KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Uygulama startı verildi

Ormancılık alt planı için 6,6 milyon TL, mera alt planı için 1,2 milyon TL, Sulama alt planı için 1,3 milyon TL, Tarım alt planı için 1,1 milyon TL, Enerji alt planı için 2,4 milyon TL olmak üzere toplam 12,7 milyon TL bütçeli olan projeye, DSİ’nin programından yapılacak olan 5,9 milyon TL’lik yatırımla birlikte 18,6 milyon TL’lik bir yatırımın bölgeye gelecek.

Uygulama startı verildi
04 MAYIS 2015 PAZARTESİ 00:15
0
1224
0
AA aa

 Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi (MNHRP) kapsamında yer alan Bingöl İli Genç İlçesindeki Vahkin-Çanakçı Mikorhavzası Planının Uygulama Startı verildi.

Proje kapsamında Genç Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Vahkin-Çanakçı Mikrohavza Planlama ekibi Koordinatörü ve Genç MYO Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, Bingöl Orman İşletme Müdürü M. Murat Bilinmiş, MNHRP Proje Yönetici Yardımcısı, işletme şefleri, proje il ekibi, il özel idare temsilcisi, tarım il müdürlüğü temsilcisi, dsi şube temsilcisi ile mikrohavza içerisinde yer alan 17 Köyün muhtarları katıldı.

Vahkin-Çanakçı Mikrohavzası Planının tanıtım sunumunu yapan Proje Yönetici Yardımcısı Şahin İncedemiroğlu, planlama aşaması biten ve onaylanan planın, alt planlarının detaylarını sundu. Buna göre proje kapsamında Ormancılık alt planı için 6.6 milyon TL, mera alt planı için 1.2 milyon TL, Sulama alt planı için 1.3 milyon TL, Tarım alt planı için 1,1 milyon TL, Enerji alt planı için 2.4 milyon TL olmak üzere toplam 12.7 milyon TL bütçeli olan projeye, DSİ'nin programından yapılacak olan 5,9 milyon TL'lik yatırımla birlikte 18,6 milyon TL'lik bir yatırımın bölgeye geleceği vurgulandı.

Yapılacak olan yatırımların çarpan etkisi yaptığı düşünüldüğünde, doğal kaynakların rehabilitasyonu ve gelir getirici tür ağaçlandırmaları ile ormancılık, tarım ve hayvancılık alt yapısının geliştirilmesi ve gelir getirici faaliyetlerle birlikte ekonomik anlamda kırsal kalkınma sağlanacağı ifade edildi.

Proje kapsamında verilecek çiftçi eğitimleriyle, doğal kaynakların daha bilinçli kullanılacağı, tarım ve hayvancılığın daha bilinçli yapılacağı ve buna bağlı olarak tarım ve hayvancılık alanında verimliliğin artacağı, kadınlara yönelik düzenlenecek olan meslek edindirme ve el sanatları kursları ile kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması öngörülüyor.

Proje sunumların ardından Genç Kaymakamı Köklü, projenin sahip olduğu bütçe ile çok önemli olduğunu belirterek, bundan sonraki çalışmalarda koordineli çalışmaları gerektiğini ve faydalı hizmetlerin olacağını ifade etti.

Mikrohavza Planlama Ekibi Koordinatörü Yüksel, planlama aşamasını tamamladıkları projeyi katılımcı bir anlayışla birlikte yaptıklarını, projenin bundan sonraki aşamasının Orman Bölge Müdürlüğü ilgili birimleri tarafından yapılacağını, bölgeye güzel hizmetler geleceğini, geçen yıl başlayan planlamaların bu yıl uygulamaya geçmesinin çok önemli olduğunu, bu nedenle Orman Genel Müdürlüğü nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Bingöl Orman İşletme Müdürü M. Murat Bilinmiş ise, projeyle ilgili uygulamaların başlangıcıyla ilgili yapılan bu bilgilendirme toplantısının önemli olduğunu, faaliyetlerin başladığını yakın zamanda ormancılık ile ilgili çalışmaların başlayacağını, bu kapsamda meyve fidanlarının da iki hafta önce verildiğini belirtti.

Toplantı ile ilgili söz alan muhtarların da isteklerini ve fikirlerini belirtmelerinden sonra toplantı sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın