KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

Yılbaşı tevhide aykırı

Bilgi ve Düşünce Derneği, ‘yılbaşı’ kutlamalarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaparak, kamuoyuna uyarıda bulundu. Kemalist rejimin Hicri takvimi kaldırıp yerine Miladi takvimi koyarak Müslüman kimliğine savaş açtığı belirtilen açıklamada: “Toplumumuzda Yılbaşı ve Noel kutlamalarının gün geçtikçe olağanlaşması bu yozlaşmanın en açık tezahürlerindendir. Tevhide aykırı olan bütün bu gelenekleri reddetmek İmani bir zorunluluktur” denildi.

Yılbaşı tevhide aykırı
26 ARALIK 2014 CUMA 21:38
0
1667
0
AA aa

Yüzyıl önce İslam beldelerine yönelik başlatılan fiili işgalin, batı yanlısı diktatörlerin eliyle yerini kültürel bir işgale bıraktığı kaydedilen açıklamada: “Kemalist rejim topyekûn Müslüman kimliğine savaş açmıştır. Bunun bir ayağı da Hicri takvimi kaldırıp yerine Miladi takvimi koyarak, Müslüman toplumun kendi tarihiyle olan hafızasını silmeye kalkmıştır. Yıllarca sistematik bir tarzda sürdürülen, Müslüman kimliği yok etme politikaları zaman içinde etkili olup, Müslüman toplumun içinde kendi kimliğine yabancı, taklitçi, kültürsüz bireylerin yetişmesine neden olmuştur. Toplumumuzda Yılbaşı ve Noel kutlamalarının gün geçtikçe olağanlaşması bu yozlaşmanın en açık tezahürlerindendir” ifadelerine yer verildi.

Yılbaşı kutlamalarının, ‘Tahrif edilmiş Hristiyanlık ve pagan kültürünün bir yansıması' olarak değerlendirilen açıklamada: “yılbaşı ve Noel, Küresel kapitalist sistem tarafından tüketimi artırmak ve pazarı genişletmenin bir imkânı olarak görülmektedir. Son yıllarda giderek daha fazla kanıksanan, kutlanması normalleştirilen, Noeller, Müslümanlıkla, İslam'la, hiçbir şekilde bir araya getirilemez. İslam, bir bütün olarak anlaşılmalı ve Müslüman hayatının tümünü kuşatmalıdır. İbadette Müslüman ahlakta, siyasette, iktisatta ve sosyal hayatın diğer kalan kısmında gayri İslami bir hayat yaşamak en hafif tanımıyla tutarsızlıktır. (Yoksa siz, Kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkâr mı ediyorsunuz? Bakara/85)” denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Rabbimiz, kitabında sürekli bizi tutarlı olmaya ve bizden olmayanların geleneklerinden ve cehaletlerinden uzak durmaya davet ederken, bizlerin kalkıp sürekli batının sosyal, siyasal, ekonomik, ilişkilerini vahyin önüne koymamız ne yazık ki kitaptan uzaklaşmamız ve onu hayatımıza hâkim kılamayışımızın sonucudur. Batıya, Hristiyanlık ve İslam dışı herhangi bir dünya görüşüne göre yaşamak sapma nedenidir. Bilinmelidir ki küçümsenen bazı ayrıntılar sonuçları itibariyle büyük yıkımlara neden olmaktadır. Ahlaki veya siyasi sapmalar, itikadi sapmaya neden olacağından ‘ne olacak ki bu kadar da abartılmamalı anlayışına düşmemek gerekiyor'. Yılbaşı, sevgililer günü, babalar ve anneler günü gibi vahşi kapitalizmin, ağına insan katmak için uydurduğu ve dayattığı bu tür geleneklerin, hayatımızı şekillendirmesine karşı olmak ve bir öze dönüş ruhunu yakalamak zorundayız. Kaldı ki dükkânlarının camlarını her vesileyle gayri İslami propagandaya sahne kılan Müslüman esnaf İslam tarihinin önemli günlerinden maalesef haberdar bile değildir. Yakın zamanda geri de bıraktığımız hicri yılbaşına duyulan ilgi bunun en önemli örneğidir. Allah Resulü, ‘Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz' buyurmaktadır. Bir biçimde Yahudi ve Hristiyanlığa benzeme sayılacak ve en temelde Tevhide aykırı olan bütün bu gelenekleri bir kez daha reddetmenin imani bir zorunluluk olduğunu kamuoyuna duyururuz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın