KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2026 Salı
°C

'Van'ı cazibe merkezi olarak kabul ediyoruz'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'ın Doğu Anadolu'da cazibe merkezi olarak kabul ettikleri bir il olduğunun altını çizerek, 'Bu kapsamda geçen yıl bazı konularda desteklerimiz olmuştu. Önümüzdeki dönemde depremin de etkilerini dikkate alarak cazibe merkezi programımızı Van Valiliğimiz ve ilgili kuruluşlarla birlikte yeniden şekillendireceğiz' dedi.

`Van`ı cazibe merkezi olarak kabul ediyoruz`
16 KASIM 2011 ÇARŞAMBA 19:12
0
2628
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Van'da meydana gelen depremler sonrasında yaşanan durum ile göçe ilişkin yaptığı açıklamada, bugünkü durumun geçici olduğunu, kesinlikle Van'dan kalıcı bir göç olmasını arzu etmediklerini söyledi.

Bu yönde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memur tayinleriyle ilgili çok net bir tavır ortaya koyduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Asıl olan ekonomik hayatın yeniden canlanması... Deprem, sadece can kayıplarına yol açmadı. Aynı zamanda ekonomik anlamda da ciddi bir durgunluğa sebep oldu. Bunu aşmak yönünde de bazı çabalarımız var. Bunu da kısa vadeli ve uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Kısa vadede, toplum yararına çalışma programlarıyla 5 bin civarında insanımıza iş imkanı sağlıyoruz. Vergi borçları, sigorta borçları, enerji borçları gibi konularda ertelemeler yapılıyor. Hayvanları telef olanlara hayvan temin ediyoruz. Kredi kolaylıkları getiriyoruz. Bunlar kısa vadede sıkıntıyı biraz ferahlatacak işler."

Depremin etkileri azaldıkça esnaf ve tüccar açısından yeniden normal hayatın başlayacağını, bu normalleşme içinde inşaat sektörünün o bölgede ciddi bir canlanma vesilesi olacağını belirten Yılmaz, "Çok sayıda konutumuz tahrip oldu. Bu olumsuz bir şey... Fakat bunların yeniden inşa edilme süreci de o bölge için aslında çok ciddi canlanma getirecek. Hem değişik sektörlere hem istihdama çok ciddi katkısı olacak. Yeniden kalıcı konutların inşası, diğer altyapıyla ilgili çalışmalar ciddi anlamda canlanma getirecek" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, o bölgelere teşvikler sağladıklarını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kalkınma Bakanlığı olarak da özel bir şekilde iki kanaldan destekliyoruz. Birincisi, kalkınma ajanslarımız... Bunu, biraz daha normalleştiğimiz zaman, depremin etkileri biraz daha normal düzeye geldiği zaman daha sağlıklı bir zeminde tartışacağız. Yeni dönemde ne tür destekler, ne tür teşvikler vermemiz gerektiğini şu an itibariyle kalkınma ajansları kanalıyla tartışıyoruz. Ayrıca cazibe merkezi dediğimiz bir programımız var. Van bölgemiz, Doğu Anadolu'da cazibe merkezi olarak kabul ettiğimiz bir ilimiz."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
08.06.2026
13:04
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu:
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu: '83 yıl sonra sahaya iniyoruz'
Konfederasyon Başkanı Ertan Kılıç, teknikerlerin mesleki haklarını savunmak ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla konfederasyon çatısı altında örgütlendiklerini açıkladı. Kılıç, milyonlarca teknikerin daha güçlü temsil edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın