KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

59 aileye yardım yapıldı

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ağustos ayında 59 aileye 9 bin TL değerinde ayni, nakdi ve beyaz et yardımında bulundu.

59 aileye yardım yapıldı
13 EYLÜL 2018 PERŞEMBE 22:14
0
1415
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2018 yılı Ağustos ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Ağustos ayında 59 aileye 8 bin 852 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 46 aileye 3 bin 722 TL değerinde gıda, 11 aileye 5 bin 100 TL nakdi, 2 aileye 30 TL değerinde beyaz et yardımında bulunduk” dedi.

 “VEREN KİŞİ, ALANA BİR TEŞEKKÜR EDASI İÇİNDE İKRAM ETMELİDİR”

İnfak vermenin şükür vesilesi olduğunu ifade eden Tamaç, “Üzerimizdeki nimetlerin şükrânesi olarak, o nimetten mahrum olanlara hizmet ve ikramda bulunmayı, saadet bilmeliyiz. Hatta teşekkür edasıyla infak etmeliyiz. Alanın minnet altında kalacağı değil, verenin minnettar olacağı şekilde ihsanda bulunmalıyız. Nitekim örnek neslimiz olan sahabe-i kiram efendilerimiz infak ettiklerinde muhataplarına diyorlardı ki:“…Biz sizden bir karşılık ve teşekkür beklemiyoruz. Doğrusu biz, çok çetin ve belâlı bir günde (kıyamet gününde) Rabbimiz 'den korkarız.” (el-İnsan, 9-10) Bu hususta Ebû'l-Leys Semerkandî Hazretleri de şöyle buyurur: “Veren kişi, alana bir teşekkür edası içinde ikram etmelidir. Çünkü alanın nasibi, dünyevî bir ihtiyacının giderilmesi; verenin nasibi ise ilâhî rıza ve ahiretteki sonsuz lütuflardır. Böyle olunca, veren daha kârlı durumdadır. Onun için muhatabına teşekkür etmelidir” diye konuştu.

İNFAK EDENLER FAKİRDEN DAHA ÇOK KAZANIYOR

Fakirlerin gözetilip kollanması gerektiğine vurgu yapan Tamaç, zayıfların duası ile ilahi rahmete kavuşulacağını belirterek, şunları söyledi: “ Mevlânâ Hazretleri, fakir ve zayıflara yapılan ihsan ve ikramlardan, aslında infak edenlerin daha çok istifade edeceğini şu şekilde ifade eder: “Yoksul kişi nasıl cömertlik ve iyiliğe muhtaç ise, cömertlik ve iyilik de yoksul kişiye muhtaçtır. Güzeller, güzelliklerini seyretmek için nasıl tozsuz, passız ve parlak bir ayna ararlarsa, cömertlik de yoksulları ve zayıfları öylece aramaktadır.” “Allah'ın cömertlik tecellisinin tezahürü, fakirlerdir. O fakirler ki kerem sahiplerine müracaat ederler. Dertlerini onlara açarlar. Böylece hamiyetli zenginler için saadet yollarını hazırlamış olurlar.” Hakikaten, infak eden kişi, bu sayede hem günahlarının affına ve Rabbinin rızasına kavuşacak, hem de nice belâ, musibet, hastalık ve iptilâları, sevindirdiği muhtaçların hayır dubalarıyla -inşallah- bertaraf etmiş olacaktır. Nitekim hadis-i şeriflerde şöyle buyrulmaktadır: “Fakirleri kollayıp gözetiniz. Aranızdaki zayıflar sâyesinde Allah'tan yardım görüp rızıklandığımızdan şüpheniz olmasın.” (Ebû Dâvûd, Cihâd, 70/2594; Ahmed, V, 198) “Allah bu ümmete, aralarındaki zayıfların duası, ibadeti ve ihlâsı sebebiyle yardım etmektedir.” (Nesâî, Cihâd, 43) Dolayısıyla toplumumuzdaki zayıf, muhtaç ve muzdariplere kol kanat gererek onları şefkat, merhamet ve nezâketle himâye etmek; bugün bir ateş çemberi içinde bulunan memleketimizi de, o zayıfların duası bereketiyle inşallah Cenabı Hakk'ın himâyesine, ilâhî rahmet ve inayetine eriştirecektir. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın