KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
4 °C Kısmen güneşli

'ZENGİN TURİSTLERİ BİNGÖL’E ÇEKECEĞİZ'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Güzel Bingöl’ümüzü termal turizm merkezi haline getireceğiz ve zengin turistleri Bingöl’e çekeceğiz. İnanıyorum ki Bingöl termal turizm yönünden Afyonkarahisar’ı da geçecek” dedi.

`ZENGİN TURİSTLERİ BİNGÖL’E ÇEKECEĞİZ`
17 AĞUSTOS 2017 PERŞEMBE 06:06
0
2109
0
AA aa

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Devlet Su İşleri DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 6 adet, Orman Genel Müdürlüğü OGM ile Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak birer adet tesisin temelini atmak üzere Bingöl'e geldi.

Havalimanında Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bölge müdürleri ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu'na, Bingöl Milletvekili refakat etti.

85 Milyon TL'lik 19 müjdeyle Bingöl'e gelen Eroğlu, 8 adet tesisin temel atma töreni gerçekleştirmeden önce Valiliği ziyaret etti.

Valilikte şeref defterini imzalayan Eroğlu, daha sonra Vali Mantı'dan ilin sorunları ve çalışmalar hakkında hakkında brifing aldı.

Burada basın mensuplarıyla da bir araya gelen Bakan Eroğlu, bakanlık olarak Bingöl'e yaptıkları yatırımlardan bahsederek, kente 19 müjdeyle geldiklerini söyledi.

Daha önceki Bingöl ziyaretinde de 48 müjde verdiğini anımsatan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Bingöl'e en çok yatırım yapan bakanlık olduğunu belirtti.

“MASRAFI BİZDEN GELİRİ VATANDAŞTAN”

Havzalarda taşkınların önlenmesi için 17 bin 966 dekar arazide özel bir çalışmayla 1 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını bildiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Her şey millet için düsturuyla ormanlık alanlarda gelir getirici türler dağıtacağız. Bunlar içinde bademdir, cevizdir, burada hangi tür yetişiyorsa artık vatandaşın toplayıp satabileceği ürünleri ekiyoruz. Ağaçlandırma yapıyoruz, parselliyoruz. Herkesin huzurunda kura çekiyoruz. 'Arkadaş bu alan sana ait, buradaki ağaçlar da sana ait' diye vatandaşa veriyoruz 49 yıllığına, masrafı bizden geliri vatandaştan olmak üzere."

Eroğlu, Bingöl, Elâzığ ve Muş'u kapsayan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi'ni gerçekleştirdiklerini ve proje kapsamında köylere montalamadan güneş enerjisine, fırından köy çeşmesine, taş ekmek fırınına kadar güzel şeyler yapıldığını aktardı.

Projenin kırsal kalkınma projesi olduğunu ve 2019 yılında sona ereceğini anlatan Eroğlu, söz konusu projenin dünyaya iyi bir örnek olduğunu dile getirdi.

Bingöl'de 2 büyük içme suyu projesini tamamlayacaklarını ifade eden Bakan Eroğlu; “9 baraj ve göleti, 13 sulama tesisi, 113 taşkın koruma, 7'si HES olmak üzere 144 tesisi açmış olacağız. 2 bal ormanı kurulacak. Murat havzası kalkınma projesini 2019 yılının sonuna kadar bitireceğiz” dedi.

Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesindeki yüzen adaların çevre düzenlemesinin yapılacağını ifade ederek, "Burada tabiat turizmi başlatıyoruz. Burada sıcak sular var onu da hayata geçireceğiz. Bu konuda biz hazırız, büyük tecrübe var çünkü. Afyonkarahisar hazır. Bir termal turizmi geliştireceğiz, iki tabiat, doğal ve av turizmini geliştireceğiz." diye konuştu.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ KALKINMAYI ENGELLİYOR"

Bingöl'ün kalkınması ve gelişmesi için gereken alt yapının müsait olduğuna işaret eden Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bingöl'ü uçurmamız lazım. Her şey var. Yol, havaalanı var, iklim müsait, muhteşem yaylaları, yüzen adası ve muhteşem güzellikleri var. Burada terörü bitireceğiz vatandaşımız, bütün herkes huzur içinde belki dünyanın zengin turistleri dahi buraya gelecek. Muhteşem tabiat var, mesire alanları, orman köşkleri, bir de termal turizmi geliştirmek suretiyle burayı kalkındırmak mümkün. Potansiyel var, her şey var. Sadece eksik olan ne biliyor musunuz? Bu hain PKK terör örgütü burada neticede kalkınmayı engelliyor ama onun da hükümetimiz inlerine giriyor. Onları tamamen imha edeceğiz. En son terörist etkisi hale gelinceye kadar burayı terörden temizleyeceğiz. Huzur diyarı, kalkınmış bir Bingöl için hep birlikte çalışacağız."

BİNGÖL'E NELER YAPILACAK?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın zamanla yarıştığını vurgulayan Veysel Eroğlu, Bingöl'de 2 içme suyu projesi, 9 baraj ve gölet, 13 sulama tesisi, 113 taşkın koruma tesisi ve 7 HES olmak üzere 144 tesisi açacaklarını, 20 bin 890 dekar alan ağaçlandırma, 84 bin 410 dekar alanda erozyon kontrollü, bin 20 dekar alanda mera ıslahı yapılacağını bildirdi.

"BİNGÖL'Ü TERMAL TURİZM MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Bakan Eroğlu, basın toplantısının ardından Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen Devlet Su İşleri DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 6 adet, Orman Genel Müdürlüğü OGM ile Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak birer adet tesisin temel atma törenine katıldı.

Burada halka hitap eden Eroğlu, “Güzel Bingöl'ümüzü termal turizm merkezi haline getireceğiz ve zengin turistleri Bingöl'e çekeceğiz. İnanıyorum ki Bingöl termal turizm yönünden Afyonkarahisar'ı da geçecek. Bingöl gönül bağı olan bir ilimiz. Afyonkarahisar ve Bingöl arasında bal kaymak kardeşliği var. Bal kaymak konusunda sanayi odalarımız, belediyelerimiz bir araya geldi. Hedef müreffeh, huzurlu bir Bingöl" diye konuştu.

Doğu Anadolu projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla şahlandırdıklarının altını çizen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız bunu ayağa kaldıracaksınız diye talimat verdi, biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak doğu Anadolu bölgesindeki çalışmaları ele aldık, yanı burada 30 Milyar TL'lik bir yatırım yapılacak."

TEMELİ ATILAN TESİSLER

Eroğlu'nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 2 adedi sulama tesisi, 4 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi Yüzen Adalar Tabiat Anıtı'nın çevre düzenleme çalışmaları, 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 64 milyon lirayı buluyor.

Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 18 bin 180 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. 17 yerleşim yeri ve 3 bin 122 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ormancılık projeleri ile de Bingöl'de ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek. Ayrıca Yüzen Adalar Tabiat Anıtı'nda çevre düzenlemesi yapılacak.

Merasimde 10 aileye gelir getirici tür, 3 aileye Orköy ve 5 aileye Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi sertifikası verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın