KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
5 °C Bulutlu ve güneşli

Utanç duyuyoruz!

Bingöl Devlet Hastanesi’nden 3 yıl sonra başlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı bugün yapılacak. Vaatler, sözler ve peşi sıra alınan uzatmalarla utanç kaynağına dönüşen hastane inşaatı ise 6 yıla aşkındır bitirilemiyor.

Utanç duyuyoruz!
25 AĞUSTOS 2016 PERŞEMBE 22:11
0
2783
2
AA aa

Sağlık alanında ülke geneli büyük atılımlar yapılırken, Bingöl bu alanda kabuğunu bir türlü kıramıyor. 2013 yılında temeli atılan Devlet Hastanesi yılan hikâyesine dönerken, İstanbul'un 3. köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprü'nün bugün açılacağı belirtiliyor.

VAAT ÇOK İCRAAT YOK

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü ve TOKİ Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun verdiği vaatler tutmadı. Peşi sıra verilen vaat ve sözlerle kamuoyu oyalandırılırken, yüklenici firma ardı ardına uzatmalar aldı.

GEÇİCİ KABUL DİLEKÇESİ VERİLMİŞTİ

6 yıldır müteahhitten kaynaklı sorunlar nedeniyle bir türlü tamamlanamayan ve her fırsatta uzatma alınarak yapımı yılan hikâyesine dönüşen Bingöl Devlet Hastanesi ek binasıyla ilgili tartışmalar, yüklenici firmanın 13 Mayıs'ta verdiği geçici kabul dilekçesiyle durulmuştu ancak tarih 13 Temmuz'u işaret etmesine rağmen hastanenin taşınma işlemiyle ilgili beklenen gelişmeler yaşanmadı.

Hastane inşaatı yüklenicisinin AK Partili Milletvekili Galip Ensarioğlu olması, Bingöl'deki yerel siyaseti de kilitledi. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, Milletvekili ve Vali'nin hastane inşaatıyla ilgili verdiği tarih ve vaatlerin tamamı askıda kalınca, bu durum seçimlerde dahi iktidar aleyhine sandığa yansıdı! Bingöl kamuoyu ise her fırsatta tepkisini en güçlü şekilde dile getirdi ancak siyaset kilitlenince, halkın sözü de karşılık bulamadı! Ensarioğlu ise her fırsatta taşeronlar nedeniyle zarar ettiğini öne sürerek günah çıkardı.

Daha önce “geçici kabul dilekçesi verilir verilmez taşınma işlemine geçilecek ve mağduriyetin büyümesi önlenecek” yaklaşımında bulunan siyasilerin, geçen sürenin ardından geçici kabul dilekçesiyle ilgili nasıl bir yol izleyecekleri bilinmiyor.

HALK ŞİFAYI DIŞARIDA ARIYOR

Yıllarca çevre illere mahkûm edilen vatandaşlar, 6 yıla aşkındır teslim edilemeyen hastane inşaatına sitem ediyor.

Mevcut hastanedeki kapasite yetersizliği, cihazlardaki sıkıntılar ve doktor eksikliğiyle yıllarca çevre illerde şifa arayan halk, hastanenin bitirilmeden çürütüldüğünü düşünüyor.

Yıllarca çevre illere sevk edilmenin acısıyla sitem eden vatandaşlar, “Sağlık alanında adeta cezalandırılıyoruz. Hastalar yıllarca şifayı başka illerde ararken, 3 yıl önce teslim edilmesi gereken hastane inşaatı bir türlü bitirilemiyor. İlin siyasileri başta olmak üzere, ilgili kesimler, TOKİ ve sağlık kuruluşları firmaya diş geçiremiyor” siteminde bulundu.

KOCA KÖPRÜ BİTTİ HASTANE HALEN TESLİM EDİLMEDİ

Bingöl Devlet Hastanesi ek binasından 3 yıl sonra yapımına başlanılan İstanbul'un 3. köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yaklaşık 4,5 milyar dolara mal olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprüsü ve 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Kindar (@Misafir_19877)
26 Ağustos 2016 Cuma 17:47
Yerel gazeteler bu gündeme getirse ne olur değişen ne hiç bir şey Bingöl halkı desen sesleri çıkmaz demek ki herkes halinden memnun bu nedenle hak ediyor bu halk o kadar da önemli değil..
Garip BİNGÖL (@Misafir_19876)
26 Ağustos 2016 Cuma 08:56
Cevdet YILMAZA göre normal olan bu durumu siz nasıl eleştirebilirsiniz arkadaş.onlara göre koyun olmalıyız susmalıyız konuşanı sustururlar şehir hastanesini cevdet hediye etti elazığa hasatalarımız burda enfeksiyon kapyo pislikten doktorsuzluktan techizatsızlıktan elazığa götüryoz cenazesinide törenle getiryoz. sonrada siyasiler gelip taziye dileklerini sunarlar bize ve biz seviniriz biz buyuz işte.ve bu taziye dilekleride haber konusu olur medyamıza.yani adamlar yüzünden ölüyoruz sonrada üzerimizden bide siyasi rant elde ediyolar.helal olsun.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın