KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Yastık altında tutmayın!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Doları alıp evinizde yastık altına koymanız demek, Amerika’ya sıfır faizle kredi açmanız demek. Dolasıyla bunu yastık altından çıkarıp sisteme kazandırdığınız zaman, artık o sıfır faizle Amerika’ya kredi açmış durumdan kurtulmuş oluyorsunuz.” dedi.

Yastık altında tutmayın!
04 ARALIK 2016 PAZAR 22:35
0
1578
0
AA aa

Bingöl'deki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, başkanlık sistemi ve doların yükselişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlık sistemiyle birlikte yasamanın eskisinden daha önemli hale geleceğini ifade eden Yılmaz, “Bir sistemden bahsediyoruz her şeyden önce bunun altını çizmek isterim. Sadece başkan ve yürütmeden bahsetmiyoruz, bazen buna indirgeniyor hadise ama öyle değil. Başkan ve yürütme sistemin bir boyutu, ikinci boyut yasama ve bunun faaliyetleri. Başkanlık sisteminde veya cumhurbaşkanlığı sisteminde bizim kavramlarımızla, yasama eskisinden daha önemli hale geliyor. Parlamenter sistemlerde yasama ve yürütme iç içe olduğu için denetim sistemi arzu edildiği şekilde gerçekleştirilemiyor. Başkanlık sistemlerinde ise yürütme, yasamanın tamamen dışına çıktığı için yasama denetim işlevini çok daha iyi bir şekilde hayata geçirebiliyor. Asli işlevlerine daha çok yoğunlaşabiliyor meclis.” diye konuştu.

“İSTİKRARIMIZI GARANTİ ETMİŞ OLURUZ”

Mevcut yapıda sistemsizlik olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İnşallah meclisimiz ve halkımızın kararıyla bu sistemsizlik ortadan kalkar ve çok daha iyi işleyen, birçok amaca aynı anda hizmet eden etkili bir sistemimiz olur. Bunu yaptığımız zaman istikrarımızı garanti etmiş oluruz, artık tesadüflere kalmıyor istikrar. Kurumsal anlamda istikrarı garanti eden bir sisteme sahip olmuş olacağız.” dedi.

DOLARIN YÜKSELİŞİ

Avrupa'da birçok ülkenin seçim sürecine girdiğini ifade eden Yılmaz, “2017 yılı Avrupa'da seçim yılı olacak. Bunun getirdiği bir takım belirsizlikler var. Amerika'da bir seçim yaşandı ve bunun belirsizliklerini halen yaşıyorlar ve tüm dünyada bundan etkileniyor. Bu noktada şunu söylemek isterim, Türkiye'de son dönemlerde yaşanan hadiseler sadece Türkiye ile ilgili değil, tüm dünya ile ilgili boyutları olan hadiselerdir.” şeklinde konuştu.

Küresel krizin etkilerinin devam ettiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: “2017 yılındaki küresel belirsizlik ortamı hepimizi etkiliyor. Yalnız bunlar belli bir zaman sonra yerli yerine oturacaktır. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde Trump biliyorsunuz Ocak'ta işbaşına gelecek. Bununla birlikte Amerika politikalarındaki belirsizlik azalmış olacak. Bu bütün dünya için olumlu bir çerçeve oluşturacaktır. Avrupa'daki seçimlerde zaman içerisinde netleşmiş olacaktır. Bize düşen görev sağlam bünyemizle bu süreçleri atlatmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız geçen gün söyledi, 2008 yılında dünyada bugünkünden çok daha fırtınalı bir dönem yaşadık. Küresel kriz o dönemde daha derin bir şekilde yaşandı. O dönemde de Türkiye küresel krizin etkilerini en aza indiren ülkelerden biri oldu ve kriz teğet geçti Türkiye'yi. Bugünde İnşallah aynı sonucu bekliyoruz.”

“YASTIK ALTINDA TUTUNCA SIFIR FAİZLE AMERİKA'YI FİNANSE ETMİŞ OLURSUNUZ”

“Doları alıp evinizde yastık altına koymanız demek, Amerika'ya sıfır faizle kredi açmanız demektir.” diyen Yılmaz, “O parayı basan Amerika hükümeti o parayla dünyada mal ve hizmetler satın almış oluyor. Kendi halkının refahı için onu kullanmış oluyor. Ama siz yastık altında onu tutunca sıfır faizle Amerika'yı finanse etmiş olursunuz. Dolasıyla bunu yastık altından çıkarıp sisteme kazandırdığınız zaman, artık o sıfır faizle Amerika'ya kredi açmış durumdan kurtulmuş oluyorsunuz.” diye konuştu.

Toplantıya, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve İl Emniyet Müdürü Metin Akay katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın