KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Adaylar nelere dikkat etmeliler?

Bingöl Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alkayış, DGS başvurusu yapacak olan adaylara çeşitli tavsiyeler bulundu. Alkayış, öğrencilerin lisans öğretimine geçebilmesi için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) üniversiteye geçişte önemli bir fırsat sunduğunu da söyledi.

Adaylar nelere dikkat etmeliler?
23 AĞUSTOS 2019 CUMA 17:00
0
1409
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alkayış, DGS başvurusu yapacak olan adaylara çeşitli tavsiyeler bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alkayış, aday sayısının fazla olduğunu belirterek, tercihlerin doğru ve bilinçli yapılmasını söyledi.

Alkayış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tercihte bulunacak aday sayısı fazla olmasına karşın kontenjanlar sınırlıdır. Bu nedenle bilinçli ve doğru tercihin önemli olduğu unutulmamalı, DGS'de tercih süreci çok önemli olduğundan, bu süreçte mutlaka uzmanlardan destek alınmalıdır.

Adayların tercih dönemini çok iyi değerlendirmeleri gerekir. Tercih işlemleri 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında ÖSYM'ye bildirilecek. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ya da internet aracılığıyla elektronik ortamda yapabilirler.

Profesyonel Bir Tercih İçin Mutlaka Uzmanlara Danışın!

Dikey Geçiş Sınavı'yla tercih yapacak adayların süreci sınav sonuçlarının açıklanmasıyla kısmen başlamış oldu. Çünkü adaylar için DGS, bir ön lisans programını lisans programına tamamlama imkânıdır. Bu nedenle DGS tercihleri bir avantaj olup bu avantajı çok iyi değerlendirmek gerekir. Çünkü tercih yapacak aday sayısı fazla, ancak kontenjan sayısı sınırlı olduğu için adaylar tercih listelerini hazırlarken dikkatli olmalılar.

Tercih sürecinin başlangıcındayız, bu süreçte bilinçli ve doğru tercih çok önemlidir. Dolayısıyla bu sürecin en temel konusu doğru tercih olmalıdır. Tercih yapacak adaylarının emekleri boşa gitmemesi, istedikleri bölüme ve üniversiteye yerleşmeleri için rehber öğretmenlerden ve uzmanlardan destek almaları gerekir. Aksi durumda tercih desteği alınmadan, yanlış bir tercih listesiyle aday istediği üniversiteye ve bölüme yerleşemeyebilir.

Adaylar DGS'de tercih yapmak istedikleri lisans programlarını; öncelikle puanlarına, üniversitelerin kontenjan sayılarına ve istek sırasına göre listelerini hazırlayabilirler. Adaylar ön lisans mezuniyet alanlarına göre, dikey geçiş yapılabilecek lisans programları hakkında ayrıntılı araştırma yapmalılar. İlgili ön lisans programından mezun olup ya da mezun olacak adayların hangi lisans programlarını tercih edecekleri ÖSYM tarafından yayımlanan DGS Kılavuzu'nda Tablo-2'de belirtilmiştir. DGS tercihlerinde aday, tercih listesinin tamamını doldurmak zorunda değildir. Ancak aday, yıl kaybına uğramadan üniversiteli olmak istiyorsa, istediği üniversitelerin bölümlerini yazarak tercih listesinin tamamını doldurabilir.

Öncelikle Tercih Kılavuzu Dikkatlice Okunmalı!

Tercih yapacak adayların öncelikle DGS tercih kılavuzunu dikkatli incelemeleri gerekir. Tercihler ÖSYM'ye bildirilmeden önce kesinlikle özel koşul ve açıklamalar kısmı okunmalı, aday, koşullarını taşımadığı bölümleri asla tercih etmemelidir. Çünkü koşulları uygun olmayan bölümleri tercih ederek üniversiteyi kazandığınız takdirde kayıt hakkınız olmayacaktır. Bu önemli süreçte adaylar tarafından bu bilgiler araştırılmalı. Adaylar tercih süresi (21-28 Ağustos 2019) içinde ÖSYM'ye bildirilen tercih işlemlerinde değişiklik yapabilirler. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerinde herhangi bir değişiklik yapamazlar. Adaylar DGS'de tercih yapmak istedikleri lisans programlarını istek sırasına ve tercih listelerine göre yazabilirler.

Tercih Edilecek Üniversiteler Çok İyi Araştırılmalı!

Adayın;

Mezun olduğu ön lisans ile tercih edilecek lisans programlarının ders içeriklerinin yüzde kaçının uyuşup uyuşmadığı?

Lisans eğitiminin kaçıncı sınıftan başlayacağı?

Vakıf üniversitelerinin ücretlerini araştırarak tercihlerini ÖSYM'ye bildirmesi gerekir.

Adaylar tercih döneminde sosyal medya üzerinde ve üniversitemizden bizlere ulaşıp,  tercih süresi boyunca bizden bireysel destek alabilirler.

Değerli adaylar, tercihlerinizi ve kariyerinizi asla şansa bırakmayın…”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49117)
25 Ağustos 2019 Pazar 11:57
adaylarda aranan İlk şart AKP Uyemisiniz degilmisiniz uyeseniz sondan birinci olsanız dahi yerleşeceksiniz bu garantidir. (Yunus YALÇIN Eski Belediye İlçe Başkanı)
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın