KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Üstyapıya başlanıyor

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, pazartesi itibariyle üstyapı çalışmalarının hızlandırılacağını bildirdi. Öncelikle kilitli parke taşı döşemelerinin yapılacağını vurgulayan Barakazi: “Beş mahallemizde aynı anda çalışmalara yoğunlaşacağız. Asfalt için malzeme stoku başladı. 10 güne kadar da asfalta başlayacağız” dedi.

Üstyapıya başlanıyor
02 AĞUSTOS 2014 CUMARTESİ 08:50
0
2329
1
AA aa

Ramazan ayı ve mali sorunlar nedeniyle yavaşlayan üstyapı çalışmaları, Bingöl Belediyesi'nin İller Bankası'ndan istediği 15 milyon TL'lik kredinin onaylanmasıyla yeniden hızlanacak. Önceki gün Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi başkanlığında toplanan belediye idari ve teknik personelleri ile firma yetkilileri, çalışmalara ilişkin yol haritasını belirlediler.

BEŞ MAHALLEDE AYNI ANDA ÇALIŞILACAK

Son duruma ilişkin görüşleri alınan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, pazartesi itibariyle çalışmaların hızlanacağını belirtti. Hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Barakazi: “Hafta başından itibaren Yeni, Yeşilyurt, Mirzan Recep Tayyip Erdoğan ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahallelerinde kilitli parke taşı döşemelerine başlanacak. Kısa sürede buradaki çalışmaları tamamlayıp, daha önce çalışma yapılan ancak bazı eksikliklerin bulunduğu bölgelere geçilecek” dedi.

ASFALT İÇİN STOK YAPILIYOR

Ana arterlerin asfaltlanmasıyla ilgili de bilgi veren Başkan Barakazi, asfalt için stok yapıldığını, bir hafta 10 gün içinde de asfaltlama çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Halkın yaşadığı sıkıntının farkında olduklarını, bunun daha fazla sürmemesi için her türlü tedbiri ve gayreti ortaya koyduklarının altını çizen Barakazi: “Şuanda malzeme stoku yapılıyor. Bir aksilik olmazsa inşallah bir hafta sonrasında asfalt dökümüne başlayacağız. Özellikle Yeni Mahalle ve Yeşilyurt ile Mazrafaki ana yolları bu noktada önceliğimizdir. Buralar tamamlandıktan sonra diğer aciliyet bölgelerine geçiş yapılacak. Bu süre zarfında gerekli sulama işlemleri yapılarak sıkıntıları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Halkımıza, gösterdikleri bu sabır ve anlayıştan ötürü de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Barakazi, şuanda alt malzemesi serilen Ahmet Dursun konutları yolunun da önümüzdeki hafta içinde asfaltlanacağını vurguladı.

ÜÇ AYLIK BİR ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR

Mali problemler nedeniyle yaşanan aksamaların ciddi zaman kayıplarına neden olduğunu, bu yüzden planlamaların sekteye uğradığını anlatan Başkan Barakazi, önümüzdeki üç ay içinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını yüksek oranda tamamlamış olacaklarını kaydetti.

Barakazi: “Yol çalışmalarımızı inşallah önümüzdeki birkaç ay içinde temel hatlarıyla bitirmiş olacağız. Bazı noktalarda mazgallar ve yağmur suyu arklarında eksiklikler var. Onları da gidereceğiz. Yine su abone bağlantıları devam ediyor. Mirzan ve yeni mahallelerde bu çalışmalarımız kapsamında eski hatları iptal edip yeni hatları devreye sokmaya çalışıyoruz. Eski hatları iptal ettiğimiz bölgelerde vatandaşlarımızın ihbarı üzerine gerekli müdahaleleri yapıp yeni hat bağlantılarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içinde hem altyapı, hem üstyapı çalışmalarımı ana hatlarıyla tamamlanmış olacak. Sonrasında ise artık şehrin estetik yapısıyla ilgili faaliyetlere yoğunlaşacağız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet Boylu (@Misafir_17623)
02 Ağustos 2014 Cumartesi 16:24
ki yıldır dünyanın tozunu ve sıcağını yedik, bize ızdırap veren o işkenceden,bunaldık, neredeyse sağlığımızı yitirecektik. Bundan dolayı Sayın Belediye başkanı Yücel BARAKAZİ'nin bu basın açıklaması bizleri rahatlatmış ve çokça sevindirmiştir. İnşaallah söylenenler gerçekleşir ve bizlerde bu işe ziyadesiyle memnun oluruz. Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi sakinleri olarak da o işkenceden kurtulmamıza vesile olanlara hep duacı oluruz.Büyük bir umutla çalışmaların bir an önce başlamasını bekliyoruz...
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın