KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Yetimler 'kardeşlik iftarı'nda buluştu

Bingöl Belediyesi, Ramazan ayının 15. Günü olan “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla kentte yaşayan yetim çocuklara yönelik iftar programı düzenledi.

Yetimler `kardeşlik iftarı`nda buluştu
04 TEMMUZ 2015 CUMARTESİ 01:04
0
2165
0
AA aa

Dünyanın dört bir yanına yardım ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı, insanlığın dikkatini dünyadaki yetimlere çekmek amacıyla ‘Dünya Yetimler Günü' kutlanmasını teklif etmiş ve İslam İşbirliği Teşkilatı da vakfın bu teklifini kabul ederek her ramazan ayının 15. gününü “Dünya Yetimler Günü” olarak kabul etmişti.

Bu yıl 2. kez idrak edilen Yetimler günü nedeniyle Bingöl Belediyesi tarafından iftar programı düzenlendi. Yetim ve yetim aileleri ile birlikte kalabalık bir katılımın olduğu iftar programında yetimlere “hiçbir zaman yalnız değilsiniz” mesajı verildi.

Kardeşlik İftarı programına; Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eşi Pervin Barakazi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Bingöl İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyelerii, Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Alkış ile Ragıp Atala, yetim aileleri ve yetim çocuklar katıldı.

“NİCE ÇOCUKLARIMIZ SAVAŞLARDA YETİM KALDI”

Programda konuşan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Bugün burada kardeşlik iftarı düzenlendi. Ramazan bereket ve rahmet ayıdır, Kur'an'ın indiği aydır. Bu rahmet buluşmalarının önümüzdeki zamanlarda da devam etmesini diliyoruz. Bütün dünyada özellikle şiddetin ve savaşın sardığı ülkelerde nice çocuklarımız yetim kaldı. Hep birlikte yetimlere birer anne kucağı olmak için elimizden geleni yapmalı, onlara destek olmak için gayret sarf etmeliyiz. Yetimlerin maddi imkânlarının karşılanmasının yanı sıra, onların başını okşamak, onların yanlarında olduğumuzu belli etmek en önemli hususların başında geliyor. Yetim kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkalım, onları yalnız bırakmayalım. Bu duygularla herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

BİNGÖL'DE 55 YETİME SPONSOR AİLE BULUNDU

Bingöl İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, ise, “Şuan dünyanın 52 ülkesinde 70 Bin yetime her ay bakıyoruz. Verilere göre dünyada, yetim/öksüz ve terk edilmiş çocuklar olmak üzere 400 milyon çocuk var. Dünyadaki tüm yetimlere sahip çıkmamız lazım. İHH olarak güzel bir çalışma içerisindeyiz, Türkiye'de 10 bin yetime bakıyoruz. Bu 10 bin yetimin 4 bini Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunuyor. Bingöl'de 55 yetime, sponsor aile bulduk. İnşallah yetim aile sayımızı 100'e çıkaracağız” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray da, “bizlerde il müdürlüğü olarak dezavantajlı kesimlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Çocuk, kadın, yaşlı bütün dezavantajlı kişilere son yıllarda maddi ve manevi anlamda, son derece güzel hizmetler sunuluyor” diye konuştu.

İftar programında Başkan Barakazi ve eşi Pervin Barakazi yetim çocuklarla ayrı ayrı ilgilendi. Program, yetimlere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından son buldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın