KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Vali: su hayattır, yol medeniyettir

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan İlçesi’ne bağlı köyleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali: su hayattır, yol medeniyettir
15 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 08:26
0
3588
0
AA aa

Köylerde temaslarını tamamlayan Vali Taşyapan, daha sonra yapımı biten Eşmetaş köy yolunu hizmete açtı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Taşyapan: “Geçenlerde Asmakaya yolunu incelemeye geldiğimizde köylerimize de uğrayarak geldik. En son Elmasırtı köyünde oturmuştuk. Daha sonra Eşmetaş Köyü Muhtarımız da ‘Bizim köye de gelebilirsiniz' dediğinde biz o zaman, yol yapılıyordu yol yapılsın öyle gelelim dedik. Sağolsun o da hafta içerisinde bizleri davet etti. Biz de yol yapımı bitti mi diye sorduk. Bitti dedi. O zaman gelelim dedik. Çok büyük bir yolumuz değil. 700 metrelik bir yolumuz ama köyün içi önemli bir yerdir. Yol da güzel yapılmış, yol yapımından dolayı Kaymakam Bey başta olmak üzere, il özel idaresi genel sekreterimize, kaymakamlık çalışanlarına ve il özel idaresi çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

“SU HAYATTIR, YOL MEDENİYETTİR”

Köyün içme suyu şebekesinin yarın ihale edileceğini ifade eden Vali Taşyapan: “Şuan köyde bir sıkıntı olmasa gerek. Yeni yapılan çeşmemizi de gördük. O da güzel yapılmış, suyu da güzel. Köylülerimizin çalışmaları ve muhtarımızın gayretleri ile yapılmış. Su hayattır, yol medeniyettir. Bunların gittiği yere medeniyet götürür. Yol her zaman insanın yaşadığı yerde lazımdır. Dolayısıyla ne kadar iyi, ne kadar standartlarını yüksek yapabilirsek o kadar da kalıcı olur. Köyün kanalizasyonu da geçen sene yapıldı. Güle güle kullansınlar. Köyde bir eksik kalmamış, bundan sonrası da köylümüze düşüyor. Çalışacaklar üretecekler. Öğrendiğimize göre buranın geçimi daha çok hayvancılık üzerine, kazanmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

“Bingöl toprağı verimli olduğu için ağaç yetiştirilebilecek topraklardır” diyen Vali Taşyapan, şunları kaydetti: “Yol kenarı ağaçlandırılması yapılabilir, önemli olan onları korumaktır. Belli süre, belli bir büyüklüğe gelene kadar ağaçlar, onları hayvanlardan korumak zarar verilmeden korunabilirse böyle bir çalışma yapmakta fayda vardır. Ama korumasız olarak diktiğimiz zaman, bu sene dikiyoruz öteki sene orada hiçbir tane fidan kalmıyor. Üzerinde ağır bir kış geçiyor ve hayvanlar zarar verince ortada kalmıyor. Güzel ağaçlar seçmek lazım, akasya gibi girişte güzel görünmesi için. Bu konuda Orman işletme destek verebilir. Köyün genel aydınlatması, sokak aydınlatması içerisinde yolda da aydınlatma yapılabilir. Proje aşamasında olunca bunlar da projeye konulabilir.”

Köylerde yapılan incelemelere Vali İbrahim Taşyapan'a İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay İbrahim Erdem, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın