık. Tabii ki güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleyle devam edecektir. Ama bu sadece bölgenin sıkıntılarını gidermeye yetmeyecektir. Bizim burada özellikle demokratikleşme alanında, 15 yıl süre içinde hükümetlerin yaptığı çalışmalar ve özgürlükler noktasında ulaştığımız mesafe bellidir. Bunların yanına bu bölgedeki tarım alanında ve diğer alanlardaki desteklerle birlikte uygulanan ve özellikle 6. bölge teşviklerinin bu bölgedeki cazip yatırımları çekmede yetersiz kaldığını düşünerek, 6. bölge teşviklerine ilaveten bu cazibe merkezleri programıyla inşallah bu 23 ile çok ciddi yatırımcı gelecek.”

Cazibe Merkezleri Yatırım Programı toplantısına Bitlis Vali Yardımcısı Murat Kütük, DAKA genel sekreteri, kurum amirleri, STK'lar ve esnaflar katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın